dinsdag 1 december 2015

TWINTIG AUTOMINUTEN VAN LEWENBORG NAAR BEIJUM

Omstreeks kwart voor vijf gistermiddag reed ondergetekende na gedane boodschappen met de auto van Winkelcentrum Lewenborg terug richting Beijum. Per fiets naar Lewenborg v.v. had ook gekund, maar mensen, wat hoosde het.

Over de wijkring van Lewenborg naar het kruispunt met de Beneluxweg was geen probleem. Maar jongens, vanaf kruispunt Lewenborg invoegen op ring oost was een crime. Zachter dan stapvoets ging het. Na invoegen op de ring zag de blogger tientallen automobilisten doorrijden op de invoegstrook om later in te kunnen voegen.
Tergend langzaam ging het richting kruispunt Kardinge, het duurde tegen de tien minuten vanaf Lewenborg. Ondergetekende zag automobilisten de afslag naar Kardinge nemen, om vervolgens via genoemde kruispunt weer de ring op te rijden. Tel uit je winst, 300 meter gesmokkeld. Bovenstaande foto is ter hoogte van de invoegstrook vanaf Kardinge richting kruispunt Beijum Zuid genomen.

 Links van de blogger reed het verkeer stapvoets door, vanaf de invoegstrook Kardinge trachtte het verkeer geduldig (het duurde hier minuten) in te voegen. zie rechts.

Op het bord rechtsboven wordt een wegversmalling aangegeven, hier passeerde het verkeer het fietsecoduct in wording ter hoogte van het Meedenpad.

Wat duurde het verschrikkelijk lang allemaal, hemeltergend.
Voordeel was wel, ondergetekende kwam droog thuis.

2 opmerkingen:

Ard zei

Werkzaamheden op/aan de rijweg
Zorgen vaak voor enig oponthoud
Vaak resulterend in grote pech
Als je niet van koud eten houdt.

Renze zei

er was een auto brand daar door deze file