dinsdag 1 december 2015

SPAMROBOT BELAAGT BEIJUMNIEUWS

Datum & tijd:Dec-01 12:24IP address:66.249.67.229
Land:United StatesStad:Mountain View
Organisatie:Google Inc
Referrer url:bookmark


Beijumnieuws wordt dagelijks goed bezocht, maar sinds gisterochtend vliegen de kijkcijfers opeens de lucht in. Oorzaak, geen spectaculair nieuws waardoor iedereen de site bezoekt, maar een zich constant repeterende spamrobot uit de Verenigde Staten.

Lezers die af en toe de statistieken van Beijumnieuws napluizen wezen de blogger op de indringer. En inderdaad, een paar honderd keer per dag, enkele tientallen keren per uur, meldt bovenstaande bezoeker zich. Constant vanuit hetzelfde IP-adres eindigend op 66.249.67.229.

Voor de geregistreerde unieke bezoekers maakt het niet uit, maar voor lezers die graag willen zien wat Beijumnieuws op een dag 'scoort' is het vervelend.

Ondergetekende ziet het even aan, wellicht dat het vanzelf weer afneemt. Zo niet, dan schijnen er manieren te zijn om een ip-adres te blokkeren. Tips en trucs van handige en technische mensen op dit gebied zijn welkom Beijumnieuws@ziggo.nl

Elke webmaster heeft er last van, spam referals, oftewel spookverwijzingen die de bezoekersstatistieken van je site vervuilen. Via een WordPress plugin, je htacces -bestand en het instellen van filters in Google Analatics kun je veel spam- referals blokkeren.
Lees hier verder.
Update 16.51 uur, het spambezoek komt alleen via de teller Onestat binnen, de andere teller waarop de bezoeken aan Beijumnieuws worden geregistreerd, Sitemeter registreert deze 'bezoeken' niet. Via Onestat kan het euvel worden voorkomen door het hebben van deze teller te upgraden, er een betaalde versie van te maken. Volgens een lezer zit er doorgestoken kaart achter en zou Google zelf achter de smamrobot zitten. De blogger heeft geen idee.

Update 21:00 uur, volgens een lezer is het geen spamrobot maar een Googlebot....:
Een bot is een computerprogramma dat automatische handelingen verricht. Een Googlebot is eigenlijk de robot van Google. Een ander woord dat voor Googlebot wordt gebruikt is spider. De Googlebot is er voor nieuwe websites, maar wordt ook ingezet bij bestaande websites. De Googlebot zorgt ervoor dat alle websites die bestaan terecht komen in de zoekmachines. Hieronder lees je hoe de Googlebot dit doet. Lees hier.
Update 22.09, de 'invasie' lijkt langzamerhand afgelopen. Wel krijgt Beijumnieuws dagelijks verscheidene bezoekjes van onderstaande 'bezoeker':

Datum & tijd:Dec-01 21:37IP address:66.249.81.238
Land:United StatesStad:Romeo
Organisatie:Google Inc
Referrer url:http://www.google.com/search

1 opmerking:

arend zei

Dit gedrag gebeurd ook op mijn website, dagelijks word ik 1 of meerdere malen per dag bezocht door mensen uit Rusland? Geen idee waarom?

Graag hoor ik van je wat er aan te doen is.

arend