maandag 1 juni 2015

ONDERTUSSEN ROND KRUISPUNT BEIJUM ZUID


Vanmiddag moest ondergetekende in de stad zijn. Normaal gaat hij dan met de fiets, echter er is een klein mankementje aan de auto. en daarom ging hij even met de VW-Golf de stad in om op de terugweg naar Autobedrijf Visser aan de Oosterhamrikkade te rijden.

Binnenkort weer een bericht over deze door een vader en zoon uit Beijum beheerde garage. Als je Beijum via kruispunt Zuid verlaat kun je via Kardinge, Kardingerweg, Ulgersmaweg en de Korrewegbrug richting stad koersen, maar je kunt ook via Beijum Noord en de Bedumerweg rijden. Omdat op laatstgenoemde route ontwikkelingen zijn te bespeuren, werd voor die optie gekozen.Later meer over de ontwikkelingen bij Beijum-Noord.

Op driekwart van de rotonde aan Beijum-kant zag de blogger een vreemd voertuig staan. Foto boven. Wat het ding daar deed is hem niet bekend, stoppen op een kleine rotonde is ook niet altijd handig. Voor het voertuig nam de blogger de afslag om richting Beneluxweg en Beijum-Noord te rijden. Nou ja zeg na honderd meter, wat staat daar nou weer voor wagen op de invoegstrook? Zie foto links. Zo te zien werd er gemaaid. De auto van de blogger kon krap langs de wagen met verwijsbord en het langsrijdend verkeer rijden.

Na het bezoekje aan de stad, wat een gepas en gemeet met een auto in de Ebbingestraat, de straat is tien keer gevaarlijker dan de Korrewegbrug om door/over te rijden, arriveerde ondergetekende weer bij Beijum-Zuid. Na het nemen van de rotonde zag hij een blauwe vuilniszak liggen tussen de Emingaheerd en het Heerden(fiets)pad. Zie afbeelding rechts. Zal die van een milieu-terrorist afkomstig zijn? Even lekker afval dumpen voor je de wijk uitrijdt?

Het lijkt erop. Kruispunt Beijum Zuid heeft de groenste ingang van alle Groningse wijken bij elkaar. Enerzijds wordt er gewerkt om alles er prima uit te laten zien. Soms heb je er een onverlaat tussen die maling heeft aan een prachtige groene leefbare wijk.

Geen opmerkingen: