maandag 1 juni 2015

HET VRIJE WEEKEND VAN DE FIETSENMAKER UIT BEIJUM ZIT ER BIJNA WEER OP

Wat doe je als je een week hard gewerkt hebt? Dan ga je op de bank liggen om bij te komen en te ontspannen.

Afgelopen zaterdagmiddag liep de blogger omstreeks zes uur de winkel van Postma Fietsen binnen. Een achter-rad van z'n fiets rammelt aan alle kanten, wat daar mee te doen? Even een offerte aanvragen.

Omdat eind van het vorige jaar een paar afleveringen van Radio Beijum in de fietsenzaakzijn uitgezonden, weet ondergetekende in de zaak de weg naar de privégedeeltes. Nou ja zeg, wat lag daar voor lui varken op de bank? Zie foto.

De binnenkant van z'n handen zagen zwart van de smeer. Maar goed, wees eerlijk, dit is toch geen pose? Kun jij niet een beetje rechtop gaan zitten baas? Albert Postma? Er kwam een adrem-antwoord retour: "Rot op jij, ik heb er weer een werkweek opzitten. Tijd om te relaxen."

De stemming bleef vriendelijk. En evenwichtig. Geen wonder, de blogger heeft de fietsenmaker nodig voor herstel van zijn fiets. En de fietsenmaker keek wel uit uit niet te lullig te doen richting blogger, stel dat die hem op het www publiekelijk zou gaan neersabelen?

De grappen vlogen heen en weer. De fietsenmaker gaf nog belangrijke tips voor Radio Beijum.
"Ik luister graag, maar zorg dat je grote ego's buiten boord houdt, en zorg er voor dat het geluid tussen gesprekken en interviews gelijkmatig blijft. Anders moet ik tijdens het werken steeds naar de volumeknop lopen, daar pas ik voor."
Duidelijke taal. Er gaat veel goed met Radio Beijum, maar sommige elementen zijn voor verbetering vatbaar.Postma is altijd recht voor de raap en draait nergens omheen. Daar moet je even aan wennen, voordeel van de recht toe rechtaan-opstelling is dat je geen achterbaksheid tegen komt. Alhoewel, mijnheer Postma, af en toe een beetje tact en wat subtiliteit kan geen kwaad.

De blogger en de fietsenmaker maakten een prijsafspraak over de reparatie van eerstgenoemde fiets. Morgen gaat de fiets richting Stoepemaheerd, naar de zaak van Postma.
Vanaf morgenvroeg (de fietsenzaak is op maandag dicht) is dé fietsenmaker van Beijum weer vijf dagen achtereen in touw. Vanavond beleeft hij als ondernemer a.h.w. zijn 'zondagavond.' Zal hij vanavond weer op de bank liggen, maar dan in zijn huis? Wie zal het zeggen.

Morgenvroeg begint zijn vijfdaagse werkweek.

7 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Doelde Albert Postma op de langdurige en dominante aanwezigheid van John Veldman van de BOB? Hij zat tijdens de gehele uitzending aan tafel. Gedurende die uren! Andere gasten gingen na hun geagendeerde inbreng weer weg.

Zie verder het bericht van JV op de website van de BOB van 31 mei 2015 (overigens op persoonlijke titel geschreven; niet namens het bestuur van de BOB). Wordt Radio Beijum door de BOB ingelijfd? Zie de kop van het artikel, de introductie en de opmaak! Gevolgd door tweets van JV en de BOB (een retweet, maar wederom zonder overleg met het bestuur van de BOB gemaakt). JV als ongeleid projectiel. Als solistische wijkdictator.

Of andersom, gegeven het artikel van Lammert Doedens op de website van de BOB? De grote vraag is of het de bedoeling was dat deze (vertrouwelijke?) en haastige e-mail van 30 mei 2015 (met veel taalfouten) onmiddellijk openbaar mocht worden via het Internet.

Veel is mogelijk, maar wel na zorgvuldig en gedegen overleg!

Welke agenda heeft de BOB met Radio Beijum / RTV Beijum?


Advies

"Sociale cohesie" moet je niet opdringen. Sociale cohesie is een kasplantje, dat je moet koesteren en rustig moet begieten...

Anoniem zei

@Huizenga, ik geloof niet dat je de fietsenmaker dit in de mond kunt leggen. Iets anders, het lijkt me beter van niet dat de BOB met Radio Beijum mee gaat doen. Komt vast gedonder van.

Kees Huizenga zei

@ Anoniem: er is al gedonder! Met dank aan JV van de BOB.

Willem Pauwelussen zei

"zorg dat je grote ego's buiten boord houdt"
Interessante opmerking.
Wat is een groot ego?
Volgens mij iemand die elke gelegenheid te baat neemt om zich, met gebruik van zo scherp mogelijk taalgebruik, te profileren. En dan natuurlijk het liefst ten koste van een ander. Want hoe kleiner de ander wordt gemaakt hoe groter het ego zelf wordt. Dus maar flink op die ander(en) kafferen om te laten zien hoe geweldig jij zelf bent.
Ik weet niet hoor, of John Veldman aan deze omschrijving voldoet.
Er zijn er vast wel meer in onze wijk....

Kees Huizenga zei

Een verzoek aan WP: wil jij jouw ziekelijk digitaal stalkgedrag jegens mijn persoon staken? Bij voorbaat bedankt.


Radio Beijum bevindt zich op dit moment in een grote crisis. De vraag is of er nog wel een uitzending van Radio Beijum komt. Redacteuren beraden zich op hun positie of dreigen af te haken.

De grote oorzaak: JV van de BOB, die tijdens de laatste drie uitzendingen van Radio Beijum opvallend aanwezig was. Soms ook bij de hangplant in het Trefpunt. Ik was er zelf getuige van op 28 maart 2015. Dit werd als zeer hinderlijk ervaren. Maar kun je zo'n man botweg wegsturen?

Radio Beijum kan verder, maar dan zonder John Veldman. Ik begrijp JV wel. De BOB heeft geen BOBWAARHEID/BOB-krant meer. Door de BOB zelf opgeheven. Dan is het slim om je als bewonersorganisatie een podium te verschaffen op Radio Beijum; ja, zelfs op RTV Beijum (JV wil wekelijks een uitzending van Beijum TV; luister naar de laatste uitzending, de eerste 10 minuten). Zijn agressieve agenda is heel duidelijk en transparant.
Tijdens de laatste AV van de BOB, in maart 2015, zinspeelde de voorzitter van de BOB reeds op Radio Beijum. Niet zonder reden!

Maar de BOB ligt niet zo lekker in de wijk. Een commissie van drie wijze mannen bracht vorig jaar, op 23 april 2014, een onderzoeksrapport uit met goede aanbevelingen. Daar heeft de BOB niets mee gedaan. Evert Sulman mocht vorig jaar niet eens het woord voeren tijdens een BOB-AV, toen zijn eminent vredesrapport werd besproken! Het rapport heeft als titel: "Verslag - Gesprekken over vrede in Beijum", met als ondertitel: "Een weg naar een geweldloze wijk".

De kern van het probleem moet aangepakt worden. Dat doen ze nu ook bij de FIFA! Mede onder druk van grote sponsors.

De enige sponsor van de BOB is de SDC Noorddijk. Gedogen en wegkijken is niet de oplossing. Wat gaan Ruud van Erp en Irma Zijlstra nu doen? Nu de missie van Radio Beijum mislukt lijkt. Tenzij...

Willem Pauwelussen zei

Ik heb werkelijk geen idee waar Kees het over heeft.
Klopt er iets niet aan mijn definitie van ego dan??

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.creatiefdenken.com/groot-ego.php

http://www.creatiefdenken.com/not-invented-here.php