dinsdag 1 september 2015

ACTIE IN BEIJUM TEGEN KOMST TBS-ERS BW ONNEMAHEERD

In de wijk Beijum worden handtekeningen ingezameld om te voorkomen dat Lentis tbs-patiënten gaat huisvesten in de Onnemaheerd. Ook politieke partijen en de burgemeester mengen zich in de discussie.
Lentis heeft door veranderingen binnen de WMO besloten dat de bewoners van de locatie voor Beschermd Wonen plaats moeten maken voor twaalf forensisch psychiatrische patiënten van de Van Mesdagkliniek.
Niet geïnformeerd
Omwonenden zijn echter niet geïnformeerd en dat strookt niet met het beleid dat de gemeente Groningen voert ten aanzien van de opvang van ‘kwetsbare groepen'.
Raadslid Inge Jongman van de ChristenUnie: ,,Lentis heeft niet gecommuniceerd met de buurt en staat nu met 1-0 achter.'' Met Anna Riemersma van de Stadspartij heeft ze de kwestie aangekaart bij burgemeester Peter den Oudsten. ,,Hij is in overleg met Lentis en wij zijn benieuwd naar zijn bevindingen."
Enkele jaren geleden strandde de huisvesting van jonge ex-gedetineerden in de Moesstraat door gebrek aan overleg met de buurt. Om herhaling te voorkomen stelde de gemeente een leidraad op. Daarin staat dat communicatie met de buurt van groot belang is.
Petitie
,,Op geen enkele wijze is met ons overlegd'', zegt Lammert Doedens, die vlak naast de woonlocatie in de Onnemaheerd woont. Het pand ligt naast een basisschool, in een woonwijk. Doedens wil de Raad van Toezicht van Lentis middels een petitie vragen het besluit terug te draaien. Hij roept de buurt op het epistel te ondertekenen (via de link op Beijumnieuws.nl).
Burgemeester Peter den Oudsten vindt het te vroeg om te reageren.
Bron, DvhN, lees hier.
Voor zover de blogger weet werkt de link naar de petitie-site nog niet. Doedens vroeg gisteravond of het goed is of mensen eerst via Beijumnieuws hun bezwaar kunnen maken. Reacties via Beijumnieuws@ziggo.nl

Update. 22:33 uur, een noemenswaardige reactie van de kinderen van dansgroep Flames:

Niet alleen de mensen uit de Onnemaheerd zijn het er niet mee eens, overal hier in Beijum horen wij dat mensen het niet niet willen en om verschillende redenen. Wij zijn een groep van 23 kinderen en steunen de bewoners van de Onnemaheerd want ook de kinderen worden ongerust gemaakt en willen dit niet. Beijum is jarenlang in een slecht daglicht gezet, wordt dit weer slechter hierdoor. Doe het in een wijk die het kan hebben.

Geen opmerkingen: