dinsdag 29 september 2015

KIJK UIT BIJ KRUISPUNT LEWENBORG (denk aan je snelheid!)

Bij kruispunt Lewenborg ter hoogte van de Stadsweg, daar waar een nieuwe ecobrug binnenkort de tijdelijke noodbrug gaat vervangen, mag je maar 50 km/uur rijden.
En dat doet niet iedereen. Dat weet de politie ook, vanmiddag stond een motoragent met lasergun te controleren. Foto is tegen 10 voor vier vanmiddag gemaakt. Waarschijnlijk stond een collega-agent beneden om overtreders in de kraag te vatten.

Kruispunt Lewenborg lijkt geen deel uit te maken van publieksvriendelijke politie-acties. Ook in mei stond er een agent te controleren, zie dit blogbericht.
Er is een korte invoegstrook, voorzichtig rijden is een must. Maar vanaf een uur of acht 's avonds zoeft praktisch iedereen met een snelheid van 70+ voorbij....

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Niet voor het eerst. De vorige keer heeft het de politiekas flink wat opgeleverd. Het lijkt me een goudmijntje voor ze. Moeilijk hoor, om niet in de flow van het overige verkeer mee te rijden op een plek waar voor je gevoel die 50 volledig zinloos is. Is er niet een bebording te verzinnen die aangeeft dat je drastisch met de snelheid omlaag moet als daar mensen lopen of zoiets?