maandag 14 september 2015

KINDEREN KUNNEN KOKEN EN SAMEN ETEN BIJ DE SCHATKAMER


Het moet toch geweldig zijn om als kind in Beijum op te groeien. Wat een mogelijkheden, wat een faciliteiten. Bijna om de honderd meter een speelveldje, keuze uit verschillende scholen, een Vensterwijkladder met verschillende actieve mogelijkheden. En dan is er ook nog het project 'Schatkamer.'

De Schatkamer biedt jongeren een veilige plek en zinvolle vrijetijdsbesteding na schooltijd. Hier organiseren we allerlei activiteiten die passen bij de leeftijd van de jongeren. Maar er is ook tijd voor ontspanning en persoonlijke aandacht. De Schatkamer is bedoeld voor jongeren van 10 t/m 13 jaar van de basisscholen uit Beijum. Het is een onderdeel van WIJ-Beijum en de begeleiders zijn onderdeel van MJD in Beijum.
Lees desgewenst verder op onderstaande flyer, klik groter. Zie links onderaan op de flyer het programma. Op dinsdag kookclub 14.30 -17.00 uur in het Heerdenhoes.

Afgelopen dinsdag trof de blogger een twintigtal jongeren in en op de buitenspeelplaats van het Heerdenhoes. Jongens, wat een heerlijke dampen stegen erop uit de keuken. Een kok aan het werk met een paar kinderen. "Wij bereiden samen een maaltijd voor alle deelnemers en begeleiding van de Schatkamer."

Tegen vier uur, kwart over vier, schoof iedereen aan tafel in de ruimte waar ook geknutseld wordt of waar Vensterwijk-activiteiten plaatsvinden.
Smaakt het? Natuurlijk deed het dat, zie foto's.

Wat een idee, kinderen zélf laten koken om vervolgens gezamenlijk de maaltijd te nuttigen. Allerlei vliegen in één klap, vaardigheden leren (koken), sociaal contact, samenwerken, rekening houden met elkaar, waardering voor het kokkerellen krijgen en als klap op de vuurpijl ook nog eens lekker eten.

Voor meer schatten uit de Schatkamer klikt u onderstaande flyer groter om beter te kunnen lezen.
Geen opmerkingen: