zondag 27 september 2015

WILLEM PAUWELUSSEN OVER DE VLUCHTELINGENCRISISDoor Willem Pauwelussen

Misschien maak ik me zorgen om niets, maar ik vind het toch twijfelachtig als ik zie hoe Wilders garen spint bij de enorme toestroom van vluchtelingen.
Op journaal zag ik dat hij er, althans in de peilingen, in korte tijd 5 zetels bij heeft versierd, en daarmee virtueel de grootste partij is geworden.

Nu zal er niet meteen een tweede Kristallnacht in Nederland plaatsvinden, maar toestanden als in Duitsland wil ik hier toch niet graag zien.
Stel dat in Beijum de Bron, het Trefpunt, het Heerdenhoes en/of de Kleihorn worden aangewezen als noodopvang en de boel daar opeens in vlammen opgaat.
Dat willen we niet meemaken denk ik.
Dus die man moet goed van repliek worden gediend.

Naar mijn smaak gebeurt dat in Den Haag op halfzachte manier.
De VVD, zoals altijd bang om rechts door de PVV ingehaald te worden, komt met het voorstel om die vluchtelingen dan maar op te vangen aan de grens waar ze gevlucht zijn.
Geweldig idee, zeggen ze, en ook de rest van de EU ziet dat helemaal zitten.
Maar het beroerde is nu juist dat al die honderdduizenden mensen hierheen komen omdat ze niet werden opgevangen aan de grens waar ze gevlucht waren.
Een tentje, nauwelijks enig voedsel voorhanden, medische voorzieningen vrijwel niet aanwezig en dan nog de kans dat je buren kwamen halen wat je zelf met moeite had veroverd.
De VN klaagde steen en been dat ze maar een fractie van de donaties kreeg die waren toegezegd, en als er geen geld is kun je niks voor die mensen kopen en ze dus niet helpen.
Dus wat de VVD naar voren brengt lijkt me een gepasseerd station, zelfs letterlijk want al die mensen passeren noodgedwongen die kampen en komen hierheen.
Want hier is wel huisvesting, voedsel, medische zorg en de veiligheid van een eigen territorium.

Maar de oorzaak zit dieper.
Die mensen vluchten voor de terreur van de IS.
Ook voor de terreur (zoals gifgas) van Assad, maar in het verzet daartegen hebben de radicale moslimclubjes een mogelijkheid gevonden om zich te bundelen.
Die geradicaliseerde moslimgroepen en daarmee dus de IS lijkt me een reactie op de terreur van Bush en consorten.
We hebben kort gerealiseerd dat de vliegtuigen de Twin Towers waren binnengevlogen uit wraak voor de eeuwenlange plundering en vernedering van de Afrikaanse landen.
Maar dat was maar kort.

Bush en zijn kornuiten zijn toch met leugens Irak binnengevallen, en hebben Afghanistan zo ongeveer naar het stenen tijdperk gebombardeerd omdat daar misschien wat trainingskampen zaten van Al Qaida.
Een betere wervingscampagne voor de fundamentalistische islam is niet mogelijk.
We gaan die smerige kruisvaarders definitief onze landen uitsmijten, en wie met ze samenwerkt, kop eraf.

Stel je eens voor: een paar kerels in Sebrenica is nog steeds zo kwaad op Nederland en de eeuwigheid die het duurt voordat ons rechtssysteem ze in het gelijk stelt, dat ze besluiten om wraak te nemen.
Dus ze volgen een opleiding tot vlieginstructeur op vliegveld Eelde en vliegen met een toestel vol Groningers, die hun stad wel eens van boven willen zie, pardoes tegen de Martinitoren aan.
Op zaterdag natuurlijk, grote brokstukken vallen naar beneden, en een bloedbad op het terras daaronder is het gevolg.

Nederland in rep en roer, net als met dat vliegtuig boven de Oekraïne zijn we verenigd in onze afschuw.
De televisie laat keer op keer de afschuwelijke beelden op de Grote Markt zien.
Het antwoord is een strafexpeditie in Navo-verband.
Die gasten hebben een trainingskamp in Bosnië dus bommentapijten worden gelegd op het bergengebied.
De president wordt gegijzeld, evenals de gehele politieke elite en er wordt een ‘overgangsregering’ neergezet van lieden die nu eens echte democratie zullen installeren.
Maar in Servië is het ook niet pluis, daar woont nog familie van Karadzic en Mladic en tijdens de bombardementen zijn allerlei glimmende opslagtonnen bij fabrieken gezien.
Onze minister van defensie komt in de VN vertellen, met foto’s en al, dat hier dus de oude gifgasvoorraad ligt waar Assad zijn bevolking mee bestookt.
Dus een invasie in Irak, pardon Servië.
Dan blijkt dat het biervaten zijn omdat een Nederlands bedrijf zijn productie daarheen heeft verplaatst.
Maar ja, ze waren toch eigenlijk heel erg ondemocratisch dus maar goed dat we ook daar de democratie hebben gebracht.

De verzetsbeweging ter plaatse gaat ondergronds.
Ze verkondigen een soort mengsel van de opvattingen van Trotzki en Che Guevara die erop neerkomt dat de permanente revolutie de enige redding is en dat die naar de rest van Afrika, en eigenlijk de hele wereld geëxporteerd moet worden. Ze roepen hun eigen ‘socialistische’ staat uit en jagen ieder over de kling die ze in de weg loopt. Journalisten worden ontvoerd en onthoofd als hun moederland zich niet per direct uit die oorlog tegen hun gebied terugtrekt. De Navo komt opnieuw in actie en start bombardementen. Gevolg is een onafzienbare stroom vluchtelingen en Wilders roept dat dit ten koste gaat van de woningzoekende Nederlanders en wat hij verder nog uitblaat.

Volgens mij is een echte oplossing gelegen in een Irak-tribunaal en openlijke excuses van de VS aan Afghanistan en Irak, en niet 70 jaar na dato zoals in het geval van onze oorlogsmisdaden in Indonesië maar per direct. Dat zou getuigen van respect en zou een eerste stap kunnen zijn op weg naar verzoening en daarmee indammen van de vluchtelingenstroom.

Ach ja, ik heb wel vaker illusies gekoesterd in mijn leven.

Geen opmerkingen: