dinsdag 22 september 2015

HET PLUKBOS IN KARDINGE IS MOOI BIJGEWERKT


Het plukbos langs het Meedenpad in Kardinge kreeg onlangs een beste opknapbeurt. Een tiental vrijwilligers was in de weer om overtollig gras te verwijderen en datgene wat er niet meer hoorde of overbodig was te verwijderen.

Heel mooi zo'n plukbos, met het moet wel onderhouden worden. En dat gebeurde op een zaterdagochtend. Op de linker afbeelding zien we boswachter Reinier Hartog van gebied Kardinge de vrijwilligers een handje helpen.
Het geheel ligt er weer mooi en degelijk bij. Winterklaar. Ga maar eens kijken.

Bewoners van de wijken Lewenborg, Beijum en Drielanden kunnen in de toekomst gratis fruit en noten in het bos plukken. Natuurmonumenten organiseert jaarlijks een oogstfeest  en gezellige oogstdagen. Een leuke ontmoetingsplek in de natuur vlakbij de stad. Vrijwilligers uit de aangrenzende wijken zorgen in de toekomst samen voor het onderhoud van de plukbossen. Wilt u ook mee doen? Neem dan contact op met boswachter Bart Zwiers, (B.Zwiers@Natuurmonumenten.nl) van de beheereenheid Groningen/Noord Drenthe, of met Kristin Wijnja van de Natuur en Milieu Groningen.  Natuurmonumenten

Geen opmerkingen: