vrijdag 4 september 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (23)

De zomer gaat langzamerhand over in de herfst. Zal het er mee te maken hebben dat gulle gevers uit Beijum hun giften aanpassen aan het komende jaargetijde?

Wees eerlijk, je gaat toch liever in bad als het buiten donker en koud is in plaats van dat het zonnig en warm weer is? Wat ontzettend aardig en sociaal om zomaar een complete badkuip langs de kant van de weg te zetten. Zie afbeelding boven. Het ding kan ook best met weer en wind buiten liggen, wachtend op een nieuwe eigenaar, een bui kan een badkuip immers niet deren.

Hé, kijk daar nou, nog zo'n mooi apparaat voor in de herfst of winter, zie afbeelding links, een echte magnetron. Lekker voor de snelle en warme hap tijdens de donkere dagen. Herhaalde oproep, kunnen dit soort cadeaus even in plastiek verpakt worden?  Een magnetron kan niet tegen vocht, ondoordachte weldoeners! Kijk, wat extra sociaal, we leggen er een paraplu bij, wetende dat de herfst de nodige buien met zich mee zal brengen.

En kijk nou rechts, een jas met bontkraag, en een vuilniszak met broeken, truien en sokken. Plus een soort van koffer-trolley. Laat het koude en donkere seizoen maar beginnen.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert. In de herfst en winter is het belangrijk om veel fruit te eten in verband met vitamines en weerstand. Wordt daar een mooie ijzeren fruitmand bij de container neergelegd! Zie links.

Voor de verwarmende kleren heb je natuurlijk een klerenkast nodig. Zie toch helemaal beneden, is het niet hartverwarmend? Er ligt zomaar een kast in het groen van Beijum. Neemt u maar mee. Voor nop. 

Beijumers zijn een lief, sociaal en vrijgevig volkje. Voor de volgende aflevering graag handschoenen, kachels en verwarmingsradiatoren bij de weg leggen. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Compleet van de pot gerukt. Laat minima toch gratis grof vuil aanbieden om rotzooi tegen te gaan!

Anoniem zei

Grof vuil is gratis! Dit gaat niet om minima (die gaan vast niet hun badkamer verbouwen en het bad op de openbare weg knikkeren), dit gaat gewoon om grote aso's.