zaterdag 19 september 2015

VEEL GEVULDE TASJES VOOR 'BEIJUM VERWELKOMT VLUCHTELINGEN'Tasjes met Grunninger Kouke erin, sjaals, warme mutsen en handschoenen, toiletspullen, kaartjes met opschrift 'Welkom in Groningen', een pak stroopwafels, een kaartspel, schriftjes, pennen....., tegen half vier vanmiddag waren al tientallen goed gevulde tasjes met inhoud naar kerkelijk centrum de Bron gebracht voor de actie 'Beijum verwelkomt vluchtelingen.' 

De giften stroomden binnen tijdens het kwartiertje dat de blogger foto's kwam maken en sfeer proeven. De empathie overheerste bij de mensen die wat kwamen brengen: "Je zult zelf maar door oorlogsgeweld op de vlucht zijn, dan wil je toch ook graag geholpen worden en in een veilig land welkom onthaald worden?"
Een andere gulle geefster haalde mogelijke rampen wel erg dichtbij: "Stel dat er een clusterbom op Beijum valt, en je wil naar Duitsland of Zweden, dan wil je daar toch ook graag vriendelijke mensen ontmoeten die je welkom heten?"

Op bovenstaande foto staat Beijumse Annie, zij nam de tasjes op dat tijdstip in ontvangst: "Ik vind het opvallend hoeveel het er al zijn." Binnen 'Groningen verwelkomt vluchtelingen' nam zij de honneurs waar voor Beijum.
Er waren geen discussie, geen wonder iedereen die binnenliep kwam wat brengen. Terwijl er toch landelijk, en dus ook in Beijum, voor- en tegenstanders van het opnemen van vluchtelingen zijn. Zo wil meer dan 50% van de Volkskrantlezers liever geen vluchtelingen in hun wijk (vandaag gelezen in de krant).

Altijd hartverwarmend dit soort acties, zie foto's. Maar als iemand een goed verhaal heeft en stelt dat mensen dit allemaal juist niét moeten doen: Beijumnieuws@ziggo.nl

Onderstaande foto kwam net binnen via initiatiefnemer Evert Sulman.

Geen opmerkingen: