woensdag 23 september 2015

DE LEGE PLEK DIE DE VISWAGEN OP WINKELPLEIN WEST ACHTERLAAT

Winkelplein West is sinds het vertrek van visdame Peggy gedegradeerd tot alleen maar een parkeerplaats. Weg gezelligheid. Weg terrasjes. Zie nog maar eens de foto's van drie weken geleden.
En zie hoe de vlag er nu bijhangt op het zuidelijke gedeelte. Ja, mooi groen, maar geen levendigheid en gezelligheid. Terzijde, de hoge bomen aan de andere kant van de Zuidwending gaan allemaal plat, iets waar sommige bewoners uit de Sibrandaheerd mordicus tegen zijn. Binnenkort meer over de onvrede én tevredenheid rond de bomenkap langs ons aller Knoal.

Het plein is functioneel geworden sinds het vertrek van Peggy. Alleen maar parkeren. Zal er nog ooit weer een visverkoper komen?

Ondertussen floreert het economisch noordelijk deel van het plein. De hele voorgevel van de Lidl tot kapsalon Gerrie de Boer, met daartussen een pizzeria, zie foto, is strak afgewerkt. Of het mooi is geworden of niet moet de lezer zelf maar bepalen. Zie foto beneden.
Smaken verschillen, maar na het verdwijnen van de viswagen heeft dit winkelplein veel aan gezelligheid ingeboet.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoop dat snel een visverkoper naar beijum komt. Je buiten beijum als je lekker visje wil eten. Ik begrijp nog steeds niet hoe een viskraam verdwijnt in een wijk met 13.000 inwoner. Hopelijk komt snel een lekker visverkoper naar beijum!!!

Anoniem zei

Een mooie plek voor de Loempiaman. Om meer ruimte te maken voor de winkelende bezoekers met hun fietsen en brommers en boodschappenkarren. Die staan nu te pas en te onpas bij LIDL voor de deur. Net als de brommers van DOMINO. Het is er een chaos en met een volle boodschappenkar, is het moeilijk manouvreren en passeren over de hellende en te smalle stoep.Het winkelcentrum is haar gezelligheid, zo die er, voor de grote verbouwing van het winkelcentrum jarenlang geleden al bestond, verloren.

Anoniem zei

Van mij mag er ook weer een viskar komen. Maar iets met foodtrucks lijkt me ook wel wat. Elke weekdag een andere, goed voor de variatie.

Anoniem zei

Sibrandaheerd is blij dat de bomen weg gaan eindelijk weer daglicht in huis.