maandag 28 september 2015

MAANDAGOCHTEND (248)

De sloot langs de Beijumerweg ter hoogte van de Grevingaheerd

Er spelen wel eens kinderen langs de sloten in Beijum en soms dalen ze langs de oevers af naar het water. Kom, laten we er eens een vlijmscherp stuk glas in gooien. Zal dat simpel gezegd de gedachtegang zijn van iemand die een dergelijk levensgevaarlijk stuk glas in de sloot mietert? Mogen we dat dan een rare kronkel noemen?

Welkom op deze laatste Maandagochtend van september 2015 op Beijumnieuws. De wijk gaat langzaam over van groen naar gekleurd. Niet verkeerd, de herfst heeft zo zijn charme. Altijd prettig om de charmante dingen binnen de wijk onder de loep te nemen. Maar ja, alles is niet charmant, vergelijk het met de zon die schijnt, die brengt ook altijd schaduw met zich mee.

Een mens moet niet te snel oordelen, maar bij het aanschouwen van het glas in de sloot, zie bovenste afbeelding, denkt de blogger: dat moet iemand zijn geweest die niet helemaal goed snik is.

Dat zijn paarden, edele dieren, wel, ze doen wat de natuur hun ingeeft. Als ze moeten poepen en plassen doen ze dat, simpel zat. Wat een integriteit, paarden. Maar zie toch eens wat voor enorme peerdekeutels ze produceren. Foto links, een enorme drol ligt op het voetpad langs de Emingaheerd, de vlaai bestrijkt ongeveer driekwart tegel. De blogger sprak afgelopen week een paardenbezitster die zei: "Als mijn paard op de weg poept, stap ik af en schop de keutels aan de kant."

Niet opruimen, zoals hondenbezitters verplicht zijn, maar aan de kant schoppen. Alweer een rare kronkel?

Zal de blogger af en toe ook last van rare kronkels hebben? Een beetje zelfonderzoek kan geen kwaad. Een maand geleden verkondigde hij hooghartig dat de fontein bij Plein Oost best naar Winkelplein West zou kunnen verkassen. Er zou daar toch geen kip naar het opspuitende waterding kijken. Zie nog eens dit bericht. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Een der reacties begon zo: "Op Oost kijkt er geen kip naar terwijl het op West voor levendigheid en gezelligheid kan zorgen." Meneer komt zeker nooit in Oost. Wat een rare uitspraak.
Inderdaad een hele rare uitspraak en dus een hele rare kronkel. Zie afbeelding rechts, de zwanen en eenden kijken ook regelmatig naar de fontein hoor. Mooi op Oost laten dat ding.

Zal 'Beijum' met de heer LL.Doedens voorop, zie voorgaand bericht, ook een rare kronkel hebben? Kijk toch eens wat we in de wijk langs de stoepranden hebben liggen, daar waar onze kinderen spelen. Foto beneden. Hoeveel TBS-ers, afvoerputjes voor boeven, hebben we eigenlijk in de wijk? En, is dat allemaal overlegd? Zit Lentis hier soms achter?

Een beetje humor en relativering moet kunnen, maar goed, de toestand in de Onnemaheerd ligt gevoelig, het is serieus zat.  Lammert Doedens uit de Onnemaheerd ontpopt zich deze dagen als 'mestharker' oftewel muckraker
Het blootleggen van machtsmisbruik, zowel bij bedrijven als bij overheden, wordt mede dankzij Tarbell’s werk trending in de journalistiek. Toenmalig president Theoore Roosevelt bedenkt in 1906 de term ‘muckrakers’ voor deze onderzoekende journalisten. Het klinkt als een belediging, maar Roosevelt neemt het wel degelijk serieus. Onderzoeksjournalistiek.net

Gaat het wat betreft de situatie in de Onnemaheerd om machtsmisbruik door Lentis? Wie zal het zeggen. Laat mestharker Doedens maar schuiven en het uitzoeken.

Een prettige week toegewenst. En let vooral op de TBS-putjes en op rare kronkels.

Geen opmerkingen: