zondag 6 september 2015

"BEDANKT ALEJANDRA" (Afscheid van de Doefmat)


Sinds bijna anderhalf jaar beheerde ze er kinder- en tiener atelier Atmaj Yoti. Het was een welkome plek voor kinderen om zich kunstzinnig te kunnen uiten, hun ervaringen te delen, zich te ontwikkelen. En er werd een mengeling van plezier, kunst en therapie aangeboden door kunstenares Alejandra Acosta Moreno, Uruguayaanse van geboorte.

Ze beheerde een prachtige en grote ruimte in de Doefmat, En tijdens de uren dat de atelier kinderen ontving heerste er altijd een hartelijke, vriendelijke en gemeenschappelijke sfeer. Geen wonder dat kinderen er graag kwamen. Alejandra had oog voor de kinderen en wist intuïtief hoe ze moest inspringen. "Ik vond het ontzettend leuk om kinderen door middel van kunst te begeleiden, ik genoot er altijd van." 

Ze sprak in de verleden tijd, vond en genoot. De blogger liep haar en 'haar kinderen' onlangs tegen het lijf toen hij even bij de Doefmat ging neuzen. "Het is mijn laatste dag hier, ik hoorde midden in mijn vakantie dat de Doefmat voor 1 september ontruimd moest worden." Sommige kinderen hingen geschreven bedankjes aan de muur van het atelier, zie bijvoorbeeld afbeelding rechts.

De aanwezige en afscheid van Alejandra nemende kinderen wilden wel even met de kunstenares op de foto, zie afbeelding boven.

Zie ook het vorig jaar gepubliceerde bericht over dit creatieve kinderatelier en de bedoeling ervan.
Alejandra vertelde dankbaar te zijn dat ze via Carex ruimte heeft gekregen om haar hart te volgen en het atelier op te starten.
Twee weken geleden had ze nog geen alternatieve werkruimte. Haar buurvrouw die de praktijk 'Terug in Balans' beheerde wel. Binnenkort volgt daar een bericht over. 

Foto's links en beneden zijn tijdens het bezoekje aan de kunstenares gemaakt.


Geen opmerkingen: