donderdag 24 september 2015

GAAT AH BEIJUM OOK ROOKWAREN UIT ZICHT HOUDEN?

Servicebalie AH-Beijum....ruim de helft bestaat uit rookwaren.....

Drugs zijn niet goed voor jongeren. Drank ook niet. Maar sigaretten dan? Shag? Waarom wel hennepteelt verbieden en verslavende nicotine pontificaal in de etalage zetten voor verkoop? Gaat commercie soms boven gezondheid?

Gisteren op  Nos.nl
Supermarktketen Albert Heijn gaat in vijftien winkels de tabaksproducten afdekken. Het gaat om een proef, waarin AH wil onderzoeken hoe de pakjes shag en doosjes sigaretten het beste uit het zicht kunnen worden gehouden. Hiermee loopt Albert Heijn vooruit op een plan vanuit de Tweede Kamer om dit met alle supermarkten te regelen. De Kamer wil een einde maken aan het zichtbaar uistallen van tabaksproducten.
De servicebalie van AH-Beijum is een prettige. Even een volle boodschappentas in bewaring geven? Geen probleem. Een doosje paracetamol aanschaffen als je ziek zwak en misselijk bent? Wat een uitkomst bij AH. aangenaam personeel, aldus de ervaring van de blogger. Gemakservice, altijd prettig. Maar jongens toch, minstens de helft van de servicebalie bestaat uit rookwaren!


Is het moralistisch als je stelt dat roken slecht voor de gezondheid is? Vast wel. Is er wat tegen in te brengen? Vanaf 18 jaar mag je rookwaren kopen. Maar moet je dat nou a.h.w. stimuleren door deze soft-drugs in de AH aan te bieden? De gewetenloze tabaksfabrikanten zullen dit toejuichen, want geld, winst, omzet, hebberigheid....
Maar indirect zijn het ook moordenaars. Net als de grote poenerige en criminele jongens uit het drugsmilieu
Wat gaat AH Beijum de komende maanden doen?

3 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Tuurlijk is roken ongezond, hoewel ik me door een homeopaat heb laten vertellen dat je van 6 sigaretten per dag prima herstelt. Probleem is de stress waardoor je meer gaat roken, lijkt me. Dat irriteert de longslijmvliezen waardoor de kans op verkeerde (woekerende) celdelingen en daardoor op kanker wordt vergroot.
Maar persoonlijk vind ik het broeikaseffect een grotere bedreiging. En ik vind het nogal hypokriet om dreigende zwart omrande (discutabele) teksten op rookwaren te plaatsen en tegelijkertijd de maximum snelheid op snelwegen op te voeren naar 130.
Misschien zou het een grotere schande moeten zijn als je in de auto stapt dan als je een sigaret opsteekt?

Anoniem zei

Oke best begrijpelijk om de rokerswaren uit het zicht te halen..
Roken op jonge leeftijd is niet goed dat klopt.
Maar als jongeren op school of dergelijke zijn en worden geconfronteerd met roken, roken ze toch wel. Uit het zicht of niet als ze willen krijgen ze het toch wel. Maar waarom rokerij weghalen terwijl er zoveel suikerwaar bij de kassa ligt denk aan twix snickers etc. Hoeveel kinderen er rond lopen op te jonge leeftijd die te zwaar zijn.. Ook dat is een punt. Maar ook daar geldt.. Haal het bij de kassa weg uit t zicht.. Als ze het willen krijgen ze het wel. Ik vind het persoonlijk wat onzin allemaal.. Of ze willen het Niet of ze willen het Wel en zullen het toch wel krijgen

Willem Pauwelussen zei

Sinds ik veel in Duitsland was en vier weken in India valt me op hoe ongelooflijk versuikerd het Nederlands dagelijks leven is. Suiker is een soort vergif waar kinderen hyperactief van worden, dacht ik. Ritalin als tegengif?