woensdag 2 september 2015

MOOISTE UITZICHTBANK VAN BEIJUM STAAT IN DE RENSCHELHEERD

Een Goddelijk uitzicht vanaf de noordrand van Beijum, nabij het Spakenpad
Op het centrale grasveld van de Rensuma- en Scheltemaheerd hebben de bewoners van deze naast elkaar gelegen noordelijke heerden ongetwijfeld het fraaiste uitzicht van heel Beijum. Is dit landelijk wonen? Zie foto boven. Uitzicht op het pittoreske dorpje Zuidwolde.

Om comfortabel van het superuitzicht te kunnen genieten is een paar dagen geleden een zelfgemaakte houten zitbank neergezet. Dat had nogal wat voeten in aarde. De voorzitter van de Renschelheerd, linksonder op de foto: "We zijn er al met al drie jaar mee bezig geweest." Maar tevreden is hij: "Het is mooi geworden, we zijn er heel blij mee, om het mooi af te werken gaan we waarschijnlijk nog een rol graszoden voorleggen."

 Zie voor de voeten van beide heren op de bank. Wat is er een werk ingestopt door de mensen van de Rensuma- en Scheltemaheerd. Aankloppen bij een NLA-team, na wikken en wegen 800 euro erbij krijgen om het te kunnen bewerkstelligen, een architect woonachtig in de Rensemaheerd erbij betrekken, zelf beton storten, opbouwen, vastschroeven, etc.

Maar het resultaat mag er zijn. De linker foto werd afgelopen weekend opgestuurd, actieve bewoners leggen de laatste hand aan de voltooiing van de bank. De overige foto's zijn gistermiddag gemaakt. De blogger zal zich gedurende zijn fietsrondjes door de wijk regelmatig op de bank neervlijen. Even bijkomen en genieten van het mooie dat deze plek in de wijk te bieden heeft. Met dank aan de actieve en betrokken mensen uit de Renschelheerd.

Klik de rechter foto groter voor meer informatie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En nu maar hopen dat........
Over een paar weken nog eens een foto?

Bert zei

Ik heb begrepen dat niet alle bewoners rondom het Renschelveldje blij mee zijn ivm vergrote kans op hangjongeren en overlast. Ik vind het wel gaaf uit zien en het uitzicht is prachtig!

sander zei

Hoop dat deze bewoners er geen last van krijgen. Ze zaten wel direct op het bankje. Jammer dat we ons daar druk om moeten maken wantwoord het is een mooie plek om samen te komen en even met elkaar te praten. Maar ik ben als vz van het comité trost dat het is gelukt om zoiets moois te maken.

anirnith zei

wauw wat een mooie bank!