dinsdag 1 september 2015

WILLEM PAUWELUSSEN VERONTSCHULDIGT ZICH....

Rectificatie.

Door Willem Pauwelussen

Bij ons thuis lazen we de “Donald Duck, een vrolijk weekblad”.
Vooral de wereldreizen van Dagobert met Donald en de drieling, allemaal van de hand van Carl Barks, ik las ze met rooie oortjes.
In die verhalen hadden de contracten verraderlijke ‘kleine lettertjes’ waarmee de Ducks herhaaldelijk een loer werd gedraaid.
Die kleine lettertjes heb ik blijkbaar niet goed gelezen in de reclamefolders van Karwei en Gamma.
Chris attendeerde me erop in zijn reactie:
“Onjuiste vergelijking, het gaat hier niet om hetzelfde product. Gamma levert de accuboormachine met 2 accu's voor € 159,95. De Karwei levert dezelfde accuboormachine voor € 119,25 alleen dan zonder de tweede accu. Kortom er is sprake van twee verschillende sets waarin dezelfde accuboormachine is opgenomen. De korting wordt aangegeven ten opzichte van de bruto adviesprijs van beide sets. Van bedrog is dus geen sprake.”
Nog eens nalezen in de folder.
Ja hoor, bij de machine van Gamma is sprake van een ‘2e accu en dubbele schroefbit’, bij machine van Karwei niet.
Zou dat kloppen?
Ja, misschien wel en misschien niet.
Misschien toch eigenlijk niet, want dan zou dezelfde machine met verschillende koffers (met en zonder ruimte voor de extra accu) door Bosch worden aangeleverd. En ach, controleren kon niet meer want het was een aanbieding van zaterdag en Johan had het er pas zondag opgezet.

Maar feitelijk zijn dit smoesjes, uitvluchten, bedacht ik me naderhand. Daargelaten dat ik die ‘kleine lettertjes’ niet heb gezien, ik had best die bouwmarkten kunnen bellen om een toelichting alvorens er een ironisch verhaal over te schrijven.
Ik heb eerst eens gekeken op de site van Bosch, maar daar staat die machine, met extra accu (afgeprijsd van € 199,-) voor € 179,95. Dus dat maakt me ook niet veel wijzer.
Klik groter
Er zat maar één ding op en dat is op de fiets en in de rollende donderslagen van het ochtend-onweer naar het industrieterrein Driebond.
Daar ben ik de winkel van Karwei binnengelopen, heb de boormachines opgezocht en een medewerker om informatie gevraagd.

En ja hoor, Chris heeft wel degelijk gelijk.
Bosch vindt het geen probleem om aparte koffers te maken.
De man was nog zo vriendelijk me een print mee te geven, met de bewuste info omcirkeld, zie bijgevoegde scan. Met de verklaring dat een boormachine een apparaat zonder accu is, dus dat 1 meegeleverde accu betekent dat er in totaal maar 1 accu is.

Hierbij dus mijn dank aan Chris die me heeft geholpen een misser recht te zetten.
En mijn verontschuldigingen aan de betreffende bouwmarkten.
Misschien moest ik die strips maar weer eens opnieuw lezen, er valt vast nog wel meer van op te steken.

Geen opmerkingen: