donderdag 17 september 2015

BEIJUM VERWELKOMT VLUCHTELINGEN


AANSTAANDE ZATERDAG INZAMELINGSACTIE IN DE BRON

Aanstaande zaterdag kan tussen 14 en 17 uur een welkomstpakketje voor een vluchteling afgegeven worden bij PKN De Bron (Bentismaheerd 1a). Voormalig wijkgenoot Evert Sulman initieerde 'Groningen Verwelkomt Vluchtelingen' en verzamelt daarmee 500 welkomstpakketjes. Inmiddels heeft de Facebookpagina meer dan 1200 likes. https://www.facebook.com/Grunnverwelkomtvluchtelingen 

Sulman: "Na een gevaarlijke en lange reis waarbij alles is achtergelaten, komen deze mensen getraumatiseerd, maar hoopvol, aan in een voor hun vreemd land. Door een welkomspakketje samen te stellen en te geven aan een vluchteling, laten we met een klein gebaar zien dat iemand er toe doet en welkom is in onze stad. Als burgers van Groningen willen we zo de goede initiatieven vanuit de gemeente en instanties versterken met een persoonlijke boodschap: wees welkom in Groningen!" 

Burgemeester 
Burgemeester Peter den Oudsten over Groningen verwelkomt vluchtelingen: "Ik vind het hartverwarmend. Bij Groningen past dat ook in een zekere traditie en ik denk dat niemand, als je de beelden van de afgelopen weken hebt gezien, onberoerd kan blijven." Doe daarom ook mee en stel een welkomstpakketje samen. 

De regels van het welkomstpakket zijn:
- 1 item van: ansichtkaart, tekening of knutselwerk met welkomsttekst in het Engels
- 1 item van: Groninger Koek, pak koekjes of iets anders lekkers (let op: geen drop en snoep i.v.m. gelatine van varkensbotten en geen melkproducten i.v.m. veelvoorkomende lactose intolerant). 
Van dit blogbericht.
- 2 items: warme muts voor de winter, sjaal, kaartspel, pen en notitieblokje, dingen waar jij zelf blij van wordt (gericht op volwassenen: er zijn al 100 pakketjes voor kinderen)
- Graag alles verpakken in een zogenaamde 'cadeautas' (bijvoorbeeld te koop bij de HEMA of Tedi)
Er zijn nog een paar honderd welkomstpakketjes nodig. 

Lever je pakketje in op zaterdag aanstaande tussen 14-17 uur bij PKN De Bron. 

Wil je zaterdag tussen 14-17 uur meehelpen met pakketjes aannemen? Meld je bij de organisatie: groningenverwelkomt@gmail.com 

Foto: (C) LSFotografie.nl 
(Ingezonden bericht; foto links, in de Bron worden vaker liefdadigheidsacties georganiseerd)

Geen opmerkingen: