maandag 7 september 2015

POEZEN IN BEIJUM (9)

Overdag slapen en 's nachts op rooftocht gaan. Veel poezenhouders zijn erg blij met hun huisdier, wat zijn ze toch lekker aanhalig en schattig.
De blogger ziet deze poes of kat, foto, vaak uren achtereen in een tuin liggen slapen. Niet dat ondergetekende dit met de stopwatch controleert, maar het valt gewoon op dat ie er bijvoorbeeld om een uur 's middags ligt en om vier uur nog net zo in nagenoeg dezelfde houding.
Lief hè. Tenminste. Wat vreet hij tijdens de donkere uren allemaal uit? Onschuldige muizen vermoorden en oppeuzelen? Bij de buren in de tuin plassen en poepen? De beest uithangen?

Het zijn mysterieuze dieren. In de oudheid stonden ze bekend als boodschappers van de goden, en in de middeleeuwen werden ze in verband gebracht met heksen en de duivel. En nog niet zo heel lang geleden waren poezen en katten speeltjes voor de rijkere mensen.

Als kattenreïncarnatie bestaat, wat voor levens met inhoud zal het exemplaar dat hier in een tuin in Beijum ligt te slapen dan wel niet allemaal achter zich hebben liggen?

Geen opmerkingen: