donderdag 24 september 2015

DE ONTWIKKELINGEN ROND FIETS-ECODUCTEN BIJ RING OOST


Ruim een maande geleden is het Meedenpad-viaduct gesloopt. Nadat het puin was verwijderd begonnen al vrij snel heiwerkzaamheden, dikke betonnen palen die in de klei werden gejast om ter zijner tijd de bruggenhoofden van de te bouwen fiets-ecoduct te ondersteunen.

Hoe is de stand van zaken nu? En wanneer wordt het bij Kardinge afgebouwde fiets-ecoduct bij ter hoogte van de Stadsweg bij Lewenborg geplaatst?

Hoe de stand van zaken bij de aanbouw van het Meedenpad-viaduct is zien we op bovenstaande afbeelding. De genoemde betonnen palen staan rechtop in de klei en zo te zien is er aan weerskanten van de ringweg begonnen met het aanleggen van funderingen waar beton gestort zal worden voor de bruggenhoofden.

Dat zal allemaal nog wel even duren.
Maar hoe zit het toch met het nieuwe ecoduct dat reeds in augustus op de plek waar de noodbrug (Stadsweg, zie foto's links en rechts) de wijken Lewenborg en Ulgersmaborg verbindt? Foto;s zijn een paar dagen geleden gemaakt, we zien stellages en het lijkt er nog niet op dat de nieuwe ecoduct daar spoedig opgeplaatst gaat worden.


Terwijl het fietsecoduct dat hier gaat komen ogenschijnlijk al een tijdje klaar ligt te wachten bij Kardinge, naast het Alfacollege. Zie onderste afbeelding. Wat een gevaarte, Als we goed kijken zien we rechts een afgebakend stuk voor wandelaars (denkt de blogger). Krijgen de fietsecoducten ook een mooi kleurtje, of blijven ze grijs?

De blogger zal de vragen bij RingGroningen neerleggen.
Update 13:20 uur:
in de planning staat weekend van 30 oktober. Nadere info volgt nog.
8 minutes ago in de planning staat weekend van 30 oktober. Nadere info volgt nog.
8 minutes ago in de planning staat weekend van 30 oktober. Nadere info volgt nog.

2 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

En wat is eigenlijk de bedoeling van dat betonnen brugstuk dat vóór het alfa-sportcollege staat? Of heb ik iets gemist?

Unknown zei

Ik begrijp nog steeds niet wat er mis was met de oude brug, niet meer mooi genoeg?