dinsdag 15 september 2015

UIT DE OUDE DOOS (256)


Bovenstaande foto geeft weer een inkijkje in de tijd dat de Froukemaheerd uit de klei werd gestampt. Zie ook de aflevering van 25 augustus.


Deze aan het Kardingerpark gelegen heerd stond een jaar of 35 geleden letterlijk in de steigers. De blogger heeft geen idee of rechts voor nou een weg loopt of dat er nog iets bij aangebouwd werd (waar de belangstellende mensen staan).

De blogger is geen bouwvakker maar het lijkt er veel op dat de betonnen tussenstukken tussen de huizen in een keer geplaatst zijn, en dat de voor-en achtergevels zijn gemetseld. Zie de steiger links.

Herkent iemand de drie kinderen en de volwassene op de foto? Beijumnieuws@ziggo.nl
Update 21:31 uur, lees ook de welkome en informatieve reactie van lezer Koos:
De wanden zijn ter plaatse gestort, kan je zien aan de kleur afwijking aan de onderkant dat noemen ze de kim. daar zetten ze de bekisting tegen aan. 

2 opmerkingen:

Koos Sikkens. zei

De wanden zijn terplaatse gestort,kan je zien aan de kleur afwijking aan de onderkant dat noemen ze de kim. daar zetten ze de bekisting tegen aan. groetjes koos sikkens.

Anoniem zei

Links en rechts in de wijk zijn de gewapend beton-element wanden wel in een keer geplaatst, zodat op een dag tot wel tien huizen van een complex uit de grond oprezen. Ging je 's-ochtends naar je werk was er nog een grote leegte, en 's-avonds als je weer thuiskwam als beijum-pionier stonden er waarachtig tien huizen tegenover je in de heerd. Of die snelle productie ook aardbevingsbestendig is, of dat de knalharde betonelementen zich slecht verdragen met de voorgemetselde bakstenen gevels op de slappe ondergrond mag de NAM 29 september uitleggen in de Bron inloopavond over gaswinning en haar effecten.