maandag 7 september 2015

DRUKTE EN KRAPTE BIJ DE BUSSLUIS


Het is soms krap aan bij de bussluis bij Winkelcentrum Beijum. Fietsers, wandelaars, vrachtauto's die komen laden of lossen, kinderen en wachtende ouders die voor de gymzaal staan opgesteld. Alles krioelt door elkaar.

Het gaat tot nu toe allemaal goed, er heeft zich bij weten van de blogger nog nooit een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Zie foto's, Lijn4 rijdt de bussluis over, een auto laadt of lost voor de Lidl en links is er drukte (kinderen!) voor genoemde gymzaal.

Het gedrocht bussluis is al eens aan de orde geweest op Beijumnieuws. Het moest zogenaamd zorgen voor een autoluwe stuk in de wijk, de realiteit is (nog steeds) dat er meer kilometers worden gereden en uitlaatgassen de lucht in gaan omdat mensen uit Beijum Noord (en Bunnema- Kremers- en Mudaheerd) via afslag Beijum Noord naar Zuid rijden, om vandaar met de auto boodschappen te kunnen doen bij Winkelcentrum Beijum.
De discussie over de bussluis speelt al jaren, zie dit bericht uit 2009.

Links naast de bus, op de linker foto beter te zien, zit de schoenmaker. Behalve schoenen lappen en sleutels bij laten maken, kun je er ook je kleren laten stomen, zie het blauwe bord naast de voormalige Toko.
Dit pand, de Toko, staat al weer bijna drie maanden leeg. Maar er is een bestemming voor in de maak. De blogger heeft aan de eigenaresse ervan nog even radiostilte toegezegd, maar er komt een zaak in die zijdelings met de 150 meter verderop liggende AH te maken heeft. Nog even geduld hebben, op het moment dat het wereldkundig mag worden gemaakt, zal Beijumnieuws er over berichten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag ik raden ?
Een afhaalpunt van Bol.com.

Anoniem zei

Dat heb je fout geraden....want de afhaalpunt is bij de albert hein...dus had deze vrachtwagen daar kunnen parkeren

Anoniem zei

Ik doel op de toekomstige activiteit in de (voorheen) Toko.