vrijdag 4 september 2015

PETITIE TEGEN KOMST MOGELIJKE TBS-ERS ONNEMAHEERD ONLINE

Lentis,  geen ex-TBS op Onnemaheerd

Wij hebben vernomen dat Lentis op de Onnemaheerd 3 het Beschermd Wonen wil opheffen en hier voormalig TBS-ers wil plaatsen als deel van een re-integratieproject. Dit pand ligt naast een basisschool in een woonwijk.
Wij
wijkbewoners van Beijum
constateren
dat Lentis onverantwoord bezig is door het "Beschermd Wonen" in Beijum op te heffen en daar ex-TBS-ers wil plaatsen.
en verzoeken
Wij vragen U om de beslissing teug te draaien. Indien de plannen van Lentis gerealiseerd worden, komt er een enorme sociale druk op de huidige bewoners, op de direct omwonenden en het maatschappelijk klimaat in dit deel van Beijum. Het terugdraaien van deze beslissing zou ons inziens getuigen van verantwoord maatschappelijk ondernemen. 
In afwachting van Uw antwoord. Mede namens een aantal bewoners van de Onnemaheerd, Lammert Doedens.
Update 18:04, volop discussie op de Facebook-pagina van Beijumnieuws, zie logo links, derde van boven. Een greep (en pardon voor de opmaak, tekst laat zich lastig kopiëren en plakken)...:
 • Jah erg he? Ik heb de petitie ook getekend Beetje vreemd. Men wil wel allerlei vluchtelingen in huis nemen, want zielig. Maar een tbs-er in de buurt wil men niet. Weet men eigenlijk wel hoeveel criminelen er onder die vluchtelingen zijn, wat hun achtergrond is?   

 • Dit gaat te ver laat ze lekker in een hutje op de hei gaan wonen ofzo maar niet daar en al helemaal niet naast een school zijn ze gek geworden daar ofzo
 •    
 • En als ze in je buurt wonen kan ...
 • Het is niet altijd.... eens een dief altijd een dief...... Ik zou meer moeite hebben met een afkickkliniek in de buurt dan dit.....
 • Het gaat over tbs's hoor maar ieder zijn mening wij in beijum hebben hier moeite mee.

 • En wat dan nog? Je kan voor zoveel zaken tbs krijgen. Je hoeft er geen pedofiel of verkrachter voor te zijn. Zelfs een notoire winkeldief kan tbs krijgen.
 • Er is zeker begrip dat mensen er moeite mee hebben, maar hebben tbs-ers niet zoals een ieder ander ook recht op een dak boven hun hoofd?
  Zelfs daar ben ik op tegen
 • Tuurlijk wel  maar denk even over de plek na midden in een woonwijk naast een school er zijn zat plekken waar ze wel kunnen wonen waar ze niemand tot last zijn en andere geen of nauwelijks gevaar lopen want tbs krijg je niet zomaar
 •  Overal waar woningen zijn heet het een woonwijk. Als je mensen in een sociaal isolement plaatst voelen zij zich al helemaal buitengesloten. Wat denk je wat dat voor gevolgen heeft? 
 • Buitensluiten is niet de oplossing, is het nooit geweest.
 • Mijn oma zei vroeger al, er lopen meer buiten de poort dan in de poort. Dat is nu nog steeds zo.
 • Nou sorry hoor in een nette woonwijk en inderdaad net wat........zegt naast een basisschool? Ik vind het geen fijn en prettig idee! Klaar en dat is mijn mening. Dan kan je wel over vluchtelingen beginnen dat is OOK aan de staat omdat op een goede manier op te lossen net als dit !! Nu moeten er mensen uit die begeleid wonen en plek maken voor de TBS's Dat is pas ziek !!
 • Die mensen hebben gekozen om fouten te maken die niet Door de beugel kunnen, pech dat je dan niets meer hebt.. ik zou daar niet naast willen wonen.
 • Gelukkig denkt niet iedereen zo zwart en wit! smile-emoticon maar goed iedereen heeft een andere mening, ik zelf het er geen probleem mee!
 • Update 21:12, Lammert Doedens bedankt de ondertekenaars tot nu toe....

5 opmerkingen:

Mark zei

Beste Lammert,

Een klein dingetje..
Ik zie in de petitie dat het gaat over 'Onnemaheerd 3'.
Moet dit geen Onnemaheerd 6 zijn?

Anoniem zei

Teken teken. Lentis kan ons dit niet opdringen!

Kees Huizenga zei

Ja, het is Onnemaheerd 6.

Zie: http://bedrijven24.com/wonen-beijum-linis-lentis-onnemaheerd-groningen

Anoniem zei

ik begrijp niet dat in een kinderrijke omgeving moet !de mensen van Lentis denken dat ze heel wat weten en kunnen uitvreten , maar dit roept alleen maar op tot grote problemen . zet dat spul maar bij de burgemeester en andere hoog opgeleide personen in de achter tuin .ze denken dat ze dat in de hand kunnen houden , laat ze eerst maar eens zorgen om het tuig dat er op heden in de wijk verblijft eens goed aan te pakken !! we hebben politie en ik zie ze ook wel eens rijden , maar als ze echt nodig zijn dan zie je ze niet of komen op de verkeerde tijden . of moeten er eerst rare dingen gebeuren voordat men wakker wordt.

Kees Huizenga zei

Zie deze reactie van Johan Fehrmann op de website van OOG TV van vandaag:

http://www.oogtv.nl/2015/09/beijumers-protesteren-tegen-komst-tbsers/

“Lammert Doedens heeft een petitie online gezet, o.a. te bereiken via m’n website Beijumnieuws.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/09/petitie-tegen-komst-mogelijke-tbs-ers.html

Verder was het wachten op het moment dat de bewonersclub van Beijum dit onderwerp ten eigen voordeel en profilering naar zich toe zou trekken. Vandaag was het zover, zie 3e reactie. Na 2 weken radiostilte opeens willen scoren met zgn. contacten met de burgemeester en Lentis. En net doen alsof ze de wijk vertegenwoordigen. Hilarisch, echt op de lachspieren werkend… Beijum trapt niet in dit soort opzichtige spelletjes. Als er gepronkt kan worden, zijn ze er als de kippen bij. Zie ons en word lid van ons…. Terwijl het feitelijk zo is dat ze ongeveer een procent van Beijum vertegenwoordigen.” Einde citaat JF.