zondag 20 september 2015

ZUMBA IN PAND WIJ BEIJUMAfgelopen donderdagavond werd in WIJ-Beijum gedanst alsof het leven er van afhing. In hoog tempo gingen de voeten van vijf deelnemers en een docente van de grond.
De blogger ging kort na 19 uur even kort kijken. Hij rook zweet, hij hoorde opzwepende muziek en hij zag enthousiaste dansers.
Hij ging kijken naar aanleiding van deze tweet:

 Sep Vanavond wordt er om 19:00 ZUMBA gegeven door een gastdocente. Doe gratis mee @ Wij Beijum aan de Emingaheerd !
Wat is Zumba eigenlijk?
Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsamerengueaxésamba en cumbia. Het is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics.
De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er zumba-instructeurs en worden de zumba-dvd's via internet verkocht.
Zumba is een geregistreerde merknaam; instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam zumba te mogen geven.
Er was tijdens het fotograferen geen tijd om te vragen hoe de dansers de Zomba ervoeren. Hoeft eigenlijk ook niet, zeker niet als je wat lichaamstaal kunt lezen. Ogen, lichamen en uitstraling vertelden ahw: dit is puur genieten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom komt Wij niet tijdelijk in lege postkantoor, vuurwerkwinkel, kantoorboekhandel en gemakswinkel pand van patrimonium op Claremaheerd i.p.v. te vertrekken uit bibliotheek-filiaal? Zou een impuls zijn voor Beijum Oost.