woensdag 23 september 2015

LIJN 4 VAN BEIJUM NAAR RODEN, VICE VERSA


Beijum is een zeer leuke wijk om in te wonen, maar het is ook prettig om er af en toe niet te zijn. Wegens werkzaamheden, vakantie, bezoekjes, of om wat voor reden dan ook.

Dat is niet negatief bedoeld, de blogger houdt bijvoorbeeld van z'n gezinsgenoten, maar hij vindt het ook bijzonder prettig om ze bij tijd en wijle niet om de kop te hebben. Zo zit dat ook ongeveer met de relatie blogger-Beijum.

Ondergetekende reed de afgelopen weken frequent de route van Beijum naar het Julianaplein, stukje A7, afslag bij Hoogkerk om vervolgens richting Peize en Roden te rijden. Leuk dat Beijum, maar lekker even niet.

 Maar wat komt daar steevast op genoemde route aanrijden? Zie afbeelding boven: Lijn4, Groningen-Beijum via Grote Markt. Nee, het irriteert niet, het is eerder komisch, toch weer even een kleine confrontatie met de eigen woonwijk. Foto is tussen Hoogkerk en Peize gemaakt. 

Op de linker foto rijdt Lijn 4 vanaf Roden naar Peize, de blogger ging linksaf richting Bunne.

Om nog even over buslijn 4 door te gaan, in Beijum aangekomen is het opschrift  'via Grote Markt' voorop de bus weggehaald, er staat vanaf de Grote Markt gewoon Lijn 4 Beijum. Zie afbeelding rechts.

Onderste foto is aan de Amkemaheerd gemaakt, de bus is bijna bij eindstation Wibenaheerd-rotonde. Dat gaat krap aan in de bochten op de wijkring, maar goed, een beetje over de doorgetrokken strepen rijden moet kunnen (de blogger bedoeld dit alleen voor bussen en niet voor auto's).

Wellicht rijdt ondergetekende een keer de hele route vanaf beginpunt Beijum naar Roden heen en weer voor een video.

Geen opmerkingen: