woensdag 23 september 2015

ONDERTUSSEN ROND DE KORREWEGBRUG

Nog steeds een zak over het stoplicht, klik groter

Sinds ongeveer een maand is het niet langer verboden om komende vanaf de Ulgersmaweg linksaf naar de Korrewegbrug te rijden voor het geval de brug opengedraaid is. 

Waarom deze verandering is ingevoerd is de blogger niet bekend. Jaren achtereen stond er een stoplicht-paal op de hoek. Die staat er nog wel, maar een maand geleden viel het ondergetekende op dat er een vuilniszak overheen hangt.

En dat is nog steeds het geval. Zie foto links, net als alle andere afbeeldingen gistermiddag gemaakt. Het witte busje stopte keurig voor de streep, niet omdat het licht op rood stond maar omdat er geen ruimte meer was voor de slagbomen.

De blogger stond vierde in de rij wachtenden en hij zag een joekel van een boot aan komen varen terwijl de fietsers noodgedwongen van de loop- en fietsbruggen gebruik maakten. Zie foto boven. De rechter foto laat de andere fietsbrug zien, er liep ook een oranje mannetje rond met een of andere rol-ding die hij over de grond aanduwde, klik de foto groter.

Altijd leuk als de slagbomen weer omhoog gaan en de fietsers en automobilisten hun weg vervolgen, zie afbeelding links. Zie foto beneden.
Elk ongeluk is er een teveel, maar het is wonderbaarlijk hoe vaak het goed gaat op dé brug van en naar Beijum als die na het passeren van de schepen weer voor verkeer vrijgegeven wordt.

Het gezeur over controles bij de brug is vooraleerst voorbij nu het stoplicht afgedekt is, je mag gewoon doorrijden. Zal de zak over het verkeerslicht zijn aangebracht om het gezeur hierover te stoppen? Of is er een andere reden? Beijumnieuws@ziggo.nl2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een stoplicht zonder functie kun je maar beter weghalen niemand trok zich er ooit wat van aan

Willem Pauwelussen zei

Heeft iemand enig idee wanneer die brug aangepakt gaat worden?