dinsdag 29 september 2015

DE APPELS GROEIEN AAN DE BOMEN....


Er lagen een paar appels op de grond, maar die zagen er niet eetbaar uit, eerder platgetrapt. Niet zichtbaar op de foto, er hangen  heerlijke rijpe appels in de boom.
Dacht vast ook het jongetje dat een trapje tegen en een trampoline naast de boom neerzette. Terzijde, het kan ook een meisje zijn geweest, maar dit, foto, lijkt de blogger mannenwerk.

Locatie Bentismaheerd, links achter de huizen loopt de wijkring, de Emingaheerd, achter de huizen op de achtergrond staat basisschool de Heerdstee.

Er hangen rijpe appels in de boom, maar hoe daar als kind bij te komen? Zet een plastiek speeltrapje tegen de stam van de boom, wie weet hoe hoog je dan kunt reiken.
Of zet er een trampoline bij, stel je spring hoog en je kunt bij een appel komen?
Als volwassene bekijk je een situatie als deze heel anders dan dat een kind het doet. De realiteit is dat je met deze kinderlijke hulpstukken niet bij een appel in de boom kunt komen. Maar met magisch denken misschien wel...

Voor een jong kind loopt fantasie en werkelijkheid nog door elkaar heen. Men spreekt dan van magisch denken. De periode van Magische denken zie je met name bij kinderen van 3 tot ongeveer 6 jaar. Alles is nog mogelijk, net als in sprookjes. Ze kunnen geen onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid. Alleen wat ze zien is echt. Oeiikgroei

Geen opmerkingen: