donderdag 17 september 2015

DE HERFST IS DEFINITIEF BEGONNEN (maar er moet worden doorgewerkt)De regen komt vandaag met bakken uit de hemel. Herfst. Toch wordt er buiten gewoon doorgewerkt. En gefietst.

Mannen in gele beschermende kleding zijn vanmiddag in de weer bij het nieuw te bouwen fietsecoduct bij het Meedenpad, tussen Beijum-Zuid en het Kardinge-kruispunt. Het zijn bepaald geen mietjes, wat kregen en krijgen ze een lading hemel water over zich heen. Te zien zijn de palen die vorige week in de klei zijn geheid, op de plek waar waar een bruggenhoofd zal worden geplaatst (aan de andere kant van de Beneluxweg staan dezelfde soort palen rechtop in de grond).
Geen gezeur, er moet gewoon gewerkt worden, postbodes en krantenbezorgers moeten ook gewoon door weer en wind hun ding doen.

Autorijden is op een dag als vandaag aangenamer dan op de fiets zitten. Denkt de blogger, maar misschien stelt hij zich een beetje aan.

Tegen een uur of drie vanmiddag fietste een lange sliert tieners het Kardingerpark binnen, foto links is ter hoogte van de Calvijnschool gemaakt. Allemaal goed ingepakt. Bikkels zijn het, kop ter veur, deur de regen en waarom ook niet?

Foto rechts is ter hoogte van de Amkemaheerd gemaakt, het regende keihard en de foto is net na een slag van de ruitenwissers gemaakt. De tijd van kachel aan, stamppot boerenkool met worst is begonnen. Zie ook het volgende bericht.

Geen opmerkingen: