zaterdag 5 september 2015

LIJN6.COM BESTAAT VIJF JAAR

Op 20 augustus vierde internetcourant Lijn6.com het feit dat het vijf jaar bestond. Op 20 augustus 2010 werd de wijksite feestelijk geopend, zie nog eens dit bericht.

De geschiedenis van het ontstaan van Lijn6 en Beijumnieuws loopt nagenoeg parallel. Beide redacties stapten op bij wat destijds een wijkkrant was omdat het met plezier werken onmogelijk werd gemaakt. De wijkpers moest aan banden gelegd worden om de machtsagenda van een paar lieden van het bestuur van de bewonersclub tot norm en 'wijknieuws' te verheffen.

Het vervolg is algemeen bekend, Lijn6 en Beijumnieuws floreren en de Beijumkrant ging door verdere en aanhoudende wanbeleid kopje onder.
Lijn6 verzorgd praktisch elke zondagavond video's over Beijum en omstreken op OOG-TV, filmen is hun kwaliteit bij uitstek.
Op de foto zien we van links naar rechts Anna Riemersma, Arend Beuker en Hans Koopman het glas heffen op vijf jaar Lijn6. De foto is waarschijnlijk genomen door Philippine Koopman, zij maakt ook deel uit van de kernredactie van Lijn6.

De beheerder van Beijumnieuws feliciteert ze van harte met het eerste lustrum en hij hoopt dat ze nog lang bezig blijven om Beijum op veelzijdig nieuws te trakteren.

Geen opmerkingen: