zaterdag 12 september 2015

LEERLINGEN CALVIJNSCHOOL VERZAMELEN KLEINE ELEKTRISCHE APPARATEN

(Ingezonden)
Calvijnschool zamelt elektrische apparaten in
Inzamelactie voor mooie beloning
De Calvijnschool aan de Froukemaheerd doet mee aan de inzamelactie voor kleine elektrische apparaten van Wecycle. Leerlingen kunnen van september tot en met november kleine elektrische apparaten inleveren op school. Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten organiseert.
Wecycle haalt de ingeleverde apparaten op en zorgt dat ze optimaal gerecycled worden. De kleine elektrische apparaten worden voor 80 procent gerecycled. Door elektrische apparaten te recyclen blijven grondstoffen behouden zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
Het doel van de inzamelacties is om kinderen bewust te maken van het belang van het inleveren van elektrische apparaten voor recycling. Naast de inzamelactie maakt de Calvijnschool gebruik van het gratis lesmateriaal over dit onderwerp. De school deelt ook Jekko’s uit aan de leerlingen. In deze inzamelbox van Wecycle voor thuis kunnen oude kleine apparaten, spaarlampen en batterijen tijdelijk worden bewaard om daarna in te leveren voor recycling. Met de inzamelactie brengen de leerlingen deze kennis direct in praktijk.
Beloning en goed doel
Alle scholen die meedoen met de inzamelactie ontvangen een mooie beloning. Wij als Calvijnschool kunnen kiezen uit een boekenpakket, een digitale camera of educatieve spellen. Ook doneert Wecycle voor elke deelnemende school een bedrag aan stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen bij wie thuis geen geld is om hun verjaardag te vieren, op een Verjaardagsbox. 

Afbeeldingen van Wecycle

Geen opmerkingen: