woensdag 2 september 2015

RADIO-PRAATJE OVER MOGELIJKE KOMST TBS-ERS NAAR BEIJUM

Vanmiddag kwam de vraag vanuit de redactie van TV-Noord of de blogger even contact op kon nemen inzake de kwestie over TBS-ers die mogelijk naar de Onnemaheerd zullen verkassen. Tegen kwart over vier vanmiddag volgde een live radio-interview.

Woordvoerder Lammert Doedens was namens de verontruste Onnemaheerders, en opsteller van een bezwaar via Petities.nl, niet te bereiken. Ondergetekende liet zich op Noord vooral interviewen over de procesgang rond de mogelijke komst van (ex) TBS-ers naar Beijum. Meer over het hoe dan over het wat. Had de communicatie hierover niet beter gekund? Hoezo de mensen die momenteel  in Beschermd Wonen Beijum/Onnemaheerd wonen overplaatsen omdat er een andere populatie in de BW moet komen? In hoeverre is beschermd wonen ook daadwerkelijk beschermd? 

Daar kwam redacteur Okkie Smit aangereden, op respectabele afstand van de Lentis-locatie werd het radio-interview gehouden, vlakbij de Dom Helder Camaraschool, de basisschool die pal naast het Lentis-project staat. Zie foto's.

Het live-interview werd in het Grunnings gehouden. Mocht de blogger de link hiervan nog vinden, dan zal die in een update worden benoemd. Op de site van Noord staat vandaag:
Bewoners van de Groningse wijk Beijum maken zich zorgen over de mogelijke komst van een groep tbs'ers naar de wijk. Zorgorganisatie Lentis wil in een verblijf aan de Onnemaheerd in Beijum twaalf patiënten uit de dr S. van Mesdag-kliniek huisvesten. De gedetineerden uit de Van Mesdag - niet perse tbs'ers overigens - kunnen vanuit de Onnemaheerd leren een bestaan buiten de kliniek op te bouwen. De locatie waar Lentis hen wil onderbrengen is nu in gebruik voor beschermd wonen. 
Lees verder via genoemde link.

Geen opmerkingen: