vrijdag 18 september 2015

ER IS OOK NOG VERTROUWEN....

Het gisterochtend gepubliceerde bericht over de autokraker(s) die een auto bij de Bentismaheerd heeft/hebben opengebroken leverde een paar boze reacties op via de mail. Via Facebook: Het is triest tegenwoordig bah!
Dagblad van het Noorden nam gistermiddag zelfs nog contact op, of de onfortuinlijke Beijumse geïnterviewd zou willen worden? Die wil dat wel, maar alleen anoniem, dus of het er van komt?

De blogger heeft oog voor het lullige dat zich in de wijk afspeelt, zoals het bewuste inbraakbericht. Anderzijds ziet hij vaak 'lichtpuntjes' A.h.w. een beetje op dorpsniveau, vanzelfsprekend niet denigrerend bedoeld, leve de dorpen, met Beijum voorop. In een dorp zet je je fiets soms niet op slot of je laat de achterdeur van je huis open. De voordeur kun je met een touwtje openen.
Het kan steeds minder, maar toch, het kan nog.

In dorp Beijum ziet de blogger regelmatig uitingen van vertrouwen (naïviteit?). Tasjes met inhoud aan de klink van de voordeur bijvoorbeeld. Zoals hier, ergens in de wijk, foto is eergisteren gemaakt.

Is de maatschappij rot? Het ligt er maar aan wat je belicht, 'de media' zijn dol op misstanden. Kleine dingen die vertrouwen uitbeelden zijn vaak niet interessant. Goed nieuws is niet of minder interessant. 

Geen opmerkingen: