zondag 13 september 2015

KOM NAAR DE OPEN DAG VAN DE BOERDERIJUM!De open dag in de Boerderijum is ouderwets gezellig. Het is lekker weer, Kindercentrum Mallemolen houdt open dag en in het Bezoekerscentrum kunnen kinderen spinnen onderzoeken. Terrasje pakken?

Voordat de blogger verder gaat, u kunt er nog heen tot een uur of vijf. Zin in een lekkere wandeling of fietstochtje naar een mooi plekje in het Groene Hart van Beijum? Ga naar de Boerderijum!

De bovenste, linker en rechter foto's zijn op de binnenplaats van Mallemolen gemaakt. We zien een jongetje lekker met water kliederen, er ligt een hoop stro onder een afdak (we zijn op een boerderij of we zijn niet op een boerderij-um) en in een vuurkorf worden broodjes gebakken door deeg om een stok te wikkelen.

Binnen kun je wat lekkers bestellen bij het attente personeel van de Zijlen. Kopje koffie met gebak? Iets anders? Waar wilt u het hebben, binnen of op het terras?

In het bezoekerscentrum lopen kinderen en hun ouders af en aan. Zie foto beneden. Achter de drie jonge dames bekijkt een jongetje iets met een spin. Hoe zit dat toch met dat beestje? Onderzoeken in het bezoekerscentrum.

Momenteel is er een natuur-excursie gaande. Boerderijum, Beijumerweg, tegenover de schooltuinen.....

1 opmerking:

DDD zei

Zo, wat een drukte.