donderdag 24 oktober 2013

IS ER IN BEIJUM EEN ENGE MAN ACTIEF?

Van deze site
Een lezeres uit de Sibrandaheerd stuurde onderstaande mail: 

Via via is mij ter ore gekomen dat er in Beijum een man is die zich bezig houdt met nare praktijken. Hij observeert alleenstaande vrouwen en na een poosje belt hij aan onder het mom van dat hij de nieuwe buurman is van een paar huizen verderop. Door de observaties weet hij bepaalde dingen uit de buurt, en daardoor komt het verhaal geloofwaardig over in de eerste instantie. Hij wil graag koffie maar als je weigert valt hij aan. Dit is een achterbuurvrouw van mij overkomen (Sibrandaheerd) maar ook vrouwen aan de Isebrandtheerd en Boelemaheerd. Mijn buurvrouw heeft aangifte gedaan! Ze is gelukkig ongedeerd. Het baart mij zorgen. 

Zijn er meer vrouwen in Beijum die mogelijk ervaring met dezelfde griezelige man hebben? Heeft hij ook geprobeerd om bij u/jou op de koffie te komen? Viel hij u/je ook aan toen dat werd geweigerd?
Beijumnieuws@online.nl

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Geef even een omschrijving van deze man.

Anoniem zei

ja, lijkt mij ook zeer zinvol, een beschrijving van de man te krijgen.

Anoniem zei

dit bericht doet me denken aan een situatie van ongeveer anderhalf jaar geleden. Mijn zoon zag een man bij ons naar binnen kijken s avonds rond 23 u. Hij stond in het portaal en keek door het raam. Een paar dagen later meldde een overbuurvrouw eenzelfde incident. Dit vond plaats in de Framaheerd.

Anoniem zei

Ook bij mij aan de deur geweest, "de buurman van verderop", vroeg mij om wisselgeld voor de pizzabezorger, ik ben niet aangevallen gelukkig, maar wel extra voorzichtig geworden, ketting op de deur sinds die tijd, luxaflex dicht, maar ga ook overdag niet zomaar weer de voordeur openen.
Ik woon aan de Hiddemaheerd.

Anoniem zei

Die pizza bezorger verhaal heb ik ook mee gemaakt en meneer blokkeerde de deur dat ik die niet dicht kon krijgen. Uiteindelijk wel gelukt stond die engerd via de achter tuin naar binnen te kijken. Dit was aan de galkemaheerd.

Anoniem zei

Er loopt/ fiets ook een Afrikaanse man rond in beijum. Die ook savonds aanbeld en vraagt of je werk voor m hebt. Ook vraagt hij om eten. Wilkemaheerd.

Anoniem zei

Die afrikaanse man ben ik ook al een x tegen gekomen! Ze moeten hem eigenlijk even omschrijven, zodat we weten waar we op moeten leten!

Anoniem zei

Ik vind het een vreemd en ongeloofwaardig verhaal eerlijk gezegd. Eerst is het via via en aan het einde is het de buurvrouw geweest? En waarom als je mensen probeert te waarschuwen is er geen omschrijving van deze man?

Anoniem zei

Ja die donkere man is al 2x bij ons geweest. Dat was in de zomer, opzoek naar werk. Heel freaky. Dit was in de Jensemaheerd

Anoniem zei

Ik ben deze afrikaanse man ook tegen gekomen. Dit was vorige week in de scheltemaheerd. Hij was savonds op de fiets en kwam naar me auto toe. Hij vroeg of ik geld voor hem had om eten te kopen. Gelukkig sloeg mijn hond goed aan en ging hij er vandoor.

Anoniem zei

Heb al meerdere meldingen gedaan bij de politie over die afrikaan. Hij spreekt kleine kinderen aan, is mijn dochtertje van 5 jaar naar huis gevolgd, stond met zijn geslachtsdeel in de hand in de speeltuin in de jaltadaheerd en sprak tijdens de handeling kinderen aan. Ik heb hem op beveilgings camera.de politie doet 0, 0. Ik heb zelf wat onderzoek gedaan en ben erachter gekomen dat dit figuur achterin de hiddemaheerd woont. Daar is een soort van tehuis voor mensen die niet helemaal in orde zijn.hij fietst vaak de afstand tussen beijum en ten boer. wie de beelden wil van de camera kan mij mailen op tyson2003@live.nl

Anoniem zei

Ongeveer 3 week geleden stond er een man in mijn tuin naar binnen te kijken. Dit was rond half 10 op een donderdag avond. Ik woon aan de boelemaheerd en heb een afgesloten tuin dus hij moet over de schutting zijn geklommen. Ik kan geen beschrijving geven van de persoon omdat ik alleen zijn postuur door de witte roljaloezie zag toen mijn schriklicht aan sprong in de tuin. Hij stond nog geen halve meter van het raam af. Het licht sprong al een paar keer aan maar ik heb ook katten waardoor ik er geen acht op heb gegeven. Er zit ruimte van ongeveer 10 cm tussen de roljaloezieen waardoor hij naar binnen kon kijken.

Anoniem zei

Beschrijving van de man aan de Hiddemaheerd:
Blanke man, tussen 25 en 30 jaar, ongeveer 1.70 m, tenger, zeer kort haar (coupe tondeuse) licht ongeschoren, donkerblauwe korte jas, spijkerbroek, licht slonzige indruk

L. de Voogd zei

Afgelopen zaterdagochtend kwam deze zelfde man bij mij thuis aan de deur en deed zich voor als krantenbezorger van de Gezinsbode die met de Kerst al aan de deur was geweest voor geld. Not true. Ik heb er een melding van gemaakt bij de politie.

Het signalement luidt:
Afrikaanse man, stevig postuur, ca. 1.70 m., bol gezicht, spreekt slecht verstaanbaar Nederlands.

Susanne zei

Er is ook een keer bij mij in de zomer een Afrikaanse man geweest aan de isebrandtsheerd. Het was de avond dat we op vakantie gingen en onze auto stond vol geladen en hij had dus heel goed door dat we voor een tijdje weg gingen en er dus niemand thuis was. Hij kwam bij ons staan en maakte een praatje, slecht verstaanbaar maar heel aardig, hij vertelde dat hij geld nodig had om eten te kopen. Ik heb die beste man 5 euro gegeven om wat eten te kopen.

Toevallig kwam mijn man hem ooit ook tegen tijdens het vissen in Zuidwolde, toen vroeg hij mijn man om een sigaretje. Mijn man vond het maar niets maar ik zie niet zo snel het slechte in een mens, hij bedankt me vriendelijk en ging nog niet op zijn knieën zo blij was hij.

Een week later stond ons huis er nog met al onze spullen en heb deze man nooit weer gezien.

Lieve mensen er bestaan ook vriendelijke en eerlijke mensen die echt geld nodig hebben om eten te kopen en dan wring je je soms in allerlei bochten en soms op een rare manier misschien maar ze doen je heus niet gelijk altijd kwaad.

Ik ben soms misschien naïef maar ben blij dat ik nog het goede in de mens kan zien en deze man heb laten lachen. Wat hij ook met dat geld heeft gedaan dat zal mij een zorg wezen, hij had het schijnbaar echt nodig anders ga je niet om geld bedelen.