dinsdag 1 oktober 2013

PVDA-FRACTIEVERGADERING IN DE KLEIHORN


Buurtcentrum de Kleihorn lag er gisteravond sfeervol verlicht bij. Zie foto rechts. Binnen waren tal van activiteiten gaande, er werd gegymd door een groep dames (kan bewegen op muziek zijn geweest) en ook stonden in een zaaltje een paar tafeltennistafels waar wedstrijdjes op werden gespeeld of waarop werd getraind. Maar dan, dat is ook zo, in de Gezinsbode werd vorige week aangekondigd dat de PvdA-fractie van Groningen naar Beijum zou komen. De politiek komt naar u toe, zogezegd. Omstreeks acht uur 's sloop ondergetekende de 'fractieruimte' binnen.

Zie foto boven. De bijeenkomst was vanaf half acht gaande. Enkele Beijumers deponeerden hun klachten bij de fractieleden. Geen of slechte communicatie in de wijk. Ons kent ons-clubjes, de afwezigheid van een verbindend platform in de wijk, kortom de problemen in de wijk die al jaren spelen. Na het rondje Beijum werd verder gegaan met een 'gewone' fractievergadering. Over de zuidelijke ringweg. En over dat Groningen een studentenstad is maar dat al te uitbundige festivals wel hun grens moeten hebben. Gaat het wel goed met Prummel van de Stadspartij? Hij zag er zo bleek en slecht uit.

Ondergetekende kon niet te lang blijven en vroeg voor het weggaan of ze dit soort vergaderingen vaker in Beijum gaan houden. "We gaan de wijken rond, elke maand vergaderen we in een ander gedeelte van de stad."


Geen opmerkingen: