vrijdag 1 april 2016

HAND UITSTEKEN GRAAG


Het 'gezeur' rond de Korrewegbrug, wat onveiligheid daar, is de laatste tijd wat weg ge-ebt. De 'gevoelstemperatuur' blijft onverminderd spannend. Want (on)veiligheid zit vooral ook in het hoofd. Of in de buik.
Met gevoelstemperatuur wordt bedoeld dat je onveiligheid kunt voelen, maar dat er statistisch gezien niet zoveel is om je zorgen over te maken. Vergelijk het met vliegangst. Vliegen is een der veiligste manieren om je te verplaatsen. Maar je kunt je er schijtens-benauwd om maken.

De Beijumblogger passeert de Korrewegbrug regelmatig per fiets of met de auto. Met de fiets blijft het uitkijken, vooral als de slagbomen na het passeren van een boot door het van Starkenborgh-kanaal weer omhoog gaan. Auto's passeren je op vijf centimeter afstand. Soms billenknijpen.
Maar fietsers, die kunnen zich er brutaal en eigengereid gedragen. Gaan we linksaf? Rechtdoor? Rechtsaf?  Wat gaan we doen, dames en heren? Kunnen we even het pootje uitsteken? Het lijkt soms wel een jungle, zie afbeelding. Of ligt alle schuld van de al of niet terechte onveiligheid(sgevoelens) rond de Korrewegbrug gemakshalve aan die vreselijke automobilisten?

1 opmerking:

Ard zei

Schuld ?
Ik hou het op fifty/fifty.