dinsdag 1 maart 2016

BOOMSTRONKEN FREZEN LANGS DE ZUIDWENDING


De na de kap overgebleven boomstompen langs de Zuidwending ter hoogte van de 
Froukemaheerd worden deze dagen gefreesd. 

Zie foto boven. De freesmachine loeide er gistermiddag over, onder de rode kap stoomden rechts de houtsnippers vandaan.
Op de linker afbeelding staan op de voorgrond de nog te frezen stompen.

Had de blogger het over stompen? Op internet worden het stronken genoemd. Na het vellen van een boom blijft er altijd een boomstronk achter. Zelf uitgraven is een optie maar dit is erg zwaar werk omdat het wortelgestel van de boom bijzonder sterk is en breed vertakt. Bij een grote boom is dit bijna onbegonnen werk. Beter is het om de boomwortels te verwijderen met een speciale stronkenfrees, dat gaat snel en kost haast geen moeite. Voor het verwijderen van boomwortels van reeds gekapte bomen gebruikt men een stronkenfrees. Dit is een machinale frees waarmee de overgebleven stam en de wortels tot op een diepte van 45 centimeter onder het maaiveld kunnen worden verwijderd. www.tuinpraat.be
 Foto rechts, een man met een bosmaaier op de rug belde bij mensen aan met de vraag of ze hun auto zouden kunnen verplaatsen. Frezen kan namelijk schade aanbrengen door rondvliegend hout.
Foto beneden, een dame liet haar hond uit. Links zien we de fietsenrekken van de Expeditie en een gedeelte van de te sluiten school. Het wordt in alle opzichten kaal rond dit gedeelte van de Zuidwending.


Geen opmerkingen: