dinsdag 1 maart 2016

NOG GEEN WILDERSMOETWEGHEERD IN BEIJUM GEZIEN

Ook van DvhN-site, zie link 

 Naar aanleiding van een bericht op www.dvhn.nl dat er Wildersmoetweg-stickers op straatnaamborden in onder meer Beijum waren geplakt, fietste de Beijumblogger vanmiddag een grote ronde door een gure en regenachtige grijze maar binnenkort weer groenste wijk van Groningen. Dat moest hij zien.

Wat teleurstellend. Geen enkele Wildersmoetweg-bord aangetroffen.

Al fietsend bedacht de blogger, zullen er echt Wilders-haters in de wijk wonen die dit soort acties uitvoeren? Bied je de man daarmee geen al te gemakkelijke slachtoffer-demonisering-kaart aan? Je weet toch dat hij met dit soort acties weer in de kapot gedraaide grammafoonplaat-groef 'de kogel komt van links en ze hebben niks van Fortuin geleerd' gaat schieten?

Ondergetekende verbaast zich erover hoe lang het gezelschapsspelletje rond Wilders al voortduurt. De man trapt elk geluid dat niet in zijn straatje past de grond in, elke opposant krijgt een gestrekt been met bijgaande scheldkanonnades, en vervolgens gaat hij zitten jammeren en tieren, en wil hij het liefst verbieden dat de opposant nog ooit nog weer tegengeluiden mag en kan uiten.

Een paar dagen geleden waagde een hoogleraar het om kritiek op Wilders te hebben. Foute boel. De hoog geprezen vrijheid van meningsuiting gaat niet op als Wilders of de PVV kritisch worden benaderd. Zie het bericht op NU.nl. De PVV, de vrijheidspartij die alles wil verbieden wat niet in het eigen straatje past, wil dat de hoogleraar het veld ruimt. Het is net cabaret. Dat kun je beter niet opschrijven, want dan ben je weer aan het demoniseren, en dan heb je niks van Fortuin geleerd en dan kan de nieuwe kogel wel eens weer van links komen. En zo gaat de bizarre vicieuze cirkel rond Geert Wilders maar door en door. Een tragikomisch gebed zonder end. De aanhang van de vaderlandse 'redder' vind het allemaal prachtig en hakt net als hun leider via social media op 'de linkse landverraders' in. Zo gaat het maar door. Om simpel van te worden.

 En de tegenstanders van Wilders gaan nu kinderachtige straatnaambordjes in Beijum ophangen om Wilders te bestrijden? Wat naïef en dom. Zo krijgt het vicieuze spelletje rond de man keer op keer nieuwe voeding.
Mochten de 'straatnamen' daadwerkelijk in Beijum hangen, dan duurt het spelletje tegen de politicus al zevenenhalf jaar, reeds in 2008 hingen er posters in de wijk waarop stond dat Wilders een extremist was, lees hier.
PVV-fractievoorzitter Geert Wilders prijkt in de Groninger wijken Lewenborg en Beijum ineens op enkele straatnaambordjes. (zie link bovenaan in dit bericht).
Reactie van Wilders op de hoogleraar, waarvan je wist dat die zou komen....vicieuze cirkel...:
 28 feb. Wat een haatzaaiende onzin van deze ophitsende

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/245139982/PVV+boos+over+kritiek+hoogleraar+Tilburg+University+op+Geert+Wilders+Paul+Frissen+moet+opstappen.aspx

http://www.joop.nl/opinies/wilders-is-net-erdogan

https://news.google.nl/news/story?ncl=dgDBIo9RMF38LIMi9quhx5HNGUP_M&ned=nl_nl&topic=n

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0ahUKEwiuzdeMrKDLAhUG3g4KHZ5TCTMQFghTMAk&url=http%3A%2F%2Fwww.scp.nl%2Fdsresource%3Fobjectid%3D30852%26type%3Dorg&usg=AFQjCNFE9Cg9QkbkU53rQDdjagOvRIpVYw

(een "actueel" interview met prof. dr. Paul Frissen d.d. 23 december 2010)

Een dictator duldt geen kritiek. Punt uit!


Vraag: wat is/was er gemeenschappelijk tussen Geert Wilders en de BOB?

Anoniem zei

Geert Wilders wil alleen maar aandacht. Dat houdt hem in leven. Zielepoot.

J.K. zei

Het is te hopen dat hij nooit de macht krijgt in Nederland, maar het is goed dat er een fikse anti-klank te horen is die de mening van veel mensen vertegenwoordigt. Maar ze durven het niet uit te spreken omdat het not-done is, vooral als je een sociale baan hebt. Iedereen zegt maar ja en amen tegen het feit dat bijv Marokkanen een uitkering meenemen naar Marokko, dat de werkende helft van Nederland alles moet ophoesten voor de langdurig werkelozen, waarvan een groot gedeelte het wel prima vindt om met uitkering, tegemoetkomingen en evt nog aanvullingen meer te besteden hebben dan mening werkende.

Anoniem zei

Sorry hoor een uitkering is armoede. NOOIT heb je met een uitkering meer te besteden als een werkende tenzij je er nog illegale bijverdiensten bijhebt, maar als ze daarachter komen sta je zo op straat..... En ALS je dus werkt en minder te besteden hebt als een uitkeringgerechtigde kom je dus in aanmerking voor een aanvullende uitkering. Meeste mensen vergeten dat on social stelsel is uitgekleed. Heb zelf 40 euro per week, moet ik alles van doen, inclusief kleding vervanging kapotte apparaten etc etc. Probeer daar maar eens van rond te komen is echt geen pretje. En dan heb ik het nog niet eens over de verplichtingen. En wat Wilders betreft als de gevestigde politieke partijen niet zo blind en doof waren voor hun kiezers zou Wilders nooit zoveel stemmen hebben. De meeste PVV-stemmers stemmen er niet op omdat ze met Wilders eens zijn maar gewoon om hun afkeer van het poltieke bestel te tonen. Als je niet op de SP wil stemmen wat moet je dan? Niet stemmen of blanko is een stem op VVD PVDA D66....

de politicoloog zei

Hij hoeft geen verantwoording af te leggen aan fracie leden of leden ommdat er geen leden zijn. ,
De fractieleden zitten daardoor niet bij een partij met een achterban maar bij wilders op schoot. Een soort soort politieke idols maar dan een onemanshow met wilderr die alles kan roepen om stemmers die dat flink vinden hem punten te laten geven.
In wezen verloren stemmen en ik vraag me ook af hoe dit grondwettelijk kan.
Wordt er niet eerstens op een partij gestemd en dan pas een lijstnummer ? Het gaat in het stemhokje wel met één keus maar
kamerleden zijn volgen mij als partij - , leden vertegenrwoordiger gedacht en niet al direkte vertegenoordigers van stemmers als bij Idols.