dinsdag 1 maart 2016

UIT DE OUDE DOOS (278)



 In eerste instantie lijk het erop alsof bovenstaande foto op het grote centrale voetbalveld dat naast de Jaltadaheerd ligt, daar waar eind april vrijmarkt wordt gehouden, is gemaakt.

De blogger dacht het eerst ook, het zou betekenen dat het door de bomen doorschijnende gebouw op de achtergrond de oude Boerderij zou moeten zijn, daar waar tegenwoordig de Boerderijum staat. Maar zal de foto niet bij het voetbalveld in de Fultsemaheerd zijn gemaakt? Ondergetekende begint al schrijvende te twijfelen, zal het toch bij de Jaltadaheerd zijn? Maar staan daar dan van die houten doelen? Links staat een auto geparkeerd, dus het kan ook zijn van wel.

Afbeelding zal iets na de eeuwwisseling zijn gemaakt. In 2001 of 2002?

Wat waren de mensen aan het doen? Wat stond er op de gele vlag die we boven de doellat zien uitsteken?
Als het wel het voetbalveld naast de Jaltadaheerd is, zou het kunnen zijn dat hier de opening van de Vensterwijk Beijum werd gevierd. Maar nogmaals, ondergetekende weer het echt niet.
Informatie? Beijumnieuws@ziggo.nl

Update 21:12 uur,
 Hilda Hofstra, de fotografe die bovenstaande afbeelding heeft gemaakt meldde: "Het was nderdaad de opening van de Vensterwijk Beijum, ik denk in september van het jaar 2000. Ja, het was op het grote grasveld naast de Jaltadaheerd en er was die dag ook een Beijum-lied te horen."

Op de linker foto zien we toenmalig wethouder Wicher Pattje door een symbolosche venster stappen.
Foto linksboven,  locatiemanager (destijds) Ruud van Erp en de toenmalige voorzitter van de bewonersclub Beijum, Piet Verseput.

Foto beneden, er was veel belangstelling voor de opening van Vensterwijk Beijum. Er waren volgens Hilda Hofstra maar liefst 1500 (!) kinderen aanwezig.

Geen opmerkingen: