dinsdag 30 juni 2015

UIT DE OUDE DOOS (251)

Als het goed is, bij leven en welzijn, zijn alle kinderen die op bovenstaande foto zijn te zien op het ogenblik tegen de 35 jaar.
Foto is in 1987 gemaakt, er was een peuterspeelzaal in de oude Boerderij, tegenwoordig Trefpunt, langs de Beijumerweg gehuisvest.
Wat het achttal dat op de foto staat van plan was is me niet bekend. Zo te zien hadden ze verkleedkleren aan.
Als iemand zichzelf of iemand herkend, Beijumnieuws@ziggo.nl

WANDELPADEN LANGS ECOLOGISCHE OEVERS KARDINGE?Langs de ecologische oevers langs de zuidrand van Beijum is sinds kort geel zand neergelegd wat doet denken aan wandelpaden. 
Foto's zijn gisteren gemaakt. Afgelopen vrijdag kwam onderstaand bericht van boswachter Hartog binnen.


Afgelopen maanden is er veel gebeurd. Zo is er een natuur- watergang aangelegd en met de vrijgekomen grond zijn verhogingen aangelegd, de wierde is verhoogd en er is een wandelpad aangelegd. Momenteel is de aannemer Beukema drukdoende met het aanleggen van grote buizen onder de fietspaden. Als het waterstructuurplan Noorddijk klaar is zal het water door het gehele Kardingegebied stromen met als eindstation Beijum. Hierbij wordt het water gezuiverd door waterplanten en oevervegetatie. Het plan realiseert niet alleen een groot deel van onze inrichtingswensen tevens stroomt er straks kraakhelder water door de wijkrand!

Echter is ons inrichtingsplan nog niet klaar. Zo dient de verhoogde wierde nog omgetoverd te worden tot speelnatuur en zal er, langs het fietspad ten noorden van de voetbalvelden, een omheining worden geplaatst zodat de toekomstige grazers (hereford koeien) kunnen helpen het gebied te onderhouden. De nieuw sloot vormt de scheiding tussen aan de noordzijde een hondenlosloopgebied (tegen de wijk aan) en de toekomstige begrazingsstukken.

In het najaar gaan we struiken inplanten in de graslanden achter de sportvelden (deelgebied D). Tevens willen we hooi, uit het bloemrijke grasland rond de Noordermolen, verspreiden langs de oevers. Hiermee hopen we zaden van verschillende planten over te brengen. Dit zijn behoorlijke klussen waarbij we alle hulp kunnen gebruiken.
Graag horen we of we mogen rekenen op uw hulp om samen het gebied af te maken. Dit kan door te reageren op deze mail. Wij zullen vervolgens een planning maken en zorgen uiteraard voor een gezellige dag inclusief lunch.
Update 16:55 uur:
Dank voor je vraag over het zand langs de nieuwe oevers bij Beijum. Ik leg het voor aan de projectleider. Kom er zsm op terug

BEACH PARTY IN OPBOUW IN HET CAFÉ BILJART VAN BEIJUM


Het beloofd een zinderend heet zomerweekend te worden. Het Café Biljart te Beijum organiseert aanstaande zaterdag compleet in overeenstemming met het tropische weer een strandfeest. Op z'n Engels gezegd: een Beach Party. 

De voorbereidingen voor het feest zijn gisteren reeds begonnen. Zie bovenstaande flyer, er wordt een indoor zwembad waar maar liefst 25000 liter water in gaat in het café neergezet. Dat neerzetten doe je niet zomaar even, dat vergt de nodige voorbereiding.

Zie foto's links en rechts, het halve interieur van het café moet aan de kant om plaats te maken voor tropische attributen zoals het zwembad.

Die lag gisteren te wachten op de parkeerplaats achter het café. Zie afbeelding beneden. En zie ook de Amkemaflat onder een strak blauwe hemel achter het zwembad liggen. Het lijkt wel een strandhotel waar allemaal toeristen in gehuisvest zitten.

Morgenavond of donderdagochtend volgt een update, het Café Biljart zal er dan helemaal op z'n Beach bijliggen.

De blogger garandeert niet dat hij zaterdagavond of nacht verslag gaat doen van het strandfeest aan de Claremaheerd. Hij wil eerst de garanties hebben dat hij niet het zwembad in wordt gegooid, iets wat hij gisteren tijdens het maken van de foto's opving.

Er komt een tropisch weekend aan. En komend weekend kun je met een drankje en zwemkleding aan op het Beijumer strand in het Café Biljart gaan liggen.


DE LANTAARNPAAL LIGT WEER EENS KROM BIJ HET WINKELCENTRUM

Het is niet elke vrachtwagenchauffeur vergeven om bij Winkelcentrum met de vrachtwagen secuur achteruit te kunnen rijden richting los-en laadstation.
Om de zoveel tijd ligt er weer eens een paal half plat langs de route. Zie foto, gisteren tegen het einde van de middag gemaakt. De lichtmast zal een dezer dagen wel weer worden rechtgetrokken. Er zijn tot dusver nog geen verhalen over kapot gereden (brom)fietsen of omver gereden mensen bekend.

maandag 29 juni 2015

DOORTAPTE RABO-PHISHING-MAIL


TRAP ER NIET IN!


Ondergetekende is geen Rabobank-klant. Toch krijgt hij, en vast velen met hem, mails van deze bank. Niet echt, een of andere criminele bende tracht goedwillende mensen om de tuin te leiden.
Het doortrapte bestaat eruit dat wordt ingespeeld op gevoelens van veiligheid, op 'gebruikersgemak'  en op 'zorgvuldigheid' (kots) van de klanten (en niet klanten)
Vanavond kwam weer eens een mail binnen. Ter (overvloedige, hopelijk, waarschijnlijk) waarschuwing:


De Rabobank introduceert de Rabo Scanner. Dit is de opvolger van de Random Reader. De Rabobank biedt haar klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te doen met maximaal gebruiksgemak. De Random Reader speelt hierbij een belangrijke rol, maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven. De Rabo Scanner maakt gebruik van nieuwe technologieën en biedt nu en in de toekomst meer mogelijkheden.

Hoe werkt de nieuwe Rabo Scanner?
ls u online bankiert met de Rabo Scanner hoeft u minder codes in te voeren. Als u wilt inloggen of een betaling wilt signeren, verschijnt op het scherm van uw computer, tablet of smartphone een kleurcode. U scant deze kleurcode met de ingebouwde camera van de Rabo Scanner en ziet op het scherm van de Rabo Scanner wat u ondertekent. Vervolgens geeft de Rabo Scanner u een signeercode. U voert deze signeercode in op computer, tablet of smartphone om de opdracht te ondertekenen. U ontvangt bij uw nieuwe Rabo Scanner een uitgebreide handleiding.
Uw aanvraag voltooien voor de Rabo Scanner
In verband met veiligheidsredenen is het verplicht uw Random Reader te vervangen voor de nieuwe Rabo Scanner. Uw Random Reader stopt automatisch met werken binnen 2 weken. U kunt hieronder inloggen om de aanvraag te voltooien voor de Rabo Scanner. Indien u bent ingelogd moet u alleen nog de aanvraag signeren. Nadat u de aanvraag heeft gesigneerd ontvangt u binnen 3 tot 5 werkdagen de nieuwe Rabo Scanner. Ook ontvangt u een nieuwe betaalpas die samen met de nieuwe Rabo Scanner functioneert

JF: Wat volgt is de zin +activerende link: Klik hier om uw aanvraag te voltooien.

Update 21:49 uur: Via Twitter vroeg de blogger aan de mensen van de échte Rabo wat hier aan te doen valt:
11 T/M 13 AUGUSTUS SPIJKER & SPELWEEK BIJ WIJKCENTRUM TREFPUNT

De Bonte BeijumExpress bestaat al twee jaar niet meer, maar net als vorig jaar zorgen vrijwilligers en mensen van het Trefpunt (Buurthuizen in Beijum) ervoor dat Beijumse kinderen die niet op vakantie gaan tijdens de zomer toch een paar leuke dagen kunnen beleven.

Lees de ingezonden flyer, de spelweek is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar uit Beijum.

"ONZE LIEVE JEUGD KON NIET VAN ANDERMANS SPULLEN AFBLIJVEN"

Ik fietste (afgelopen weekend; JF) zoals ik wel vaker doe even door het Kardingepark  en  kreeg  een brandluchtje in  de neus.  Tot mijn grote verbazing  zag ik dat vermoedelijk onze lieve jeugd  niet van andermans spullen  heeft kunnen afblijven , dus  de brand er maar in.  Onbegrijpelijk  zo overdag .

Foto + tekst: Piet Mulder

NOG EVEN MODDERDAG BIJ DE MALLEMOLENHet was gisterochtend en middag allemaal modder wat de klok sloeg in en rond Beijum. Degene die de foto's en video van de Kardingerun heeft gezien, of nog beter, wie heeft meegedaan, weet dat alle sporters onder de modder de eindstreep hebben gehaald.

Het kwam min of meer toevallig samen, Modderdag en een modderige sportevenement in recreatiepark Kardinge.

Voordat hij naar het hardloopevenement in het park vertrok ging de blogger even poolshoogte nemen bij Kindercentrum Mallemolen in de Boerderijum.

Het was een luw moment op de dag, ondergetekende trof een jongetje dat luistert naar de naam Cedric aan.

 Zijn moeder stuurde in de loop van de dag de linker en rechter afbeelding op. Lekker kliederen, klodderen en modderen in de tuin van Mallemolen.
Vanochtend werden de bovenste en onderste foto vanuit Mallemolen ingezonden. Zo te zien is Modderdag niet alleen voor kinderen in het leven geroepen, vader en moeder deden naar hartenlust mee.

Kinderen moeten zich elke dag tijdens het spelen vies kunnen maken. Maar één dag per jaar mag dat zeker.

Op Modderdag.

DE MOTOR VAN DENNIS IS TERUG!

"Ik ben vanochtend gebeld door politie Groningen en mijn motor weer terug gevonden! Bedankt voor het snel plaatsen op internet."
De eigenaar van de afgelopen weekend in de Grevingaheerd gestolen motor kan z'n geluk niet op. Om acht uur vanochtend mailde hij dat hij door de politie was gebeld met de mededeling dat de motor in de buurt was gevonden.
Een attente Beijumer had het zaakje niet vertrouwd, een vreemde motor in de buurt, en heeft de politie ingeschakeld. 

Tegen het middaguur belde ondergetekende aan bij het adres waar de motor was gestolen. Een jongedame deed open: "Ja, hij is weer terug. Ja, hier stond ie."  Op de foto zien we een witte stip, hier stond de motor op z'n stander. Dankzij de kracht van internet heeft Dennis z'n eigendom weer terug.
 Een oplettende buurtbewoner heeft maandagochtend vroeg op de Mudaheerd een gestolen motor aangetroffen. De motor werd zondag elders in Groningen gestolen. De 25-jarige eigenaar uit Bakkeveen deed aangifte.Vanwege de TT in Assen werd door de politie extra aandacht besteed aan motordiefstallen. De bewoner van de Mudaheerd had daar volgens eigen zeggen het één en ander over gelezen op politie.nl. Toen hij vervolgens een voor hem onbekende motor in de straat zag staan, waarschuwde hij de politie. De 25-jarige eigenaar is inmiddels geïnformeerd dat zijn motor weer terecht is. Politie

MAANDAGOCHTEND (241)


Dit is de laatste 'Maandagochtend' van het seizoen 2014/2015, de serie loopt zoveel mogelijk parallel met normale gangbare weken in het jaar, tijdens de schoolvakanties stoppen de eerste berichten van een nieuwe week even.

De blogger sprak het afgelopen weekend toevalligerwijs opvallend veel mensen die in armoediger levensomstandigheden zijn opgegroeid, of waarbij sprake is van een ernstige ziekte. Twee mensen die door een hersenbloeding zijn getroffen en in een rolstoel zitten, iemand met een zwak hart, een ander met fibromyalgie en nog iemand die door een tragisch ongeluk in een scootmobiel terecht is gekomen. Ook sprak hij een geboren Afrikaan die vertelde dat iemand zonder geld in z'n geboorteplaats kan fluiten naar onderwijs of medische zorg. "Ze laten je er zo dood gaan, als je een ongeluk hebt gehad en je hebt geen geld, dan laten ze je gewoon aan de kant van de weg liggen."

Wat wonen we toch in een Paradijs, concludeert de blogger na al die verhalen, hebben we wat te klagen? Geen wonder dat bootvluchtelingen graag onze kant uitkomen, hier is immers in de rijk gevulde koek te happen.

Ernstig zieken hebben maar één wens, hoe word ik beter? Een arm mens denkt: hoe geef ik mezelf en m'n gezin te eten, een dak boven het hoofd en goed onderwijs?

Gezonde mensen hebben daarentegen vaak andere wensen. Nog meer geld, uitgebreid op vakantie, een grote speeltuin midden in de wijk....

Archieffoto , mooi plekje voor speeltuin én fitness, bij Jaltedaheerd
Morgenavond wordt er een bijeenkomst in de Boerderijum georganiseerd door enthousiaste wijkgenoten die graag een grote centrale speeltuin in wat door hen de 'Sociale Long van Beijum' wordt genoemd willen.

Terzijde, heel opvallend dat enkele bewoners uit de Jaltadaheerd dit plan steunen. Was daar nou niet onlangs door de gemeente Groningen een draagvlakonderzoekje gehouden om te kijken of ze wel buitenfitness voor hun deur in het Groene Hart wilden? Geen drukte en toestanden in het Groene Hart wat betreft de Jaltadaatjes. Althans, dat beweerde gemeente Groningen.....De Groene Long-club, aantal mensen is op een hand te tellen en die denken dat ze over het wel en wee van ons aller groenstriik gaan, wil niet dat het Groene Hart wordt aangetast. Alsof de Long of het Hart niet van alle Beijumers is. Eigenaardig, er zijn nu opeens plannen (vanuit de Jaltadaheerd gesteund!) om er wél een joekel van een speeltuin neer te zetten. Het kan raar lopen in het leven (in elk geval in Beijum).

Het mooiste en eenvoudigste speelveldje van Beijum is op de grens van de Fossemaheerd en Kardinge te vinden, zie foto helemaal boven. Het komt voor Beijumer begrippen erg mager over maar menig Afrikaans kind zou er zeer mee in z'n of haar nopjes zijn.
Op de rechter foto zien we een stroomkastje. Ingang Doornbosheerd, er wordt wel eens op gezeten, er staan wel eens blikjes bier op en...de woede wordt er zo te zien wel eens op gekoeld. Gezond, genoeg te eten en te drinken, en toch onvrede en domme agressie. Het roept geen respect op.

Dat roept de slak die op de rechter foto is te zien wel weer op. Langs een regenpijp van de Wiershoeck kruipt ie langzaam aan naar boven. Waarheen en waarvoor? Kun je als slak niet beter bij het eetbare groen in de buurt blijven?
De nieuwe week is weer begonnen, de laatste week van schooljaar 2014/2015.

Een prettige zoveel mogelijk gezonde week toegewenst, met genoeg geld om te kunnen eten, drinken en genieten. En weet, ook zonder geld laten ze je in dit land niet aan de kant van de weg liggen als je wat overkomt. Count you're blessings.

zondag 28 juni 2015

FOTO'S EN VIDEO KARDINGERUN 2015


De weergoden waren de deelnemers en toeschouwers van de Kardingerun vandaag gunstig gezind. Het sportfestijn was amper afgerond of het begon te regenen, Maar wat viel er veel te genieten vandaag in het Kardingepark. En af te zien. Maar foto's en video laten zien: het plezier en de lol domineerden.

Bekijk vooral de video en zie de dames en heren zich door de sloot spoeden, over een anderhalf meter hoge wand klimmen, onder een soort van zware 'douche' in het Kardingemeer doorlopen.
Foto's links en rechts zijn groter te klikken.


MISSELIJK MAKENDE DIEFSTAL MOTOR IN BEIJUM

"Ik ben er misselijk van."

Gisteren is mijn motor gestolen in Beijum op de Grevingaheerd 168 laatst gezien was om 23.00 en vanochtend om 08.00 uur zag ik dat de motor gestolen was.  
Het is een blauwe Yamaha r6 bouwjaar 2000 opvallend is dat er geen stickers op de motor zitten. Kenteken 51-mb-bx. Ik ben er misselijk van.

Foto + tekst ingezonden door lezer Dennis.

Rtv-Drenthe besteed ook aandacht aan de diefstal:
Het was een mooi TT-weekend voor Dennis Beintema, tot hij vanochtend wakker werd. Zijn motor bleek te zijn gestolen. Beintema was na afloop van de TT naar zijn vriendin in Groninger wijk Beijum gereden. Daar parkeerde hij zijn motor voor het huis en zette hem op slot.
Verdwenen "Toen ik vanochtend buiten kwam, was mijn Yamaha R6 verdwenen", reageert Beintema, die het nog niet helemaal kan beseffen. "Ik had er de afgelopen tijd veel aan gesleuteld. Hij was helemaal klaar voor de zomer."
Meerdere motoren gestolen in Groningen
Beintema deed aangifte bij de politie. "Volgens de politie was er ook al een motor gestolen in de Groninger wijk Paddepoel." Vrijdag verdween ook al een motor van een TT-ganger.

BIKKELS (m/v) RENNEN ZWEMMEN EN KLIMMEN TIJDENS DE KARDINGERUN


Meer dan duizend bikkels (m/v) rennen en zwemmen vanmiddag door het Kardingerpark. Om 14 uur gaf wethouder de Rook het startsein voor de échte atleten, maar vergeet vooral de vele recreatieve sportievelingen niet die nu (14.25 uur) alles uit de kast trekken om zichzelf te overtreffen.
Rennen, over obstakels klimmen, door sloten heen baggeren, door dikke stenen buizen kruipen, het wordt de bikkels vandaag allemaal niet gemakkelijk gemaakt.

In de loop van de dag volgt een video-impressie van de Kardingerun en er worden nog meer foto's gepubliceerd. 

De KardingeRun is…

.. de obstacle/mudrun van Noord Nederland voor echte bikkels

De start vindt plaats in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge. Vanuit daar zijn voor de tweede editie routes uitgestippeld over 4, 8 en 16 kilometer. Deze routes lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen. Tijdens de run kom je spectaculaire hindernissen tegen met water, modder en andere obstakels. Natuurlijk is ook de Kardinge Mountain onderdeel van het uitdagende parcours. 
Verder is de ouder-kindloop een nieuw onderdeel van het evenement. Hierbij kunnen ouders (of een andere volwassene) met hun kind (8 – 14 jaar) deelnemen aan de 4 kilometer.

DE DRIE TERRASJES OP WINKELPLEIN WEST

Winkelplein West is hoofdzakelijk een parkeerplein. De middenstanders hebben het liefst dat de parkeervakken dagelijks goed gevuld zijn. Begrijpelijk. Maar economische motieven kunnen ten koste gaan van gezelligheid, sfeer en leefbaarheid.
Bovenstaande foto is gistermiddag tegen drie uur gemaakt. Wat ziet het er ongezellig uit. Terwijl er op amper dertig meter afstand van waar de foto is genomen drie terrasjes in gebruik waren. Links zaten een viertal mensen op het terras naast de loempia-kraam terwijl uiterst rechts mensen zaten te genieten naast de (net niet zichtbare) viskraam.

Maar achter de witte auto in het middag stond nog een terras dat in gebruik was, en wel die van café het Hof van Beijum.

De kachel moet roken van de middenstanders die een zaak hebben in Winkelcentrum Beijum. Maar een groot gezellig terras op wat afstand van de auto's zou niet verkeerd zijn.

FOTO'S UIT DE WIERSHOECK- EN SCHOOLTUIN (237)

In de kruidentuin op De Wiershoeck zag ik op een paar hoge stengels met verspreid staande smalle bladeren enkele leliehaantjes. Waarschijnlijk hadden ze de bij hun naam passende plant uitgezocht. Zowel de bladeren als de stengels waren duidelijk aangevreten. 

Het leliehaantje is niet voor niets in de meeste tuinen een onwelkome gast. Het leliehaantje (familie bladhaantjes) heeft een felrood borststuk en dekschilden, maar de rest van het lichaam is zwart. De maximale lengte is ongeveer 8 tot 11 millimeter. Het leliehaantje is van april tot augustus aanwezig. Het leliehaantje komt niet alleen voor op lelies, maar ook op kievitsbloemen.
Bestrijding van het leliehaantje is lastig. De felrode kleur maakt het leliehaantje goed zichtbaar op de lelies. Maar zodra de plant begint te schudden, laat hij zich vallen met de buik naar boven en dan is hij zo goed als onvindbaar.

De kever overwintert als imago (volwassen dier) en kruipt rond april uit de schuilplaats zoals gaten in stronken of onder de grond. De vrouwtjes zetten gedurende enkele maanden eitjes af (meestal) aan de onderzijde van bladeren. Al na ongeveer een week komen de larven uit die eitjes tevoorschijn. Ze hebben een oranje, made-achtig uiterlijk, een zwarte kop en zijn negen millimeter lang. De larven hebben de anus op de rug en camoufleren zich met hun uitwerpselen. Hierdoor lijken ze sprekend op een hoopje vogelpoep, dat door geen enkel dier gegeten wordt. 

Vooral de larven van het insect kunnen ernstige schade toebrengen aan de bloemen, bladeren en zaaddozen. De beestjes vreten daar namelijk gaten in waardoor de lelies op den duur kapot gaan. 
De volgevreten larven verpoppen zich en vliegen uit. Daarna begint de cyclus weer opnieuw. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel tuinliefhebbers het (mooie) leliehaantje liever niet in hun tuin zien rondscharrelen.

Het leliehaantje is in veel streken waar ze nu voorkomt een exoot. Een exoot is een plant- of diersoort buiten zijn oorspronkelijke leefgebied. Planten of dieren worden regelmatig door mensen verplaatst. Dat kan bewust gebeuren, bijvoorbeeld in het kader van biologische bestrijding, of onbewust, doordat een beest of een plantenzaad met schip, vliegtuig of schoenzool over de wereld wordt versleept. In dit geval is de export van lelies daarvan de voornaamste oorzaak. 

Info: Wikipedia, Angelfire en tuinieren.nl

Foto + tekst: Luit Staghouwer

zaterdag 27 juni 2015

EINDELIJK EEN ZOMERAVOND MET VUURKORF EN BIER


We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het zover. Echte zomeravonden, de vuurkorf aan en een glas bier of wijn erbij. 

Tijdens een van de langste dagen van dit jaar werd het pas tegen kwart voor elf vanavond echt donker. Eigenlijk is duisternis de beste tijd om vuur te ontsteken, maar ondergetekende kon vanavond niet zolang wachten en tegen half tien ging de vlam in een stapel hout en takken. Pilsje erbij, heerlijk.

Zie bovenste foto. De blogger is een matige drinker maar tijdens een zomeravond achter in de tuin lust hij er wel een. Het bier wilde niet schuimen, glazen die in de vaatwasser hebben gezeten willen op dit gebied niet altijd meewerken. Een probleem? Schei uit.

Hoe steek je een vuurkorf aan? Ook geen probleem. Een hoop kranten onderin? Kan, maar die dwarrelen alle kanten op, niet prettig voor de eigen tuin en die van de buren. Aanmaakblokjes? Spiritus op het hout? Kan, maar kijk uit voor steekvlammen.

Het is niet echt een vuurkorf dat bij de blogger in de tuin staat, maar een in de klei gegraven ijzeren ton. Takjes onderin, ontvlambaar spul erbij, dikke balken bovenop plaatsen en knetteren maar. Het moet even goed vlam vatten, is dat eenmaal het geval dan kun je dikke stukken hout opladen.

Het leven is goed in Beijum. Vooral als je met dit weertype een extra woonkamer tot je beschikking hebt (tuin).

De halve maan klimt hoog in de lucht, sterren dienen zich in de wolkeloze hemel aan, kikkers in de sloot kwaken hun lustige liederen (23:45 uur). Vanaf Kardinge komen ambulance- of politie-geluiden deze kant op. Als er maar niks ernstigs gebeurd is. Past niet op zo'n prille zomeravond.

Het is niet bepaald milieuvriendelijk, maar wat ruikt zo'n houtvuurtje lekker!

Er schijnt een hittegolf onze kant aan te komen. Zon, vuur, bier, zwoele avonden. Ga zo door zomer.

Update 0:50 uur, wat een vuurwerk was dat. Wat is er loos?

MORGEN MODDERDAG BIJ DE BOERDERIJUM

Kom morgen lekker kliederen en modderen bij Kindercentrum Mallemolen in de Boerderijum.
Het beloofd mooi weer te worden, dus ouders....Terrasje, ijsjes, kopje koffie....
(Ingezonden bericht)

MODDEREN BIJ HET TREFPUNT
Kinderen van Leutje Laiverd (Kindercentrum in het Trefpunt) namen gistermiddag een voorschot op het Modderweekend Het hele (bijna) terrein van het Trefpunt lag bezaaid met drek en de aanwezige kinderen zagen er niet uit. Wat een geklieder en gemodder.

Dat 'er niet uitzien' is natuurlijk niet kritisch bedoeld, evenals de woorden 'drek' en 'geklieder', geen ouder of begeleidster die de kinderen streng en vermanend toesprak. Mag het een dag per jaar? Lekker vies (ook weer zo'n woord) en ongegeneerd met modder spelen.

ModderDag is spelen met de elementen: water en zand. Maar ModderDag is ook contact met de natuur! Leven in de modder is daarom het thema van ModderDag 2015. Wat groeit en bloeit er allemaal in een modderige sloot? Welke diertjes kun je ontdekken in de modder? Geef ModderDag 2015 meer inhoud. Organiseer activiteiten rond leven in de modder. En neem met je mooiste thema foto deel aan de ModderDag fotowedstrijd 2015! 


Morgen bij de Boerderijum en Mallemolen. Modderdag.