zaterdag 31 december 2016

FEESTELIJK DE LAATSTE 2 UUR VAN 2016 UITTot nu toe, 21.45 uur, is er voor zover bekend nog geen wanklank uit de wijk ten gehore gekomen. Mocht het anders zijn, mail dan naar Beijumnieuws@ziggo.nl

Naar verwachting gaat Beijum het oude jaar waardig afsluiten en spetterend het nieuwe jaar 2017 ingaan. Tenminste, slag om de arm, alles wijst tot nu toe die kant op.
De tijd lijkt voorbij dat jongeren de wijk half in puin slaan en knallen.

Het is ook niet meer 'in', losers zijn het die stompzinnige vernielingen wensen aan te richten.

Afbeeldingen links, in de Claremaheerd is het altijd feest op oudejaarsavond. Lekker knallen, vuurtje,borrel. Laat de Claremaatjes maar schuiven. Foto boven, het is altijd gezellig prijs in de Kremersheerd, maar de blogger was net te laat om een uitbundige foto te maken van feesten onder de carports in genoemde heerd.

Foto rechts is om de hoek gemaakt. Emingaheerd. We zien een carbidbus. En of die kunnen knallen.

De blogger, tussen zware verkoudheid en half grieperig, neemt het er even van.

Mocht er brekend Beijum-nieuws zijn, dan zal hij zijn luie stoel gaan verlaten. Het is de bedoeling om na middernacht nog even een rondje Beijum te doen. Hoe gaat het rond Winkelcentrum Beijum? Is het feest in het Café Beijum?

(Reacties op berichten lopen tegenwoordig hoofdzakelijk via Facebook-Beijumnieuws, activeer het F-logo links.

Een goed uiteinde allemaal. Neem er een op, proost, maar blijf ten aller tijden uw verantwoording dragen.

EEN VREUGDEVUUR MIDDEN IN DE HOLMSTERHEERD


Een oudejaarsavond zonder vreugdevuren lijkt een utopie, her en der in de wijk wakkeren de vlammen hoog op.

Zoals bij de vijver in de Holmsterheerd, zie de stapel hout in een eerder vandaag gepubliceerd bericht. En zie de foto's boven en links.

Het gras bij de vijver zal er naar verwachting tot in het voorjaar zwartgeblakerd bij gaan liggen, maar dat schijnen de Holmsterheerdjes op de koop toe te nemen.
Tenminste, een omstander: "Er zijn mensen in deze heerd die er op tegen zijn dat we een vuur maken."

De Holmsterheerd, er valt af en toe wat te steggelen. Over bomen, haardvuren, vreugdevuren.

Foto rechts, ook een vreugdevuur op de grens Grevingaheerd Groene Hart. Er stond niemand omheen, maar waarschijnlijk was het kicken om het vuur te ontsteken.
UPDATE 9.25 UUR; Er stond niemand echt herkenbaar op de foto maar toch werd verzocht die te verwijderen. Het tekent de iewat gespannen sfeer tussen 'partijen' in deze straat. Alsof de omstanders iets deden wat niet mocht terwijl op de bewuste plek in de Holmsterheerd al jaren fikkie wordt gestookt. De foto is verwijderd om geen olie op het vuur.....

BEVEILIGER OP WINKELPLEIN WEST


De winkelwagentjes van de Duitse super op Plein West zijn veilig opgeborgen maar de ramen en het glazen reclamebord voor de winkel zijn niet dichtgetimmerd, zoals vorig jaar nog wel het geval was. 

Niet dat aspirant-vernielers hier vrij spel hebben, er loopt een beveiliger rond. Zie afbeelding. De linker mijnheer is de beveiliger. "Het is nu nog rustig, maar ik weet niet hoe het na twaalven gaat."
Hij sprak met een buitenlands accent, het leek op Turks.

De man rechts woont vlakbij in de buurt. "Ik hou hem een beetje in de gaten, voor zijn veiligheid."

Er klonk humor in door. Maar misschien ook wel wat serieus. Zo'n eenzame beveiliger in Beijum West, die kan vast wel een beetje bescherming gebruiken.

KNALLEN EN VOORBEREIDING VREUGDEVUREN.....


Het knalt waarschijnlijk lekker als je een rotje in een afgelopen zomer op meerdere plekken in de wijk geplaatste rode joekel gooit. Zie foto boven.

Rode Joekels. Hoe moet je die ijzeren krengen noemen? Stalen Blikvangers?
We zien op bovenstaande afbeelding troep liggen dat door vuurwerk uit een Ijzeren Joekel is geblazen. Denkbeeldig rechts ligt het fietspad langs de Jaltadaheerd

Links naast de Joekel, iets verderop in de sloot, ligt iets waarvan de blogger in eerste instantie dacht dat het een kinderwagen is. Zie ook foto links,

Oudejaarsavond is inmiddels begonnen. Op de rechter afbeelding ligt een pallet. Blijft mooi droog vanavond en gaat vast op een vreugdevuur.
We zien het speelveldje midden in de Grevingaheerd. Klik groter, op de achtergrond waren drie jochies met een autoband en een bakje in de weer.  Brand vast ook lekker vanavond of vannacht.

Tja, vreugdevuren.Op onderstaande afbeelding ligt een bultje hout en karton klaar om in de fik te worden gestoken. Midden in de Holmsterheerd, bij de eendenvijver.

DREI GRUNNINGERS BORRELN OP 'T OAL JOAR...


Drie Groningers, waaronder twee Knoalsters die we links op de foto zien, en een exemplaar uit Heiligerlee namen vanmiddag tegen 16.00 uur een borrel in Het Trefpunt.

Rechts zien we Lammert Doedens met naast hem Kees Huizenga. Links staat een mijnheer die wel eens wat schrijft en blogt over Beijum.

Kees, wat was het hoogtepunt en wat het dieptepunt van het bijna afgelopen jaar? "Het dieptepunt vond ik de verkiezing van Trump in Amerika, op wijkniveau het overlijden van Radio Beijum-man Jan Fré Boven."

Lammert Doedens schoof aan: "Mensen, Radio Beijum gaat in 2017 in nieuwe stijl verder. Nadere aankondigingen volgen."
Kees Huizenga: "Dat vind ik op de valreep het hoogtepunt van dit jaar."

Wordt in het nieuwe jaar vervolgd.

DANSVERENIGING DELUSION


Beijum is een wijk met veel talenten en potentie. Zo kwam de Beijumblogger vanmiddag in het Trefpunt de dansers van Dansvereniging Delusion tegen.

Zie ze zitten, foto. De jarige begeleidster zit op de voorgrond in het midden.
De foto is niet optimaal geworden beste mensen, pardon voor de flits in sommige ogen, in 2017 gaan we een nieuwe mooie foto maken!

Neem even contact op als jullie gaan trainen of een voorstelling gaan geven.

GEZELLIGHEID, WARMTE EN LEKKERE OLIEBOLLEN IN DE RENSCHELHEERD


Een van de vaste prikken de laatste jaren op oudjaarsdag in Beijum is dat bewoners uit de Rensumaheerd en Scheltemaheerd (samen hebben ze een buurtcomité, Renschelheerd genoemd) tussen genoemde heerden een partytent opzetten, een vuur-ton neerzetten, marshmallows aan de kinderen uitdelen en het met elkaar gezellig maken.

Zie afbeeldingen. Saamhorigheid in de buurt hoeft niet altijd van bovenaf opgelegd te worden, via gemeentewegen, maar kan gewoon van 'onderop' ontstaan.

En dat doet het hier, in genoemde noordelijk gelegen woonheerden, al zeven jaar lang.
Traditioneel is het einde jaar altijd feest in deze heerden, de Beijumblogger is nooit wat vervelends ten gehore gekomen.

Samen borrelen, oliebollen eten, het jaar doornemen, laat de Renschelheerdjes maar schuiven.

EVEN EEN OLIEBOL ETEN MET DE POSTBODE


"Wil je ook een oliebol?"
Hoorde de blogger in verschillende delen van de wijk. Hij past even, heeft met buikomvang te maken, maar het ziet er allemaal lekker uit.

In Het Trefpunt, zie eerder bericht, in de Renschelheerd, zie komend bericht, de Holmsterheerd....maar ook bij deze twee dames die wel rechts op de foto zien. Froukemaheerd.
Er loopt al jaren een altijd vriendelijk groetende postbode door genoemde heerd, ze staat links op de foto. Ze groet altijd bijna zingend: hoioioi.

Dan de beide dames rechts op de foto, overbuurvrouwen, types nait soezen mor broezen. Ze waren de gangmakers achter de succesvolle Milieustraat die een aantal weken geleden in de Frouke- en Wibenaheerd werd georganiseerd.

OLIEBOLLEN TE KOOP BIJ HET TREFPUNTHet ruikt lekker en ze zien er goed uit, de oliebollen die vanmiddag tot 17 uur bij het Trefpunt aan de man/vrouw worden gebracht.

Langs de Amkemaheerd, kruispunt met de Beijumerweg, thuishaven van het Trefpunt, hangt een spandoek die niet te missen is, zie afbeelding links,

Het Trefpunt heeft de voordeur dicht, maar bezoekers en oliebollenliefhebbers, laat je niet afschrikken, rechts aan de zijkant van het gebouw staan twee heren de warme tot hete lekkernijen te bereiden.
Zie afbeelding boven.

Foto rechts, er waren net een paar klodders deeg met een sleef (slaif in het Grunnings)de olie ingejast, het spul begon te sissen en te draaien...en na een paar minuten waren het oliebollen.

Komt erbij weest erbij, Het Trefpunt, tot 17 uur, oliebollen!

RUSTIGE OUDEJAARSMIDDAG IN BEIJUMAls de voortekenen niet bedriegen dan gaat Beijum een relatief rustig Oud en Nieuw tegemoet. Dat is natuurlijk niet gebaseerd op feiten, maar op een sfeer die ondergetekende na een rondje door de wijk bespeurde.

Alleen Plein Oost is op sommige plekken dichtgetimmerd. Zie afbeelding boven, sinds jaar en dag wordt de ingang van de Wegwijzer op de laatste dag van het jaar dichtgetimmerd. De ander ben jezelf, staat op de 'zitbank' bij de fonteintjes op het plein.

De tegenoverliggende Aldi heeft het zekere voor het onzekere genomen, zie afbeelding links, en zie de planken.

Langs de Amkemaheerd ligt een kerstboom tussen het fietspad en het voetpad, zie afbeelding recht. Voor een vreugdevuur?

Overal in de wijk lopen groepjes jongens van een jaar of 12 tot 14 met vuurwerk te schuimen,afbeelding beneden,  af en toe heb je het idee in een mistbank terecht te zijn gekomen.

Vorige jaren had de Beijumblogger wel eens het idee dat er wat broeide in de wijk op oudjaarsdag, maar op de een of andere manier ziet hij dit keer de jaarwisseling in de grootste wijk van Groningen met vertrouwen tegemoet. Anderzijds, één gek kan veel schade aanrichten.


VEEL GELD IN DE BOSJES....(asociale Postcode Loterij)


Ik zeg niet waar, maar er ligt ergens in de wijk een kapitaal aan geld in de bosjes. Vooruit, voor degene die wil zoeken, in de buurt van de Galkemaheerd, Groene Hart.

Zie afbeelding. Tientjes, honderdjes, duizendjes. Waarschijnlijk afkomstig van een of ander Monopolie-spel. Voor de liefhebbers. Flauw?

Komende nacht gaat er bij de Postcode Loterij een prijs van tegen de 50 miljoen euro uit. Wie wil die niet winnen? Maar wat asociaal, wat een hebzucht en wat een gladheid. Negenenveertig miljoen euro. Maak er dan 1000 prijzen van 50.000 euro van, dan maak je nog eens een groot aantal mensen blij.

Op de drempel van oud naar nieuw moet je niet met geld bezig zijn. Maar met geluk, gezondheid en voorspoed. Elkaar het allerbeste toewensen.

Het is een persoonlijke mening, maar gladjanussen als Robert ten Brink en consorten, die al wekenlang deelname aan de Postcode Loterij aanprijzen, zijn eerder asociaal dan sociaal bezig. Hebzucht en begeerte aanwakkeren, mensen een illusionaire worst voorhouden en op de kosten jagen.

'Ambassadeurs' als Caroline Tensen en Martijn Krabbé die spelen voor het 'goede doel' bezig te zijn, maar ondertussen met eigenbelang behept zijn. Een gruwel.

Over een kleine veertien uur wenst de blogger iedereen een gezond en gelukkig 2017 toe. Met genoeg geld om prettig van te kunnen leven.

En dat wenst hij de asociale en aalgladde miljonairs Robert ten Brink, Caroline Tensen en Martijn Krabbé ook toe.

vrijdag 30 december 2016

DE OPMAAT NAAR JAARWISSELING 2016/2017 IN BEIJUM

Zal dit de stemming op nieuwjaarsdag zijn?

Hoe zal de komende jaarwisseling in Beijum verlopen?

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.


De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.
Ook werden zeecontainers op winkelplein Beijum West neergezet zodat baldadige jeugd niet de confrontatie met de ME kon aangaan en er een kat en muis spel konden spelen. Het winkelcentrum werd steevast dichtgetimmerd met oud en nieuw.

Sinds afgelopen jaarwisseling lijkt er een kentering gaande. Er was geen feest en geen muziek (behalve in de cafés) bij het winkelcentrum. En de schade, mwaaah, dat viel erg mee.

WINKELCENTRUM WORDT NIET DICHTGETIMMERD!

Vanmiddag maakte ondergetekende een rondje langs een paar winkeliers in Winkelcentrum Beijum. En wat blijkt? Net als vorig jaar worden de ramen niet dichtgetimmerd met planken. En dat mag een goede ontwikkeling worden genoemd. Shoetime timmert niks dicht, het tegenoverliggende Wortel van Vier niet...., waarschijnlijk krijgen alleen de beide Duitse supers in Beijum, een op Oost en een op West net als vorig jaar planken voor de ramen, evenals het gemeentelijk pand De Wegwijzer op Plein oost.

De Beijumblogger zal, mits fit, half half beetje grieperig, de gebeurtenissen in de wijk weer zover mogelijk voor het digitale voetlicht brengen.

Tips en foto's zijn welkom, via Facebook (persoonlijk bericht) of via Beijumnieuws@ziggo.nl

BENEVELDE GROETEN UIT DE HUNZE


Vanuit De Hunze werd bovenstaande afbeelding opgestuurd.

De lezer schreef erbij:

Kijk, moeder aarde is al beneveld. Laten we er
zelf ook eentje nemen en toasten op 2017.
Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

OVERVOLLE BAKKEN VOOR HET LAATST IN 2016 GELEEGD

Het zal door het overvloedige eten komen dat met kerst is genuttigd of van verpakkingen van cadeautjes die die dagen zijn gegeven. Vandaag staan in Beijum voor de laatste keer de zwarte vuilniscontainers langs de weg, En wat zitten die overvol.

Meestal lukt het ondergetekende nog wel om afval wat niet meer in de eigen bak past bij een buurman in de bak te mieteren als die aan de de kant van de weg klaar staat om opgehaald te worden. Maar dat lukte vanochtend niet.

Veel mensen hebben van de nood een deugt gemaakt en hebben een vuilniszak met troep op de volle container gedeponeerd. Zie afbeelding boven.
Vanaf het pleintje aan de Eilardaheerd kwam enige tijd geleden een klacht binnen dat katten half open bakken aan het plunderen waren en er troep op straat terechtkwam. Dat zal vandaag niet gebeuren, de katten liggen deze dagen het liefst bij de verwarming, ver van de vrieskou en het vuurwerk-geknal.

Foto beneden is gisteravond laat genomen toen ondergetekende terugkeerde in Beijum. Ter hoogte van de Fossemaheerd stond een schilderij tegen de zwarte bakken aan.

Die had mooi in de kringloopwinkel aan de Claremaheerd gepast. Maar die is vandaag dicht en gaat pas op 5 januari weer open.

IN RAZENDE VAART VOOR HET LAATST NAAR FAMILIA LEER

Winkelcentrum Familia te Leer in Duitsland gaat over een paar weken dicht. De dag na 2e kerstdag ging ondergetekende nog even heen om boodschappen te doen. En en passant de auto volgooien met benzine omdat het daar 30 cent de liter goedkoper is.

Normaal gesproken is er geen reden om reclame te maken voor een winkelcentrum over de grens, maar ondergetekende weet dat er redelijk wat Groningers heen gaan om boodschappen te doen.
Liefhebbers van sterke drank (beduidend goedkoper), van alternatieve medicatie, spullen voor in bad en van veel andere goedkope producten kunnen er tot maart terecht. Voor de achte kniepstuvers, rij erheen zodat bij aankomst de benzinemeter dik op de reserve staat, gooi je tank vol en je hebt de reiskosten er weer uit.

De blogger maakte een Max Verstappen-filmpje van zijn reis naar Leer. Kijk desgewenst even mee, vanaf de Korreweg in Groningen was hij binnen vier minuten in Leer. Daarbij inbegrepen dat hij ter hoogte van Hoogezand in een file terechtkwam in verband met een vrachtwagen die de vangrail op de A-7 had gebeukt, een plaspauze...en zie ook hoe ondergetekende door de Emstunnel vliegt.

(Dank jullie wel voor deze enorme snelle bolide http://www.autobedrijfvisser.nl/, de benzinetank gaat zo wel erg snel leeg....)

Zie video beneden
Twee jaar geleden maakte ondergetekende hetzelfde reisje, zie hier.
UPDATE 0.40 uur, natuurlijk heet het Famila, zoals lezers opmerken, alleen in kringen van de blogger wordt de winkel Familia genoemd.
Video via YouTube bekijken? https://www.youtube.com/watch?v=UNOOZyMxuHg

Der Verbrauchermarkt „Famila“ zieht sich aus dem Ems-Park in Leer zurück. Ein nachhaltiger, wirtschaftlicher Betrieb ist unter aktuellen Rahmenbedingungen nicht möglich, teilt die Bünting-Gruppe dazu am Freitag, 30. September 2016, mit.
Ende März 2017 endet der „Famila“-Mietvertrag für den Ems-Park in Leer.  – Ende März 2017: Famila-Markt im Ems-Park in Leer schließt | noz.de - Lesen Sie mehr auf: http://www.noz.de/lokales/westoverledingen/artikel/783294/famila-markt-im-ems-park-in-leer-schliesst....Lees hier


"EEN SCHIZOFRENE FIETS IN DE BENTISMAHEERD"

"Je moet even een foto gaan maken van de schizofrene fiets die al een paar weken tegen de groene elektriciteit-bak in de Bentismaheerd staat."
Aldus een bewoner uit genoemde heerd afgelopen week. Schizofrenie, in de volksmond wordt nog steeds gedacht dat dit 'gespleten geest' betekent.
Schizofrenie (gespleten geest; σχίζω schizo, φρενός phrenos) is een enigszins verouderde term voor een psychische aandoening binnen het schizoïde spectrum. De aandoening kan gepaard gaan met hallucinatiesparanoiawanen en denkstoornissen. Er is soms ook sprake van problemen in het functioneren op emotioneel en sociaal vlak. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie 

De bewoner doelde waarschijnlijk op de gespleten manier van opspuiten van de fiets. Zie foto, de achterkant is deels geel geverfd. 

Schizofrenie is een ernstige geestesziekte. Een kenmerk kan zijn dat de persoon in kwestie zich ernstig verwaarloost. Ondergetekende heeft beroepshalve de nodige suïcides meegemaakt. Drama's. Medicatie (clozapine) waar je moddervet van wordt en geen toekomstperspectief hebben.

Zo ziet de fiets er ook uit, verwaarloost, liefdeloos behandeld. De ketting eraf. Lang niet gebruikt waarschijnlijk, tussen de spaken van het achterwiel steekt een verdwaalde herfstblad. Een  toekomstperspectief zou nog kunnen, dat ligt eraan wat de eigenaar of vinder er verder mee gaat doen.

donderdag 29 december 2016

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (18)


Ben je vijftig meter veilig Beijum uit, op weg naar De Hunze, wordt je met de BOB geconfronteerd.

Zie afbeelding. Ben je BOB, zeg het hardop. Staat op het bord.
Het heeft natuurlijk met de feestdagen te maken. Pardon, de blogger moet natuurlijk Kerst en Oud en Nieuw zeggen/schrijven. Niet teveel zuipen en vooral niet met drank op achter het stuur kruipen, dat wordt bedoelt.

Punt is wel, automobilisten die dit bord op deze plek passeren zijn bijna thuis. Ze rijden allemaal De Hunze in en dat is normaal gesproken ook het eindstation (richting Noorderhoogebrug en verder weg gaat immers het snelst en gemakkelijk via de vlakbij gelegen oostelijke ringweg).

Nu weet ondergetekende zo niet of er aan de andere kant van de paal een zelfde bord is geplaatst, maar dat zal wel logischer zijn, met een slok op De Hunze willen verlaten en dan dit bord zien. Stoppen en omkeren naar huis.

Trouwens, wanneer komt er een opruimplicht voor paardenkeutels? Zie voorgrond.
Nee, Hunzenaren, dat heeft niks met jullie wijk an sich te maken, we zitten immers in het gebied tussen Beijum en jullie wijk in. Rechtsboven draait een auto over het Heerdenpad De Hunze binnen.

Een goede jaarwisseling toegewenst beste Hunzenaren. En weet, Glaasje op, laat je rijden (Sjakie Schram).

WANDELEN TEGEN VRAATZUCHT FEESTDAGEN (vreemd ding in de sloot)


Het zijn de dagen in het jaar waarop bijna iedereen wat extra's eet en drinkt. En chocolaatjes snoept, oliebollen, etc., noem maar op.

Maar er wordt ook volop bewogen ( en in januari doen sportscholen weer goede zaken door een grote aanwas van mensen met goede voornemens, namelijk afvallen).

Bovenstaand gezelschap trof de blogger een paar dagen geleden op de hoek Koerspad/Meedenpad in het Kardingerpark aan.
De paden op de lanen in Weg met de calorieën.

Op de linker afbeelding zien we het gezelschap het groene gedeelte richting golfclub en plukbos oversteken. Rechts ligt de Kardingerheuvel.

Iets heel anders, vlakbij zag ondergetekende het ding in het water liggen wat rechts op de foto is te zien. een of andere fuik? Gewoon een geval van grofvuil?
Beijumnieuws@ziggo.nl


KINDERVUURWERK KAN OOK VERNIELINGEN AANRICHTENZe gingen helemaal in hun bezigheid op. Rotjes en licht siervuurwerk aansteken. Ze hadden geen kwaad in de zin, er werd gewoon niet bij nagedacht dat ze op een stuk kunstgras bezig waren.

De Beijumblogger vindt zichzelf niet erg moralistisch aangelegd, kom op, laten we de traditie om met oud en nieuw vuurwerk af te schieten alsjeblieft in stand houden.

Anderzijds, dat standpunt begint de laatste jaren wat te kantelen. Als je ziet wat voor schade flink knallen tijdens de jaarwisseling kan aanrichten.
Zie bijvoorbeeld dit bericht.

Tot in het voorjaar kun je plekken zien waar vreugdevuren zijn aangestoken.
En dan nieuwjaarsdag, zie hierhier en hier

Zie de foto's. Gistermiddag waren kinderen van een jaar of tien, twaalf met vuurwerk in de weer op het nog relatief nieuwe speelveldje in de Froukemaheerd.

Het siste en het knalde een beetje. Niet oorverdovend maar toch genoeg om schade aan te richten.
Zwarte gaten die er waarschijnlijk nooit meer uit gaan, kunstgras groeit immers niet door.

Jong geleerd is nog ouder ook weer gedaan.
De vuurwerktraditie kun je net als de Zwarte Pieten-traditie niet zomaar drammerig attaqueren en zo snel mogelijk weg willen hebben. Daar gaat tijd over.

Maar de vraag is of het plezier dat vuurwerk afschieten en bekijken teweegbrengt opweegt tegen de enorme schade die het voor het milieu en de openbare ruimte met zich meebrengt.

Vandaag staat een opiniestuk op Nrc.nl over vuurwerk en een eventueel verbod erop.

De cartoon links is van mijnheer Oppenheimer.
OP https://www.facebook.com/beijum.nieuws LEEFT DE DISCUSSIE HIEROMTRENT

OLIEBOLLENACTIE VOOR DOOR INBRAAK GEDUPEERDE TREFPUNT


In de nacht van 12 op 13 december werd ingebroken in Het Trefpunt, zie nog eens dit bericht.

De dader is noch niet achterhaald, maar wat een schade heeft het heerschap dat het daglicht niet kan verdragen aangericht.Om wat geld te verzamelen om de schade te kunnen bekostigen worden op oudjaarsdag oliebollen gebakken en aan de man gebracht.
Dit bericht (met afbeelding) kwam binnen:

Grand café Trefpunt

Ivm de inbraak gaan de vrijwilligers en jeugd oliebollen verkopen op oudjaarsdag. 

Vers ter plaatse gebakken. 10 voor €7,00 of met kortingsbon 10 voor € 5,00.
Let op! 13:00 tot 17:00 uur en op=op.

https://www.facebook.com/events/617806891763576/

woensdag 28 december 2016

BINGOËN VOOR DANSGROEP THE FLAMES


Een vijfentwintig tal mensen zat vanmiddag tegen kwart over drie geconcentreerd boven een bingo-kaart gebogen toen de Beijumblogger binnenkwam om snel een paar foto's te maken.

De aanwezigen keken even op en begroetten de binnendringer allerhartelijkst maar veel aandacht besteden aan zijn komst kon niet, de spreekstalmeester riep immers om de pakweg tien seconden een nieuw nummertje nummertje op en bingo roepen was het liefste wat de aanwezigen wilden doen.

Ondergetekende wilde snel weer weggaan, maar de linker dame op de foto links fluisterde: "Wacht nog even, dan kun je een mooie foto van Charomy maken." Die zat in mooi danspakje naast haar, maar concentreerde zich ook op het spel.

Na een minuut of vijf werd er bingo geroepen en een gelukkige winnares kwam haar prijs ophalen. Zie afbeelding rechts, op de achtergrond zien we de bingo-spelers, in het midden zit de nummertjes-oproeper en op de voorgrond liggen de prijzen.

Even in danshouding op de foto Charomy? Geen enkel probleem voor dit jeugdige Beijumse dans-toppertje. Zie afbeelding boven.

De blogger verliet de zaal en de nummertjes werden al weer omgeroepen. Gezellig, bingo. En ook nog eens een goed doel dienen, in dit geval de kas van The Flames een beetje proberen te spekken.

Zie ook de aankondiging van gisteren.