maandag 18 oktober 2021

JAN & ALLEMAN (6)

 Mens of machine

De vegetarische gehaktballen zijn in de aanbieding. Die van de Aldi zijn het lekkerst, dus daar moet ik zijn. Met 4 pakjes ballen onder de arm voeg ik me in de rij voor de kassa. Wachten is een aangenaam verpozen hier in de rij met zwart, wit, grijs en groen Beijum. 

Natuurlijk kan ik niet in de portemonnee kijken van die jonge vrouw voor me met haar jengelend zoontje die ontevreden lijkt met de boodschappen in de kar van zijn moeder. En ook niet in de broekzak van de grote man achter me. Op slippers, grote pet en een vrolijke krullekop aan zijn hand. Het schiet door me heen dat ik hier zomaar in de rij zou kunnen staan met slachtoffers van de toeslagenaffaire. 

Ook in Beijum zullen ze er zijn: gedupeerden van die ellendige affaire. Een affaire? Dat gaat toch over mensen die iets met elkaar hebben…? Verhullend taalgebruik. Het gaat hier om een volledig ontspoord systeem van machines tegenover mensen. Die hebben dus echt niks met elkaar. Er vallen veel slachtoffers en er is geen mens te vinden die verantwoordelijk wil zijn voor deze ‘never-ending-horror-story’. Omdat geen sterveling nog een relatie heeft met de mensen om wie het gaat. Dit is geen affaire, dit is een menselijk drama, waarvan het eind nog lang niet in zicht is.

De stormen van protest lijken er slecht toe te leiden dat er heel veel stof opwaait en weer neerdaalt, zonder dat er ook maar iets verandert. Je hebt gelijk, er struikelt een kabinet over dit dossier (ook zo’n nietszeggend woord). Een formele val lijkt het; we doen alsof we de verantwoordelijkheid nemen voor dit drama. We rommelen daarna meer dan een half jaar door en…guess what: de gevallenen (heeft iemand ze zien vallen trouwens?) gaan door alsof er niets is gebeurd. De mensen die echt gevallen zijn liggen nog steeds gevloerd en wachten op een royale uitgestoken hand om hen weer overeind te helpen. 

Koning Willem bood hen die hand, maar ook hij kreeg ze niet weer op de been. Ik weet het niet, zo’n symbolische handreiking daar zit ook iets fatalistisch in. We betrachten ons medeleven, alsof er niks aan te doen zou zijn. Slachtoffers zijn mensen van natuurrampen, terrorisme en andere ellende. Maar dit gaat om slachtoffers van het systeem! I.p.v. hen uit te nodigen zou onze vorst zich druk moeten maken om van die systemen weer mensen te maken (ik weet het, daar gaat hij niet over, maar WIE-DAN-WEL?).

Mensen zijn wezens met een hart, die kunnen luisteren, de ander kunnen verstaan, die kunnen voelen. (Computer)systemen kúnnen niet luisteren, ze hebben geen oren, geen hart, geen enkel gevoel in hun donder. Ze kennen de menselijke maat niet. Laat systemen het dan ook niet oplossen, dat is per definitie onmogelijk! Echte mensen van vlees en bloed, met een hart dat pompt en oren die niet alleen luisteren, maar ook kunnen horen, die hebben we nodig.

Gelukkig hebben we in Nederland dan altijd nog de rechter om je verhaal te doen en om verhaal te halen. Zij hebben immers wél geleerd om echt te luisteren en om recht te maken wat krom is… dacht ik. Hoe schokkend is het dan om juist deze beroepsgroep hun excuses te horen maken over hun rol in dit drama. Terwijl we van hen verwachten dat ze heel precies kijken en luisteren om zo tot een loepzuiver oordeel te komen, concluderen ze zelf dat ze de aanpak van de belastingdienst blind hebben gevolgd. En wie blind is kan het slachtoffer niet zien. 

Ik ben aan de beurt, zonder zorgen om mijn saldo betaal ik de ballenrekening. Ik wandel naar huis. Straks lekker eten. Gebakken aardappeltjes en verse spinazie, beetje Roquefort erover en een heerlijk vegaballetje erbij. Geen wolkje aan de lucht, hier niet...

Groet'n Jan Wedema

OP 27 OKTOBER ZIJN ASPIRANT OUDERS WELKOM OP HET PALET

 Het spandoek voor onze Groningse kinderen is weg. Zie afbeelding rechts.

Daar waar actie voor gevoerd is.

U weet wel. De namen hoeven niet meer genoemd te worden, buiten de publiciteit blijven moet heerlijk voor ze zijn. Onze Groningse kinderen, daar blijf je van af.

Deze veilige school voor genoemde kinderen, en voor meer Groningse kinderen, organiseert volgende week woensdag een open dag.

Zie onderstaande ingezonden bericht +foto boven (foto links, Het Palet wordt nog opener richting de omgeving).

Pluriform Beijum, schoolkeuzes te over...

Onze school Het Palet is een christelijke school waar identiteit voorop staat. We hebben op onze school vanuit verschillende wijken in Groningen leerlingen. Vele ouders van onze school zijn lid van één van de vele kerken in Groningen.

We nodigen graag nieuwe ouders uit om een kijkje te nemen in onze school op de Open Dag woensdag 27 okt. en willen dit graag zo breed mogelijk bekend laten worden.

Woensdag 27 oktober 2021 Open Dag bij Het Palet 

Het kiezen van een basisschool voor uw kind is een belangrijk moment. Het bezoeken van een school is dan ook zeker aan te raden. De scholen van NoorderBasis zetten op woensdag 27 oktober hun deuren open, u bent welkom! Wanneer u langskomt kunt u de school bekijken en de sfeer proeven. We gaan graag met u in gesprek om te kijken of onze school bij u past.

 Onze school Het Palet aan de Froukemaheerd 1, is geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie leest op u op www.gbshetpalet.nl

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

 Het is herfstvakantie en tijdens vakantieweken verschijnt er geen MAANDAGOCHTEND op Beijumnieuws.

De column Jan & Alleman is wel binnen, vanavond 18.00 uur.

De rest van de week, even kalm aan doen.

Wellicht slaan de series Oude Doos, Ondertussen in De Hunze en Recreatiepark Kardinge ook een week over.

Dat is nog niet helemaal zeker, ondergetekende overweegt nog een paar dagen weg te gaan.

De Column uit Lewenborg zal wel binnenkomen.

Foto's, tips en kopij blijven welkom.

En bij Brekend Beijum nieuws zal de blogger trachten z.s.m. online te gaan.

zondag 17 oktober 2021

EEN KRAAI, AFVALBAK, GEBROKEN VACCINATIESPUIT (en vrijheidsstrijders)

FOTO:

Van boven naar beneden:

 Een kraai.

Prettige reis.

De dienstregeling.

Afbeelding, gooi uw troep in de afvalbak.

Onderaan, en letterlijk en figuurlijk het laagst: een gebroken vaccinatie-spuit.

Dat laatste, verzet tegen de dictatuur in dit vreselijke asociale land. Dictatuur....

Zomaar een foto, ter hoogte van Winkelcentrum Beijum gemaakt.

Eergisteren was dat, 15 oktober.

De dag dat de Great Reset zou plaatsvinden.
Het woord 'Tribunaal' ontbreekt er nog aan, ook zo'n complot -'waarheid.'

Nee, je mag ze geen wappies noemen. Dat is discriminerend. 

Het zijn vrijheidsstrijders. Want 'ze pakken onze vrijheid af.'

De Great Reset is niet doorgegaan. En Soros, Gates en het Pedonetwerk lachen zich een kriek.
Een plaats als Urk stijgt omhoog wat betreft corona-cijfers. Daar willen ze zich niet laten vaccineren.

Dappere vrijheidsstrijders daar.

De IC's worden bevolkt door dure vrijheidsstrijders. Het personeel is afgepeigerd of valt uit door de werkdruk.

Aan de beademingsapparatuur en op hun buik liggend strijden ongevaccineerde vrijheidsstrijderd op de ic tegen de dictatuur en tegen de medische apartheid.

Een gebroken vaccinatie-spuit...

Ca tien procent der niet revaccineerden tracht hun dictatuur aan de andere negentig procent op te leggen. 

Je mag ze geen wappies noemen.....

Geachte vrijheidsstrijders, neem eens de vrije boot naar een vrij Waddeneiland. Ga eens in in alle vrijheid uitwaaien in dit dictatoriale land. Dagje Amsterdam of Drenthe?

Of is dat weer polariserend van deze blogger (schijnt ook te mogen in deze dictatuur)?

Veel te lang kort: is het ok als ik jullie in alle vrijheid egoïsten noem? Groeten van deze MSM-deelnemer.

KRANTJE LEZEN KAN WEER IN DE BIEB


Het kan weer, een krant lezen in de bibliotheek te Beijum.

Tijdens de heftigste fase van de coronacrisis kon het niet, en elk verstandig mens met een beetje hersens wist waarom niet.

Zie afbeelding boven. 

Links ligt een landelijke kwaliteitskrant, in het midden een krant die al of niet terecht pretendeert er voor het noorden te zijn, en rechts een krant die niet zonder chocoladeletters kan en meer politiek activistisch is dan journalistiek.

Voor elk wat wils.

Foto links, de kranten liggen er ook van de voorgaande dagen.

Jammer, voor de coronacrisis kon je er kranten lezen met uitzicht op Plein Oost (onderste foto).

Mor tou mor.

Niet verkeerd mensen, een kranten abonnement kost een centje, en je gunt het de uitgevers en journalisten.

Maar hier...gratis....en wat te soezen? 

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (223) Dat mensen in de war zijn is algemeen bekend. De corona-pandemie brengt veel vreemde denkwijzen bij sommigen naar boven.

Terzijde, corona bestaat niet volgens deze lieden, de ic's zijn leeg, het is maar een griepje en 'ze willen onze vrijheid afpakken.'

Maar de natuur loopt ook niet helemaal in de pas zoals het behoort te zijn.

Zie foto's. 

Beijumers herkennen het voetbalveld met op de achtergrond een rij woningen aan de Jaltadaheerd.

De herfstbladeren die beneden op het gras liggen, het is half oktober en iedereen kan die plaatsen.

Maar dan die blauwe eeeh, voorjaarsbloemen.

Zijn het krokussen? Dahlia's?

zaterdag 16 oktober 2021

EEN MAGISCHE REGENBOOG BOVEN DE DH CAMARASCHOOL


 MAGISCH

Bovenstaande foto + woord stond eergisteren op de Twitteraccount van de Dom Helder Camaraschool, de meest noordelijk gelegen basisschool te Beijum.

Het moet gezegd, het woord magisch klopt helemaal.

Wat ligt deze stabiele Beijumer school prachtig (gekoesterd, beschermd) onder het natuurverschijnsel dat regenboog heet.

De lucht ziet er donker uit, maar het kan niet anders zijn dat kort voor het maken van de foto de zon heeft geschenen. Het is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels. Aldus Wikipedia

GEFELICITEERD SARA(H) *!

"Er staat een Sarah-pop voor de deur van Kerstman Piet."

Een paar lezers gisteravond.

Deze blogger was niet in Groningen-Beijum, maar Whats-app en de messenger zijn dienstbaar.

De linker foto werd opgestuurd.

We zien een jarige jongedame die vijftig jaar is geworden met daarnaast een gigantische opblaas-Rubens pop.

Een kleine anderhalf jaar geleden stonden er twee poppen voor het huis van kerstman Piet en zijn willy

De echtgenoot van de jongedame...dochter van..., en ze wonen iets verderop: "Hier was mooi veel ruimte om de pop neer te zetten."

Over een week of zes is het weer zover, of niet Kerstman Piet?

Dan ga je net als vorig jaar je huis weer in kerstsfeer brengen.

*  Is het nu Sara of Sarah? Je komt beide namen tegen maar de enige juiste naam naast Abraham is Sara. Dus zonder de "h".

Sarah komt oorspronkelijk uit het hebreeuws en Sara komt uit het Arabisch.

HERFST MIDDEN IN BEIJUM (4)


De herfst is laat dit jaar.

Concludeert deze blogger op persoonlijke -niet deskundige- titel.

We zitten over de helft van de maand oktober.

Zie foto's.

De kleuren geel, bruin of rood zijn nog niet in de verste verte te bekennen.

Foto links, de (rode? bruine?) brug heeft in vergelijking met vorige week wel wat 'pleisters' gekregen.

De blogger vermaakte zich een week geleden over de reacties, hij hoorde van passanten dat ze baldadige jongeren bij de brug bezig hadden gezien. Anderen dachten aan houtrot.

By the way, laten we dat laatste hopen, er wordt al genoeg vernield in Beijum. Nogmaals foto links, de 'pleisters' moeten wellicht voorkomen dat het dunner geworden houtwerk afbreekt, de weersinvloeden (regen) zal het niet tegenhouden.

Een mooie bijna antieke brug midden in de wijk. Laten we er zuinig op zijn.

EEN DEEL VAN EEN SCOOTER IN HET WATER GEVONDEN


Beijum werd ruim een half uur geleden opgeschrikt door hulpdiensten die met alle (luidruchtige) toeters en bellen de wijk inscheurden.

Een fotograaf die ter plaatse was meldde dat er een gedeelte van een scooter in het water (sloot) lag.

Update 0.12 uur, t.h.v. de Boelemaheerd was een (gedeelte van) een scooter in het water aangetroffen. Van de gebruiker ontbreekt elk spoor. Duikers hebben niemand aangetroffen in het water.

Update 16-10; 12.10 uur.

Een (andere) fotograaf die ter plekke was stuurde de foto's in die we zien.

vrijdag 15 oktober 2021

RECREATIEPARK KARDINGE (232)


 Deze Beijumblogger heeft wel eens een eerste gratis rijles gegeven aan een zijner junioren op de parkeerplaats te Kardinge.

Leren schakelen, optrekken, in de spiegel kijken, bochtje achteruit. Politie in de buurt? Nee? Doorgaan.

Kan relatief veilig allemaal, vooral op de zondagochtend. Of in de zomer tijdens lange avonden met amper geparkeerde auto's.

Er wordt ook regelmatig professioneel rijles gegeven. Dat niet met een auto maar motorrijles.
Zie foto boven, rood-witte pionnen op de weg, leren slalommen, voertuigbeheersing leren.

Sport, Recreatie én Rijlespark Kardinge

EEN AFSTAPROUTE BINNEN DE DOORFIETSROUTE (Bedum- Groningen)


 Er liggen sinds kort plakkaten op het fietspad rond de Korrewegbrug.

Op het fietspad langs de Korreweg en ook aan de Beijum kant.

Zie nog eens de afbeelding in dit bericht

Doorfietsroute Bedum-Groningen staat erop.

Aan weerskanten van de Korrewegbrug komen de plakkaten op de weg onbedoeld ongelukkig over, door de kapotte en weggehaalde brug kun je hier nou net niét doorfietsen.

Maar goed, zie ingezonden afbeelding met tekst. Vandaag is de start van de Herkenbaarheid en Zichtbaarheid.

Leve de Doorfietsroute tussen Bedum en Stad. Wel even afstappen bij de Korrewegbrug, daar doorfietsen kan fataal zijn.

EEN LEKKERE WARME JAS OVER?

Het wordt kouder en kouder. De avonden donkerder en donkerder.

Een lekkere warme jas is wel zo aangenaam,  hebt u er een over voor medemensen die ze goed kunnen gebruiken?

Zie de flyer en zie de inleverpunten.

Op 20 november is het Warme Jassendag.....

donderdag 14 oktober 2021

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (235)"Wil jij niet zo denigrerend over onze wijk schrijven?" Kreeg deze blogger afgelopen zaterdag tijdens het bezoekje aan de garagesale in De Hunze van een paar Hunzenaartjes te horen.

Ze doelden op de toonzetting in het vorige bericht over deze wonderschone wijk.

Niet zulke lange tenen mensen, ik dacht dat we die in Beijum hebben, maar jullie kunnen er ook wat van. Beetje meer eigenwaarde en weerbaarheid t.o.v. jullie woonwijk toegewenst.

Zie foto boven, wat een boulevard hebben jullie. Wees er trots op...en nait soezen verder.

Gaan we naar de grens De Hunze-Beijum, zie de overige foto's. Daar gaan we weer. De graffiti fietstunnel heeft weer eens 'een beurt' gehad.
Er staat een soort van afzender bij, een postcode uit Beijum. 

De kunstenaar die de tunnel meermaals heeft opgelapt mag weer op kosten van de gemeente komen opdraven....een gebed zonder einde.
Drie jaar geleden.....voor het eerst... 


Een oeverloze kat en muis-spel...

Najaar 2020...weer geklieder...
Afgelopen voorjaar...weer raak.
 

POLITIEK STAD NEGEERT BEWONERS INZAKE DE KORREWEGBRUG"De vier collegepartijen hebben gekozen voor een brug van 4,5 meter hoog. Dit is strategisch monisme. Van te voren is kennelijk afgesproken dat de vier collegepartijen de  hoogte van 4,5 meter koste wat kost steunen. Hoezo: inspraak? Hoezo bewonersparticipatie?
Waarom niet luisteren naar ± 5.500 bewoners, die hun handtekeningen zetten?"

Beijumer  Kees Huizenga snapt het niet meer. Maar wie wel? Zie bovenstaande tweet van de bewonersorganisatie Hunze/Starkenborgh.

Bewoners voeren al weken actie voor een lage variant nieuwe Korrewegbrug Duizenden handtekeningen. Het college besloot gisteravond voor de hoge variant.

- Er op dit moment drie varianten de ronde doen: de zgn. bewonersvariant, de 4 meter en de 5,5 meter doorvaarhoogte variant 

- In de motie “Praten als Brugman” (20/01/20) de raad heeft aangegeven de voorkeur te hebben voor een lage brug (max. 4 meter) met vrij liggende fietspaden en de voorwaarde stelt dat de te kiezen variant de raad niet beperkt in andere verkeerstechnische keuzes aan de oostkant van de stad; 

Het lijkt wel alsof bewonersparticipatie in en rond Stad aan het afkalven is. En dat ligt niet aan bewoners, maar aan de gemeentelijke politiek.

Bewoners van Harkstede willen geen Skaeve Huse, woningen voor psychiatrische patiënten en daklozen, in hun buurt. Politiek Groningen wil het desondanks doordrukken. https://www.hiergeenskaevehuse.nl/
Stadjers wilden de Drafbaan in het Stadspark niet kwijt, die zou plaats moeten maken voor een evenemententerrein. Ondanks het verzet sloot politiek Groningen de legendarische baan. https://www.stadindex.nl/groningen/2489523-petitie-voor-behoud-drafbaan-binnen-dag-honderden-keren-ondertekend

Foto links, tot begin oktober stonden er helpende stewards aan weerskanten van de loopbruggen. Vanaf die tijd staan ze er twee keer twee uur per dag, tijdens de spisuren.

Beste mensen die aan de politieke touwtjes in Stad trekken, realiseren jullie je wel dat er ook weer gemeenteraadsverkiezingen zullen komen? En dat via een mogelijke bewonersvariant (stemmen) jullie dan wellicht afgestraft gaan worden?

VANMIDDAG IN DE BEIJUMER BIEB (Kinderboekenweek-voorstelling)

Vanmiddag tussen 14.15 en 16.15 uur...een gratis voorstelling in de bibliotheek op Plein Oost

Wat gaan we doen?

Beroepengame

Zou jij later drakenkweker willen worden? Speel de game, beantwoord de vragen en doe spannende opdrachten. Na afloop weet jij wat jouw beroep voor later kan worden!

Beroepenspeurtocht

Een speurtocht in de bibliotheek! Kom alles te weten over de meest uiteenlopende beroepen, van straaljagerpiloot tot honden- en kattenvoerproever. En misschien ben jij wel een beroepsspeurneus na het oplossen van de vragen.

Talententester Doe-boekje

Ontdek je talenten in dit doe-boekje met allerlei gekke opdrachten, tips en testjes. Er zijn gedichten, woordzoekers, een quiz en een doolhof. Ook zo benieuwd naar de uitkomst van jouw talententester?

Lees verder via Forum.nl/nl/agenda/kinderboekenweek-tour

woensdag 13 oktober 2021

BEWONERSBIJEENKOMST OVER OMGEVING PLEIN OOST
Een twintigtal mensen kwam vanavond in het Melsema-gebouw bijeen om te praten over de directe omgeving van dat gebouw.

Voor niet Beijumers, dit gebouw staat aan  de westkant van Plein Oost en het werd in 2019 feestelijk geopend

Wat te doen om het al wekenlang afgesloten tussen het gebouw en het innersdijk-terrein weer veilig begaanbaar te maken?
Bloembakken neerzetten om de vaart te doen minderen? Schagen?

Er is een speeltoestel op het speelveldje voor het gebouw die aan vervanging toe is.

Moet het deze worden (foto links beneden).

Is het hek tussen het gebouw en het Innersdijk-terrein te verfraaien? Weer met kunstwerken wellicht?
Jaren geleden waaiden die op nagenoeg dezelfde plek weg

De aanwezigen lieten zich voor aanvang van de bijeenkomst een kom soep goed smaken. Deze blogger verliet de ruimte weer en hij weet dientengevolge (nog) niet wat er allemaal is besloten.

Wordt wellicht vervolgd.
De omgeving rond Plein Oost is vaker onderwerp van gesprek


Never a dull moment omtrent Plein Oost...zie ook dit bericht met doorverwijzende links...

COLUMN UIT LEWENBORG (219)

 Vlinders

Van vlinders in je buik tot vlinders in je tuin, of huis daar gaat het deze week over. Vlinders in je buik kunnen je onzeker maken, of juist heel erg blij. Dat aparte gevoel dat je de wereld door een roze bril bekijkt. Ze fladderen maar door in je lijf en ontregelen je hele systeem. Met moeite krijg je eten door je keel, de hele tijd moet je aan die ander denken. Het leven is zó mooi als je die roze bril op hebt. 

En dan soms plots, komt daar een abrupt een eind aan. De vlinders verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar ik zou mijn bijnaam niet hebben gekozen als ik toch rustig door blijf fladderen.

Ja, mijn bijnaam is ‘fladderende vlinder’ Ik fladder dan ook heel wat af, altijd vrolijk en blij met het leven wat ik leid…en soms ook met een lange ‘ij’ hoor daar niet van. Net als bijvoorbeeld de echte vlinders die graag in grote getalen op mijn vlinderstruik af kwamen deze zomer en eindigden met een lange ‘ij’ omdat juist mijn kater er onder zat en hij die vlinders wel heel geweldig vond. Hoog springend ving hij er enkelen, dat was best wel zielig voor die vlinders. 

De kat deze flauwekul maar even afgeleerd, waarna hij kort daarna een kikker mee in huis sleepte en het beest los liet die al springend onder een kast verdween, de kat er luid blèrend voor en ik half hysterisch werd. Een theekopje met schotel uit de kast gerukt, die daar stond te pronken en waar ik heel zuinig op was, omdat deze ooit jaren geleden veelvuldig werd gebruikt door mijn oma. Als wapen had ik een plumeau die ik onder de kast langs haalde om die kikker te vangen, met achtergrond geluid van de kat en mijn gevloek en gescheld. Uiteindelijk lukte het om de kikker te vangen, één pootje minder helaas doordat ik het schoteltje te hard op het kopje sloeg. Schrok me rot van die uitstekende poot en de kat maar blèren. De hele buurt kon weer eens mee genieten, was niet grappig, echt niet!

Nou goed, we hadden het over vlinders geloof ik. Mijn oma was dus vroeger dol op vlinders en soms vloog er wel eens eentje naar binnen. Ze geloofde dan heilig dat het een overleden bekende was die haar even kwam begroeten. Ik vond dat wel heel bijzonder en was nog erg jong, ik geloofde dat gewoon, want oma was toch een wijze vrouw.

Nog niet zo heel lang geleden (paar jaar) besefte ik ook dat er meer tussen hemel en aarde bestaat.  Dat kan gewoon niet anders, want als zowel de hond en de kat dicht naast elkaar zittend beide blij in de lucht rondkijken, waarbij de hond zijn staart er nog niet af kwispelt en ik iets over mijn schouder heen voel gaan, kan dat niet zomaar toeval zijn. Kippenvel over mijn hele lijf. Helaas weten we niet wie het is geweest. Ik ben in korte tijd veel dierbaren verloren, het moet wel één van die mensen zijn geweest. Een dag later vloog er in mijn huis een vlinder, ging naast mijn kopje koffie zitten, fladderde even met z’n vleugeltjes op en neer en vloog kort erna weer naar buiten.

Als vlinders zouden kunnen praten, wat zouden ze ons dan duidelijk proberen te maken?

2021©Vlindertje73

RAADSLEDEN STAD OP BEZOEK BIJ BEIJUM BEWEEGTVanochtend komen een aantal raadsleden op werkbezoek om meer te horen over Beijum Beweegt. Het gaat om:


Pieter Loopstra, PvdA
Gerben Brandsema, CU
Yaneth Menger, 100% Groningen
Wesley Pechler, PvdD 
Femke Folkerts, GroenLinks
Jim Lo-A-Njoe, D66 
Justin Uitendaal, Student en Stad

Rond 11.30 uur zijn ze bij het Dirtpark. Trainer  Keanu vertelt hier meer over en laat zien welke BMX community hier is. 

Bovenstaande tekst stond in een mail die vanochtend binnenkwam (dank Lottie Herfkens, communicatieadviseur van de gemeente Groningen).

Deze blogger kon er niet heen, maar er zijn altijd mensen die in de bres springen. En wie heeft er tegenwoordig geen smartphone met camera?

Vertel Lottie, vanwaar dit bezoekje van de raadsleden?
"Sport, bewegen en meedoen is speerpunt van gemeente. Om raadsleden te informeren hoe dat in praktijk is, wordt dit georganiseerd."

Het Dirtpark, gelegen tussen de Jaltadaheerd en de Grevingaheerd is een prachtig jongerenplekje. Zie nog eens dit bericht met doorverwijzende links.

De dames en heren bezochten ook Buitenfitness Beijum

Bewegen is een must. Ook in misschien wel de gezondste wijk van Nederland, te weten Beijum...

Wat een prachtige beweeg-voorzieningen hebben we hier toch. En dan hebben we het nog niet over Sport en Recreatiepark Kardinge.

Lastig om de mooiste foto's voor dit bericht uit te zoeken, daarom alle ingezonden afbeeldingen beneden in een collage.

Het bezoek was mede georganiseerd doordat Beijum Beweegt een uitvloeisel is van het Gronings Sportakkoord. Raadsleden konden met eigen zien hoe plannen concreet uitpakken.

SALSA TREFPUNT, MET INACHTNEMING DER CORONAMAREGELSIngezonden, en respect voor de corona-maatregelen gevraagd:

15 oktober Salsa Avond bij het Trefpunt!!

Van 20.00 tot 23.30 uur.
€ 2,50 p.p.

Bij ingang moet uw QR code worden getoond.

Let op: Beperkte parkeer gelegenheid.

Parkeren bij de Tinus Marcusschool of Dom Helder Camara School.
Update 14 oktober 11.00 uur: Helaas is de Salsa Avond bij het Trefpunt van 15-oktober wegens omstandigheden afgelast.

dinsdag 12 oktober 2021

EEN KINDERSCHOENTJE MET SOKJE...


 Deze blogger zit niet meer in de kleine kinderen.

Hij heeft geen idee wat een kindersandaaltje tegenwoordig kost.

Een verloren sokje erin.

Je weet het niet. Moeders of vaders...van uw dreumes afkomstig?

Het ligt er nog...Emingaheerd...t.h.v.  de Munsterheerd...bovenop een afgevaardigde van het het project van Saai naar Fraai 

UIT DE OUDE DOOS (526)


 Het staat deze blogger bij al zou bovenstaande afbeelding al eens in deze serie hebben gestaan, maar hij weet het niet zeker.

Begin jaren tachtig.
Nieuwe Beijumers in hun nieuwe wijk.

Tuinen aanleggen, schuttingen neerzetten.
Wie weet meer over deze foto te vertellen?

HET WAS GISTEREN 'KOM UIT DE KAST-DAG'


#ComingOutDay heet het wereldwijd.
Het schijnt nog nodig te zijn dat er een dag in het jaar is waarop je openlijk uit de kast mag komen.
Nee, dat mag natuurlijk elke dag, maar ja, toe maar, dat is niet altijd even gemakkelijk.
Persoonlijk vindt deze blogger 'uit de kast komen' niet klinken.

Beetje flauw, wat voor kast dan? Een linnenkast? Bezemkast? Kom uit je worsteling of uit je kluwen zou beter passen. Betreed je authenticiteit.

Foto, een regenboogpluutje in de Fossemaheerd. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die de seksuele voorkeur (m/v) van anderen niet weten te respecteren.
Het begrip 'uit de kast komen' suggereert dat het op één moment gebeurt, terwijl het in feite een langdurig proces kan zijn; in elke sociale omgeving moet opnieuw de beslissing worden genomen om 'er' voor uit te komen. Veel mensen zijn tegenover familie en vrienden wel open, maar niet op school, op het werk of de sportvereniging. De tegenstelling tussen in en uit de kast suggereert 'alles of niets', terwijl het in werkelijkheid dus meestal gecompliceerder ligt. Wikipedia

VIJFTIENDE SEIZOEN BEIJUMNIEUWS IS INGEGAANOp 12 oktober 2007 vond de geboorte van Beijumnieuws plaats.
Veertien volle jaren zijn volbracht, het vijftiende seizoen is bij deze ingegaan. Volbracht klinkt alsof het een opgave is, dat klopt niet, het blijft ontzettend leuk om Beijum voor het digitale voetlicht te brengen.

Wordt dit het het laatste seizoen?

Deze blogger dacht de laatste jaren: bij leven en welzijn in elk geval de vijftien volmaken.

Maar daarna stoppen? Ondergetekende kan het zich moeilijk voorstellen. 

Grootse plannen voor Kardinge.

Een flat in de Wibenaheerd die volgend jaar zal worden afgebroken

En veul meer, de ontwikkelingen in en rond Beijum zullen nooit stoppen. Weet deze blogger. Dat moét hij volgen. Noem het gerust een dwangneurose.

De oorsprong van het starten van deze wijkwebsite is tijdens de eerste 'verjaardagen' uitgebreid aan de orde geweest. Geen zin om dat in dit bericht weer uitgebreid te herkauwen, zie nog eens het bericht van een half jaar geleden (anderhalf jaar inmiddels)  met uitgebreide achtergrond-links. 

Wel grappige input uit de beginjaren van Beijumnieuws van buiten de wijk, een voormalige ruziemaker uit de Oosterpoort ging zich tegen het toenmalige wijk-conflict aan bemoeien. We tekenen het jaar 2010. Het blijft grappig, zie ook een jaar geleden

Beijumnieuws veertien jaar dus. Zie nog eens de video die Hilda Hofstra omstreeks 12 jaar geleden maakte (pardon, dertien jaar geleden)

Een keer per jaar wat ijdeltuiterij...zie nog eens beneden, video...elf jaar geleden.

Bij leven en welzijn...deze blogger kan niet stoppen om Beijum op geheel eigenwijze te verslaan.

Volgens de Gezinsbode is deze blogger verslaafd

Zie hier voor meer info over het ontstaan van Beijumnieuw...met links...

Dank aan alle lezers die bijdragen met tips en foto's, de columnisten niet te vergeten.

Welkom in het vijftiende seizoen van Beijumnieuws. Geniet ervan, kanker erop, whatever....

maandag 11 oktober 2021

KOM OVER DE LAGE KORREWEGBRUG (aanbieding petitie)Dus nu is het aan de politiek om naar de stem van het volk te luisteren.


Om dat kracht bij te zetten zou het mooi zijn dat we met een grote groep aanwezig zijn bij de aanbieding van de petitie!

Schreef degene die de foto's instuurde bij zijn inzending.
Vanavond om kwart vooracht werd een petitie voor een lage variant Korrewegbrug aangeboden, dat gebeurde op het Harm Buiterplein, voorafgaand aan de fractievergaderingen.

Het comité geeft aan “dat de brug actie een enorme succes is geworden en dat we met meer dan 40 vrijwilligers meer dan 3000 handtekeningen in 3 dagen hebben opgehaald. En de handtekeningen komen nog steeds binnen. 5314 personen hebben de petitie reeds ondertekend. Omdat de petitie nog open staat zal dit de komende dagen alleen maar toenemen. Een enorme steunbetuiging vanuit de burgers en bewoners van Groningen aan de lage Gerrit Krolbrug en een duidelijk signaal naar de politiek, het college en de raad toe. Daar zijn wij als comité zeer blij mee en erkentelijk voor.”

Hunze/Starkenborgh

ZIE NOG EENS DE ACTIEVOERDERS BIJ DE BRUG