maandag 31 december 2007

Oudjaar

En knallen dat het doet in Beijum. Maar waar niet. Gisteren was ik in Kardinge waar het Nederlands kampioen schaatsen plaatsvond. En wat is die Mart Smeets dik geworden! En vandaag begonnen zo'n 150 kinderen in hetzelfde sportcentrum aan een cursus schaatsen. Gekkenhuis was het. Rijen stonden er te wachten. Wie had dat 15 jaar geleden kunnen denken, schaatscursussen. Normaal gesproken ging je met je glijdertjes onder de stijfdichtgevroren kanalen op, eventueel een stoel als houvast bij de hand. Koek en chocolademelk. Grappig dat ik vanmiddag werd gegroet door wildvreemden in het winkelcentrum hier in Beijum. Bemoedigende opmerkingen en knikjes. Het gist, broeit en borrelt in Beijum. Laat maar knallen; het echte vuurwerk en het symbolische. Het nieuwe jaar beloofd veel goeds!!!

zondag 30 december 2007

Berichten verwijderd

Het einde van 2007 nadert en ik heb net maar besloten om de Dagblad-artikelen te verwijderen. Hossanna-stukjes schrijven op je eigen blog wbt ontwikkelingen binnen Beijum, nee dat gaat me achteraf gezien toch een paar bruggen te ver. Dit blog is niet door me opgesteld om het eigen gelijk te halen of meningsverschillen/conflicten uit te vechten. Ik was eerlijk gezegd ook verrast door het telefoontje van het Dagblad op 27 december. Ik sta voor wat ik gezegd heb en wat er geschreven is. Maar ik wens deze weblog verder niet te gebruiken als uithangbord voor conflicten in de wijk.
Goeie jaarwisseling voor iedereen en ook een goed 2008!!!!

zaterdag 29 december 2007

ERIK JOUSTRA IS NIET OPGESTAPT!

Een kleine aanvulling nog; ten onrechte wordt in het artikel gesuggereerd dat ook Erik Joustra vanuit onvrede is opgestapt. Dit is niet waar, Erik was de enige betaalde kracht binnen de redactie en hij heeft een andere baan geaccepteerd. Het artikel gaat dan ook niet over hem maar over vrijwilligers. Sorry Erik, namens de redactie, dat je ten onrechte wordt vereenzelvigd met opgestapte vrijwilligers! Je was een geweldige kracht en jouw treft geen enkele blaam voor iets!!!

De artikelen over de wijkkrantaffaire laat ik hooguit een weekje op dit blog staan, ik wil niet dat ze Beijumnieuws gaan domineren. Binnenkort weer gewoon fris nieuws vanuit de mooiste wijk van Groningen. En vooral ook, eerlijk en onafhankelijk nieuws...

zaterdag 22 december 2007

Sorry, pardon, excuzes moi

Het heeft weer even geduurt maar hier dan weer eens een berichtje. Sinterklaasverplichtingen, kerstboom kopen, gedichtjes, suprises etc, het kost allemaal wat tijd. Over excuseren gesproken, ik ken iemand die wil dat anderen zich gaan verontschuldigen voor hun recht op vrije meningsuiting. In Beijum.Nee, ik zeg niet wie maar het is weer de tijd van de korte lontjes... Pas op oudejaarsavond knallen hoor..

Het afscheidsfeestje van Peter Wijnsma was een succes evanals die van Jan Moorman trouwens. Behalve dat het rommelt bij de bewonersorganisatie, ook Erik Joustra van de krant is nu opgestapt en dat de wijkkrant een dramatisch niveau gehaald heeft,( zag er héééél professioneel uit...) is het eigenlijk erg rustig in Beijum. Apart dat Willie Koole, nieuw bij de krant, al weer spuugzat is van het gezeur de de kritiek die op haar afgolfd..In de komende wijkkrant of misschien wel in de Regiokrant wacht de Beijumers een leuke verassing..

Veel nieuws is er dan ook niet. Wel aardig om te vermelden is dat er vanmiddag kinderen over de sloot bij de Froukemaheerd liepen. Iedereen maar denken dat de winters tot het verleden gaan behoren..
Goed te lezen trouwens dat Theo Smit zitting neemt in het Lokaal Akkoord. Harde werker, integer en meer oog voor Beijum dan voor zichzelf..
Het komt allemaal goed, binnenkort weer stevig nieuws op deze blog.
Prettige Kerst allemaal en voor alle Beijumers een vredige Kerst. En dat niemand hoeft te overheersen maar dat iedereen in zijn haar waarde gelaten moge worden...!!

donderdag 6 december 2007

Liesbeth opnieuw moeder??

Nee, nee, zeg ik direct. Dat is ze niet. Maar ik zag de oud hoofdredacteur van de Wijkkrant ( 4 weken..) gisteren lopen met een baby in de draagzak. Dat zag er goed en liefdevol uit en Liesbeth straalde er over. Het blijkt om de baby van een nichtje van haar te gaan. Liesbeth zag er goed uit en ze kwam stevig over. Zo vertelde ze dat ze in een of andere bestuursvergadering onder druk was gezet om haar excuses aan te bieden voor een kordaat en eerlijke handelswijze. Er zijn nu eenmaal mensen die de boel naar hun hand willen zetten ( en vooral onder het mom van "goed doen...") en mensen en zaken om zich heen trachten te manipuleren. Liesbeth tuint daar niet meer in en laat zich niet meer voor andermans wagentje spannen. Hulde. Maandag gaan we samen koffie drinken.

Het is een beetje een gossip-bericht maar dat mag wel een keer. Positief nieuws van vandaag, behalve dat Sinterklaas kwam, is dat er weer is vergaderd over een boek over 30 jaar Beijum. Inhoudelijk mag en ga ik daar nog niks over vertellen. Wel dat de club is aangevuld met Jaap Ekhart. Wordt vervolgd!

woensdag 5 december 2007

Afscheidsfeest Peter Wijnsma

Over twee weken geeft afzwaaiend stadsdeelco-ordinator Peter Wijnsma een afscheidsfeest. Hij verlaat ons stadsdeel en verhuist naar richting Paddepoel e.o. Gisteren fietste hij door Beijum met twee collega's en zo te zien was het een soort van "afscheidstournee" door de wijk. Peter heeft goed werk verricht en meldde dat Beijum een flink eind is opgeschoten qua Sociale Wijkvernieuwing. Hij is redelijk ingevoerd in het reilen en zeilen in de wijk en het contact met hem heb ik altijd als prettig ervaren. Een tijdje geleden had ik nog een goed gesprek met hem en wat opvalt is zijn gevoel voor verhoudingen en integriteit. Integriteit verlangt hij dan ook van andere mensen en vooral van werknemers die hun boekje te buiten gaan lijkt hij een broertje dood te hebben. Het zal geen toeval zijn geweest dat hij niet op de Algemene Ledenvergadering in Beijum was, eind september. .Gisteren nodigde hij me uit om naar zijn afzwaaifeest te komen in de Schakel. Die uitnodiging grijp ik graag aan. Om het glas te heffen op zijn toekomst en om eens een goed gesprek te hebben over allerhande ontwikkelingen in de wijk...

zaterdag 1 december 2007

Ik moet naar het Bordeel...

Nee, weest gerust lezer, ik heb geen aandrang om bovenstaande kop werkelijkheid te laten worden. Ik zag deze vette tekst de afgelopen week wel pontificaal op enkele billboards prijken. Lopend door de Froukemaheerd kon ik de aandrang niet meer weerstaan, ik moest en zou de tekst even van dichtbij lezen. Middenin deze kinderrijke heerd in Beijum waren twee posters geplakt met de bewuste mededeling: Ik moet naar de hoeren. Naderbij gekomen zag ik dat het een soort van ide-ele reclame was van Terre des Hommes. De tekst verwees niet naar hitsige mannetjes die zonodig moesten, maar naar kinderen die in een of ander ontwikkelingsland naar het bordeel moeten om te werken. En of er wat geld gestort kon worden om dit soort praktijken te kunnen voorkomen. Het goede doel snap ik al vraag ik me af wat de kinderen aan bijvoorbeeld de Froukemaheerd hiervan zullen vinden. Woorden als fuck you, k-t, l-l, n--ken en p-pen proberen sommige ouders verwoed uit de vocabulaire van hun kroost te verjagen. Maar dan:"Mama, was is een bordeel? En wat gebeurd daar dan?"

Ik ben niet zo vreselijk moralistisch en bekrompen. Maar moet je zevenjarige kinderen die net leren lezen hier nou mee confronteren? Ik moet naar het bordeel? Ach, kom op zeg: fuck you!