woensdag 30 juni 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (209)

 Sportdag

Afgelopen zondag was het een heuse Nederlandse sportdag, zowel voor de wijk Lewenborg, Max Verstappen en het Nederlands elftal. Een feestje hebben we er van gemaakt.

De dag begon vol goede moed, de zon scheen lekker en zo besloten we om eerst even bij de voetbalclub FC Lewenborg te gaan kijken die tegen G.V.A.V. moest voetballen en de scheidsrechter is een goed vriend van ons. Hij rende op het veld achter zijn fluitje aan. Hier heb ik ook al eens eerder over geschreven. Niet perse over hem, maar over een voetbalmiddag en hoe of dat nu eigenlijk allemaal in zijn werk gaat, op zo’n veld, dit vertelt door een dom blondje… Hier is het terug te lezen *voetbalmiddag*

Nou goed, het was jammer om te zien dat de andere club beter was dan FC Lewenborg die we luidruchtig deden aanmoedigen, onder het genot van een biertje. Gezellige en mooie sportkantine, hier komen we vast nog wel weer eens terug, zo op een zondag om een wedstrijd te bekijken. Het is goed te vertoeven daar bij FC Lewenborg.

Na de wedstrijd gingen we huiswaarts om ons om te dompelen in ’t oranje.

Ondertussen de telefoon bij de hand, want onze Max was aan het racen. Ergens kwam er een donkere wolk aan en Max hoopte dat ’t niet zou uitbarsten in een plens bui. Dat zouden zijn banden waarschijnlijk niet hebben aangekund. Max heeft op een indrukwekkende manier gewonnen, dat was overwinning nummer 1 van die dag! Op weg naar de wereldtitel. 

Go go go Max!

Thuis gekomen, de oranje kleren aan. Hapjes mee en al toeterend lopen met vrienden naar andere vrienden waar we met z’n allen in een juichstemming waren. Hapje, drankje en een soepje bij de hand keken we vol spanning naar het beeldscherm. De nodige commentaren en oeh’s en ah’s en het alfabet kwam ook nogal eens langs. Ons geschreeuw tegen het beeld, hielp natuurlijk geen fluit. Snoopy deed vrolijk mee, met haar geblaf af en toe. Al was dat vooral om te schooien voor iets lekkers. Wel gepast gekleed uiteraard voor even op de foto.

Helaas was Nederland niet opgewassen tegen Tsjechië. Tjonge, tjonge wat een domper. We hadden nog steeds de vlaggetjes niet buiten gehangen en die kunnen nu dus de kast in voor volgend jaar, mag ik hopen. De oranje kleren uit en in een tas weer mee, bah, zo jammer dit. Nu dan maar voor België gaan, denk ik. België is in ieder geval een stap verder door te winnen van Portugal. Hopa, in de pocket. Dat wordt spannend in de kwartfinale tegen Italië op 2 juli. Doen we gewoon iets roods aan, voor die rode duivels en hopen dat ze gaan winnen. Tja, voor welk ander land moet je dan nog warm lopen…

Onze hele sportdag eindigde dus maar in één overwinning en dat was die van Max. Het mocht de pret verder niet drukken, we hebben een leuke en gezellige middag en avond gehad. 

Voor welk land zijn jullie nu?

2021©Vlindertje73

HET IS OOK WEER KARTON OPHAALDAG...(Update)


Karton schijnt ook papier te zijn, je kunt het in elk geval in de papiercontainers op Beijum West en Oost gooien.

Maar hoe moet dat nou met die papiercontainers die Beijumers sinds een paar maanden hebben (vanaf februari)?

Zie foto boven. Net als tijdens de vorige ophaalronde kan niet iedereen daar zijn kartonnen dozen in kwijt.

Wel een voordeel vandaag, het heeft geregend, de ophalers kunnen het slap geworden karton misschien gemakkelijk in de ophaalauto gooien...

Update 14.50 uur...het karton heeft langere tijd beschikbaar om nat te worden, geachte papierbak-buitenzetters.

Zie afbeelding links, via de afvalwijzer....wat staat daar?

ZATERDAG ZOMERMARKT VOOR AMKEMAHEERD 227


'Een rommelmarkt waar je ook nog leuke spelletjes kan doen. voor een klein prijsje...'

Komende zaterdag.....Amkemaheerd 227...

dinsdag 29 juni 2021

ZES JAAR BROMMEN VOOR EXPLOSIE WIBENA-FLAT

Het was wat op 1 mei vorig jaar te Beijum. Wat een knal in de Wibenaheerd.

De explosie haalde het landelijke nieuws

Het OM verdacht de daders van het voorbereiden van plofkraken

NU.nl meldt:....vandaag...

De rechter heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen van zes jaar voor het veroorzaken van de flatexplosie in de stad Groningen op 1 mei vorig jaar. Bij de explosie werd de gevel van het appartement van een van de mannen weggeblazen. Ook drie andere flatwoningen van het complex in de wijk Beijum waren naderhand onbewoonbaar.

William M. (28) en Killian B. (28) waren in een appartement een plofkraak aan het voorbereiden. 

UIT DE OUDE DOOS (517) Foto's zullen ongeveer 35 jaar oud zijn. Gemaakt in het analoge tijdperk, niemand was nog bekend met internet, laat staan met digitale fotografie.

Tegenwoordig kun je vooral de onderstaande foto niet 'zomaar' op internet zetten. Kinderen, blote armpjes en beentjes en de wet op de privacy.

Ergens halverwege de jaren tachtig leefde dit nog niet, er was nog geen Dutroux geweest, geen al of niet opgeklopte pedo-gedoe, geen Nicky Verstappen drama.

Maar goed, de kinderen die we zien zullen bij leven en welzijn momenteel rond de veertig jaar oud zijn.

De bovenste foto is in elk geval in de peuterspeelzaal Kermit gemaakt die toentertijd nog in de oude Boerderij zat, de voorloper van het Trefpunt (de Boerderij brandde in mei 1982 af).

De onderste foto is in een gymzaaltje ergens in een kleuterschool in de wijk gemaakt. Geen idee in welke.

Herkent iemand zich? Info? Beijumnieuws@hotmail.com

ALCOHOLWET EN STATIEGELD OP FLESJES

 

Ruim een jaar geleden werd er massaal toiletpapier gehamsterd door angstige mensen die dachten dat ze in verband met corona binnenkort hun billen niet meer zouden kunnen afvegen. Die gekte is voorbij. Maar de laatste tijd zie je veel mensen met kratjes bier slepen. Reden, binnenkort mogen fabrikanten niet meer stunten.  Via NOS en lees verder... Per 1 juli:

Belangrijkste punten uit de nieuwe wet

  • Supermarkten, slijterijen en online drankverkooppunten mogen maximaal 25 procent korting geven op alcohol. Dit geldt niet voor verkoop in horecagelegenheden.
  • Een meerderjarige wordt strafbaar als die drank koopt voor een minderjarige.
  • Stagiairs mogen vanaf 14 jaar alcohol schenken bij hun horecastage. Dit was eerst 16 jaar.
  • Bij het online kopen van drank moet de leeftijd worden aangegeven en worden gecontroleerd bij ophalen of levering.
  • De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat toezien op de wet in de detailhandel, waaronder online verkoop. De gemeente blijft dit doen voor de horeca. 
  • Verder....JF, en de puntjes gaan even niet weg...per 1 juli gaat ook statiegeld ingevoerd worden op kleine plastiek flesjes. Zie afbeelding links beneden, voor een sixpack mineraalwater moet 90 eurocent betaald worden, 0.15 cent per flesje. Gaat dat schonere bermen en sloten in Beijum opleveren? Deze blogger betwijfelt het, 15 cent en aso-vervuilers...

ONDERTUSSEN OP HET VOETBALVELD NAAST DE JALTADAHEERD Het zijn zo van die onbeduidende dingen in de openbare ruimte van Beijum die deze blogger niet kan plaatsen.

Foto boven, we zien het voetbalveld dat tussen de Jaltadaheerd en het Dirtpark in ligt.

In elk geval positief, twee weken geleden kon je er niet voetballen in verband met zeer hoog gras.
Het veld is gemaaid en het voetballen kan weer.

Maar...en het is geen wereldnieuws, waarom staat daar een hek tegen de boom aan? Heeft dat een functie?
Of zal het een gedeelte van een bed zijn dat er gedumpt is?  Alsof nog zo'n gedeelte twee weken terug staat, twee zijkanten en een lattenbodem en matras.
Het lijkt wel alsof het 'hek' beneden gefixeerd wordt.

Maar goed, wat ligt daar anderhalf meter schuin naar links achter de boom? Een dode vogel.
Het zal allemaal niks met elkaar te maken hebben. het kwam een beetje vreemd over, dat wel.

maandag 28 juni 2021

EEN GOEDKOPE HONDENCURSUS IN HET TREFPUNT

 

Stel je hebt een smalle beurs, maar je zou graag de omgang met je hond(en) willen verbeteren.

Dan is twee eurovijftig per les te doen. Een hondencursus voor minima.

Deze blogger trof bovenstaande flyer afgelopen week in het Trefpunt aan, een der locaties waarop de goedkope hondentrainingen in Stad gegeven gaan worden.

Er staat op de een of andere manier geen datum bij, wel kun je je opgeven.
Wel kun je je opgeven. Via Stichtinghondenminima

BUITENFITNESS MOET NOG EVEN BETER BEREIKBAAR WORDEN

Mooi dat Buitenfitness Beijum afgelopen donderdag feestelijk geopend werd

Maar wat lag het er gisteren treurig bij. Mooie toestellen, lekker weertje, maar geen mensen.

Begrijpelijk dat ze bij het Trefpunt in de weekenden en 's avonds het hek dichthouden, er loopt nu eenmaal gespuis rond, maar het is ook jammer dat fitnesliefhebbers dan niet de vrijheid hebben om even lekker los te gaan.

Zie foto, gistermiddag gemaakt. Afgelopen donderdag vernomen, en het is een serieus plan, er zal aan de zijkant van het terrein een dam over de sloot worden gelegd zodat er ook gesport kan worden als het hek van het terrein dicht is.

De zomer vordert alweer. Zou mooi zijn als de dam zo spoedig mogelijk zal worden gerealiseerd zodat de sporttoestellen intensiever gebruikt kunnen worden.

MAANDAGOCHTEND (536)We hielden van Oranje, maar dat duurde niet lang.
Zie foto boven, de heg langs de Emingaheerd is weer van oranje naar groen gegaan.

Slappe hap dat Nederlands Elftal gisteren, de Tsjechen hebben verdient gewonnen. We kunnen weer gewoon gaan doen.

Foto links, de vrije aanplakzuil bij Winkelcentrum Beijum. Al tijden geen verkiezingsposters meer, maar er wordt nog wel aangeplakt.

Er zijn belangrijkere zaken op de wereld dan voetbal. Zie de posters, er worden mensen vervolgd in landen als Polen, Hongarije, Wit Rusland en Turkije omdat ze niet voldoen aan de wensen van de heersende regimes.
Je zou maar homoseksueel zijn in Hongarije. Of twee jaar de bak in moeten in Polen omdat je Maria in regenboogkleuren hebt afgebeeld, lees hier
En dan heb je tegenwoordig dwazen die verkondigen dat Nederland een dictatuur is.

Foto rechts, normaal doen? Een boom met duct tape bij elkaar houden, of misschien wel met een lint.

De laatste MAANDAGOCHTEND van juni 2021 alweer, de zomervakantie komt er ergens in juli aan. Jammer misschien, geen oplopende oranjegekte, anderzijds, gelukkig maar.

De aanplakzuil nogmaals tenslotte, halverwege hangt links een kleine poster voor Davit en Nune. Nog steeds weten ze nog niet of ze in Nederland mogen blijven. Zie de bloedjes hier in beeld (petitie).
Over belangrijkere dingen gesproken...

Een prettige nieuwe week toegewenst, met het allerbelangrijkste: blijf voor zover mogelijk gezond.

zondag 27 juni 2021

DE VOGEL VAN DE WEEK IN BEIJUM (17)

De Tjiftjaf

De Tjiftjaf is een KBV (Klein Bruin Vogeltje) die veel voorkomt in de wijk. Meestal zit deze ergens hoog in een boom, of springt druk van takje naar takje.

Als je de zang eenmaal kent (zie ook de link hieronder) zul je dat niet snel vergeten. Het is een simpele “tjif’tjaf’tjif’tjaf” maar blijft een mooi geluid. En ook een belangrijk geluid. Elk voorjaar, als je eindelijk de TjifTjaf weer hoort zingen, betekent dat het voorjaar nu echt begint.
Vanuit Marokko en Zuid Spanje en Portugal komt de Tjiftjaf weer naar ons land. En na zo'n reis nog net genoeg energie over om direct te gaan zingen.

Oorspronkelijk een bosvogel, maar is de laatste jaren ook veel in stedelijke gebieden te vinden, vooral in de groene delen. De Tjiftjaf heeft een dun snaveltje. Dit is kenmerkend voor een insecteneter. Daar heeft het vogeltje het dan ook aardig druk mee. Van takje naar takje hupt het vogeltje van boom naar boom. Tijdens het foerageren (zoeken naar eten) maakt de tjiftjaf ook geluid. Vaak een “Fuiieet” of de zang. Opvallend kenmerk is, dat de tjiftjaf tijdens het foerageren vaak de staart opwipt.

Fysiek lijkt het vogeltje erg veel op de Fitis, die ik hier ook nog eens ga bespreken. In het najaar en in de winter zijn er ook andere soorten Tjiftjaf’s te zien. Dat zijn de Syberische en Ibersche Tjiftjaf, die zich op geluid onderscheiden en op kleur, al zijn de verschillen maar klein. Maar die zullen we niet snel in Beijum zien.

Ik zou zeggen, zoek de zang eens op van dit vogeltje, en let maar eens op hoe vaak je die hoort.

Gert- Jan van Veen, Facebook: Vogels in en rond Beijum

HUP, ORANJEMANNEN VAN IEDERZ(Oranje)!


 Waren het Oranjesupporters midden in de Holmsterheerd?

Je zou het bijna denken.
Zie foto. Afgelopen donderdagmiddag.

Een Nederlandse vlag links en een rechts.
Daartussen mensen met een oranje shirt aan. Zou je denken.

Schijn bedriegt. De oranjemannen waren werknemers van Iederz...zij die in het oranje gekleed al jarenlang de wijk Beijum onderhouden, verfraaien en bijhouden. Werkbespreking.

Wij houden van Oranje.  En zeker ook van de mannen van Iederz. (geen idee of er ook oranje dames in Beijum werken).

Kom on..Oranje...vanavond!!

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (213)
 Er is een overvloed aan onderwerpen voor deze serie voorhanden.

Wat wil je ook, de wijk Beijum bloeit en groeit er deze periode in het jaar over.

Foto boven, een tuin ergens aan de Isebrandtsheerd.

Deze blogger, een onbenul op natuurgebied, ziet zo tien uitingen van 'de natuur.' 

Mooi ook een stenen hond, kan onverlaten, inbrekers, afschrikken.

Foto's links en rechts, bij 'de natuur', waar ook de mensensoort toebehoort, gaan leven en dood hand in hand. Midden in de Froukemaheerd.

Links, daar stonden ooit twee bomen. Beetje overdreven misschien, maar het lijken wel graven. Boomgraven.

Foto rechts, overbodig geworden natuur in de aanhanger, klaar om afgevoerd te worden.

Natuur in en rond Beijum. Net als 'het leven'.....een kwestie van komen en gaan.

zaterdag 26 juni 2021

EEN MOOIE ZATERDAGAVOND IN HET VERSCHIET....


 Twee favoriete kranten onder handbereik, de Volkskrant en Dagblad van het Noorden, laptop bij de hand om het wereldwijde web te bestormen, een literglas Duuts en koel bier onder handbereik en hopelijk een fantastische voetbalavond in het vooruitschiet.

Mevrouw Beijumnieuws die een maaltijd gaat bezorgen...het leven is goed...in Beijum.

Beijumnieuws kent al een jaar of tien de serie MAANDAGOCHTEND, wellicht begint deze blogger na de zomerbreek aan een serie ZATERDAGAVOND.

Een mooie zaterdagavond allemaal.

CORONABEIJUM (38)


 Wat zou het toch een verademing zijn als dit de laatste Coronabeijum zou zijn, de serie die maart vorig jaar begon

Wie snakt er niet naar het einde van de coronacrisis?

Tegen twee uur vanmiddag fietste deze blogger even naar Winkelcentrum Beijum, de dag van de grote versoepelingen is immers aangebroken. Het is 'mondkapjesuitzwaaidag', hoorde hij al fietsend.
Langs de Emingaheerd ontwaarde ondergetekende een paal met stickertjes, zoals je die zoveel tegenkomt tegenwoordig.

Zie afbeelding links. Komisch, wat deze blogger betreft, 'vrijheidstrijders' en 'wakkeren' halen al maandenlang van alles uit de kast om de coronamaatregelen verdacht te maken. Gezondheidswaarschuwing, staat bovenaan het witte plakkaat. Er staat o.a., serieus, gebruik van mondkapjes kan leiden tot psychische klachten als stress, angst en depressiviteit. Waarbij de drie genoemde aandoeningen vet gedrukt zijn om indruk te maken.

Je hoeft geen afgestudeerde psycholoog te zijn om te weten dat als je een mondkapje draagt om even te gaan winkelen, en je daar psychische klachten van zou krijgen, je geestelijk al behoorlijk labiel in elkaar moet steken.
Beetje nuchter mensen, baat het niet, het schaadt ook niet.

Het grappigste dat deze blogger onlangs meemaakte was dat een zware shaggie rollende Beijumer ondergetekende al hoestend en rochelend uitlegde zich niet te laten vaccineren "want je weet niet wat voor troep daar allemaal inzit." Ook hier weer die opzichtige verdacht makerij, vaccinaties afschilderen als 'een experiment.' Je zou bijna denken dat de verdacht makers psychische klachten door het dragen van een mondkapje hebben gekregen. Wat een wantrouwen, tegen paranoia aan.

Ook las deze blogger ergens (Facebook-site Beijum) iets over naar een vrijheidsdemonstratie in Amsterdam gaan. En om dat dan gezellig te combineren met een weekendje uit in Amsterdam. De ironie. Wat een vrijheid. Wat een mogelijkheden en keuzevrijheid.

Een enkeling liep nog met een mondkapje op door het winkelcentrum. De muntstukjes voor de winkelwagens zijn nog niet weer heringevoerd, maar er staat geen medewerker meer om de wagens te ontsmetten. Zie foto boven.

Hopelijk komt er in het najaar geen hernieuwde golf, zodat we definitief weer naar 'normaal' terug kunnen keren. Zodat het grote complot dat corona heet, en het daaruit voort rollende experiment vaccineren tot het verleden behoort. Dat de lezer de ironie van voorgaande zin duidelijk moge zijn.

ZOMER MIDDEN IN BEIJUM (2)
Eerder vermeld, een lente- of herfstserie, daar gebeurt nog wel eens wat, het heeft meer dynamiek dan een serie over de winter (tenzij het veel sneeuwt, heb je de laatste jaren niet meer) of over de zomer.

En het is zomer, zoals iedereen weet.

Foto's weer vanaf en rond het houten bruggetje midden in het Groene Hart van de wijk, tussen de Galkemaheerd en de Onnemaheerd in.

Is het een sloot waar de brug overheen loopt? Een kanaal?
Het hangt er wat tussen in.

Er zal de komende weken weinig tot niks veranderen in deze meest boeiendste serie op Beijumnieuws.

Tenzij er weer sprake zal zijn van een zomerstorm

Ook spannend (kuch), hoe lang zal de winkelwagen nog in het water naast de brug liggen?

Eenmalig maar even een close-up van de winkelwagen (die ca 300 euro heeft gekost). Zie afbeelding rechts.

Hoe ligt het er hier, inclusief winkelwagen, er op de eerste zaterdag van juli bij?

vrijdag 25 juni 2021

RECREATIEPARK KARDINGE (222)Er kan weer gevoetbald worden langs de zuidrand van Beijum.

Foto boven, gistermiddag gemaakt, langs de zuidrand van de Fossemaheerd.

En draai denkbeeldig, vanaf de rug van de fotograaf die bovenstaande foto maakte naar honderdtachtig graden, terug. 

Ook zuidrand Beijum. Foto links.

Zoom desgewenst in. Amper zichtbaar, maar ook ter hoogte van de wijkrand naast de Menkema- of verder Holmsterheerd, ligt momenteel een bij geschoren voetbalveld. 

Foto rechts, gistermiddag ontwaarde deze blogger een ca 25 aanwezigen op het terrein van Pitch& Putt, Kardingerpark, ter hoogte van de Kardingerheuvel.

Jazeker, het is Recreatie- maar net zo goed SPORTpark Kardinge.

Foto beneden, door lezer Bram gemaakt. Het drinkwaterpunt te Kardinge was verhuisd.

Maar hij is er weer, bij de ingang van de voetbalvelden. Wellicht heeft Kardinge nu twee drinkwaterpunten, geen idee of de verhuisde 'kraan' teruggehaald is.

'LONGKANKER' LIGT OP STRAAT TE BEIJUM

Rookwaren zijn dodelijke drugs bij uitstek. Per jaar sterven in Nederland 20.000 mensen door roken.

Het voor de bühne-plan Rookvrij Groningen is door de coronacrisis helemaal ondergesneeuwd. 

Foto's, deze blogger treft ze veelvuldig in het straatbeeld van Beijum aan. Weggeworpen lege pakjes sigaretten of shag. 

Neergegooid door mensen die 'enthousiast' aan hun (long) kanker en vervroegde dood werken.

Roken brengt geld in het laadje, het loopt dientengevolge voor geen meter om de route naar een Rookvrij Groningen te plaveien.

Twintigduizend doden door roken in Nederland. Per jaar! Bestaan er ook rook-wappies?

Waar geld verdient wordt aan roken worden plannen om rookwaren uit zicht van jongeren te houden niet al te snel uitgevoerd. Maar het is er hier uiteindelijk toch ook van gekomen. Al in 2016 verkondigde AH dat rookwaren niet zo opzichtig zouden worden uitgestald, zie dit bericht

Rookvrij Groningen zal zeker niet in Beijum Oost beginnen.

De peukenbak bij de kinderspeelplaats vlakbij het Melsemagebouw staat er nog steeds

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Wil jij dit ook voor jouw sportclub? Lees verder...(Sport050)


GEMEENSCHAPSZIN AAN DE EMINGAHEERD


"Zo kunnen de volkstuintjes, samen  met de buren, er uitzien aan de Emingaheerd door regelmatig deze te voorzien van water." 

Foto+ tekst: Nico en Mieke.

donderdag 24 juni 2021

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (225)

Een mooie bijkomstigheid is ook dat ze dienst kunnen doen als brandtrap.

Dacht deze blogger een paar dagen geleden toen hij bovenstaande foto maakte.
Sommige woningen aan de Berlageweg hebben miniwenteltrappen die van en naar de daar aanwezige balkons leiden.

Anderzijds, zijn de trappen ook niet een beetje inbraakgevoelig?
Deze blogger had als passant zo naar boven kunnen lopen, naar een balkon.

Foto links, De Hunze kent geen parkeerproblemen. Brede straten, nergens voor zover bekend een parkeerverbod. Zinloos om een auto voor een kwart op de stoep te zetten.
Aan de andere kant van de weg lopen hardlopers midden op de weg. 

Ruimte zat in deze wijk, zal hier ooit wel eens een aanrijding hebben plaatsgevonden?

Foto rechts, zal het een noodlokaal zijn? Op het terrein van middelbare school CSG Wessel Gansfort, langs het Heerdenpad. De 'tent' staat er al weken.

Vaker gesteld, De Hunze heeft geen winkels, geen kroegen, geen scholen, geen terrasjes... maar ze hebben er wel de Wessel....

BUITENFITNESS BEIJUM FEESTELIJK GEOPEND
Het was een mooie ochtend, deze 24e juni van het jaar 2021.

De wijk Beijum staat prachtig in bloei, en midden in het Groene Hart van de wijk, op het terrein van het Trefpunt, bloeit ook iets moois.

Het voorjaar staat bekend als het jaargetijde van nieuw leven. Het is weliswaar al een paar dagen officieel zomer, maar Beijum beleefde vanochtend als het ware de geboorte van Buitenfitness Beijum.

Ca veertig genodigden, het moest niet te druk worden in verband met nog steeds geldende coronamaatregelen, verzamelden zich tegen tien uur op genoemde terrein van het activiteitencentrum aan de Beijumerweg.

Er waren hapjes, koffie, iets anders te drinken, voorradig  en de stemming zat er goed in.
Terzijde, een dergelijke bijeenkomst leent zich er altijd uitstekend voor om een beetje te netwerken, contacten aan te halen.

Grondleggers Anne Bekkema en Evert Sulman waren ook aanwezig, zie daarvoor onder anderen de video (en de foto links waarop ze trots voor de toestellen staan).

Daar kwam wethouder van Sport te Groningen, Isabella Diks, aan. 

Het was een feestbijeenkomst, dus niet teveel doorzagen over haar slechte publiciteit van de laatste maanden in verband met wachtgeldperikelen. Wel even vragen of het leven ook zwaar is omdat ze zoveel over zich heen heeft gekregen.

Samen met Beijumse Marga Zijl opende ze het fitnessparcours. Zie foto rechtsboven. Senioren en ook kinderen maakten direct gretig gebruik van de sportvoorzieningen.

Na jaren van tegenwerking en bedenkelijke politieke spelletjes op wijkniveau is Beijum eindelijk een mooie voorziening rijker.