vrijdag 27 juli 2018

INGELAST ZOMERBERICHT: BLOEDMAAN VANAF DE KARDINGERBULTVolle bak op de Kardingerbult.
Beijumnieuws houdt vakantie, maar dit moet even. 

Tegen de honderd mensen op en rond de Kardingerbult.

Vanavond tegen 23 uur.

Beijum liep uit.

 Naar verluidt kwamen mensen ook samen rond de Kardingerplas.

Ze keken alle maal naar een bloedrode maan...

Er staat ook een tent op de bult...zie afbeelding beneden.


Kijk zo vooral even naar boven, want dan is er iets bijzonders te zien: een volledige maansverduistering. De maan is dan niet onzichtbaar, maar juist knalrood. Hoe zit dat?
Een maansverduistering of eclips gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt te staan.

"Het directe zonlicht op de maan wordt dan volledig tegengehouden", zegt Marlies van de Weijgaert. Ze werkt bij de opleiding Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Een deel van het zonlicht bereikt de maan wel, het wordt door de dampkring van de aarde afgebogen naar de maan. 

"Maar blauwe en groene kleuren buigen af richting de ruimte. Rode lichtstralen worden wél afgebogen naar de maan, en zorgen voor de bloedrode kleur. Al duurt het even voor hij op volle sterkte is."
Vanaf 21.30 uur staat de aarde volledig voor de maan, maar is het nog niet donker genoeg. Vanaf 22.30 uur is dat wel het geval, en is de maansverduistering op zijn mooist, zegt Van de Weijgaert. "Dan staat hij ook hoger, waardoor hij het beter zichtbaar is." NOS

maandag 23 juli 2018

PRETTIGE VAKANTIE ALLEMAAL!


Het is weer zover dames en heren, geachte lezers.

De accu is leeg, de Beijumnieuws-motor pruttelt nog even na maar komt bij deze zuchtend en kreunend tot stilstand.
Va-kan-tie.

Het was weer een vol en interessant Beijum-seizoen, maar er moet hoognodig even losgelaten worden. Een paar weken helemaal niks. De zee induiken, wandelen, fietsen, de zinnen verzetten.

Leuk dat Beijum, maar nu even he-le-maal niet.

Mocht er Brekend Beijum-nieuws zijn dan zal deze blogger trachten daar nog verslag van doen. Een aardbeving met schokkende gevolgen voor Stad, Ommelanden, Beijum? De halve wijk in puin?

Doe maar niet, maar je weet het niet.

Kalm aan mensen.
Goede vakantie. In eigen huis, in den vreemde, of waar dan ook.

Geniet vooral. En kom zo gezond mogelijk terug.

Foto links, het seizoen begint weer in de buurt van de traditionele Spijker en Spelweek bij 't Trefpunt (www.spijkerenspelweek.nl)

Dit wervelende Beijum-theater sluit voor nu even de gordijnen....over een paar weken begint, als alles goed gaat, een nieuw digitale theater-seizoen vanuit de Groenste, Grootste en Gekste (positief bedoeld, gekte kan leuk zijn...) wijk van de stad Groningen.

Hoog geëerd publiek.Tot dan dan!

Foto is van de Twitter-account van H. Hueck geplukt.

COLUMN UIT LEWENBORG (107)


Geen tuinaria dit jaar!

Dit is mijn laatste column, ik krijg columnvakantie ;) De grote vakantie is afgelopen vrijdag al begonnen. Menig kind heeft afscheid moeten nemen van zijn of haar school en gaat naar een nieuwe hogere school. Ik kan mij zo voorstellen dat dat allemaal super spannend is. Eerst maar eens genieten van de zomervakantie.

Waar ga je heen? Vliegen naar een ver land? Gewoon met de auto naar een camping in Nederland? Het is tenslotte prachtig weer in ons kikkerlandje. Een heuse hittegolf ligt er in het verschiet. Tof toch? Daar hoef ik persoonlijk niet ver voor weg. Nederland is mooi genoeg en bovendien heb ik het niet op vliegtuigen. Als ik in de lucht kijk en zo’n vliegtuig kilometers hoog als een glanzend stipje waarneem, krijg ik het al benauwd. Wat een immense hoogte zeg. Nee, daar krijg je mij niet in!
Ga je met de auto op vakantie? Dan heb ik hier 13 TIPS voor je.
Ik wens al mijn lezers een hele fijne vakantie toe. Toch wil ik nog wat waarschuwingen met jullie delen. Massaal zie ik op social media mensen die hun vakantiebestemming aankondigen en zoals je weet leest iedereen mee. Zo maak je het de dieven wel errúg makkelijk natuurlijk. Voorkom dit, want je wilt toch niet in een leeg huis thuiskomen lijkt mij. Het is natuurlijk prachtig mooi om foto’s te zien van hoe een ander geniet van azuurblauw zwemwater en parasols etc. Ik raad het echter af. Voel je vrij om te doen, wat je toch niet laten kan…

Dan zijn er nog de dagjesweg mensen. Lekker een dagje naar het strand met de auto. Veel bijrijders leggen hun voeten op het dashboard en oh dat is zó gevaarlijk. Lees deze
WAARSCHUWING maar eens, dan doe je dát nooit weer.
Vergeet ook de hond niet als je die mee neemt naar waar dan ook. Een hond kan niet zweten. Zij koelen door te hijgen en via hun voetzooltjes. Als je eens wist hoe heet het asfalt is… Probeer het maar eens uit. Leg je vlakke hand op het asfalt en kijk hoe lang je dat vol houdt. Een oververhitte hond moet je absoluut niet koelen door een natte koude doek over hem of haar heen te leggen. NEE, je moet ze koelen door lauw water te laten drinken en zet hem/haar met de poten op een natte doek. Koel dan de onderbuik en borstkas. 
Laat vooral in hemelsnaam je hond niet achter in de auto met deze temperaturen.
Oh jee, als ik dit zo allemaal terug lees lijkt het wel een betuttelende column. Alvast sorry daarvoor. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?
Ik wens nogmaals iedereen een fijne vakantie. Zelf ga ik lekker met mijn “Buddy” op pad, waar inmiddels mijn hondje achterop kan. Lekker in de frisse lucht. Twee flessen water mee, één voor de hond en één voor mij. Samen genieten van het mooie weer en elke dag blij zijn als ik een beetje normaal kan functioneren. De laatste drie zomers liet mijn lichaam mij in de steek en beleefde ik de vakantie in tuinaria. 
Vol energie ga ik de hittegolf tegemoet, zoiets doet een mens goed!
2018©Vlindertje73

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (47)


Er ontbreken kampeerspullen, opblaasbootjes voor in het water, zwemkleding.

Kom op gulle gevers, kunnen jullie je giften een beetje aanpassen aan het jaargetijde?

Nou ja, het is momenteel wel zo warm dat je met gemak buiten zou kunnen slapen.

Toch erg lief dat in de Doornbosheerd o.a. een matras is neergelegd.
Zie foto boven, afgelopen maandag gemaakt.

Ook erg plezierig, er is een ventilator bijgezet, die kunnen we tijdens deze hitte wel gebruiken!
Ach, er is ook een kinderstoel neergezet, erg attent. Jonge aanstaande vaders en moeders, weest erbij.

Te gek mensen, ook nog een goed functionerende vuilnisemmer. Met klep, zo eentje die je met je voet open kunt klappen.

Forto links. Handig, we verven de woonkamer of een slaapkamer, en we zetten de overgebleven verf langs de weg.
Er had wel even wat afdekplastiek bij gemogen gulle gever. en ook een rolletje tape.

Foto rechts, wie heeft belang bij een houten vloertje? Voor in de vuurkorf kan ook, als het hout dan maar niet geïmpregneerd is.

Foto links midden, twee grote stukken schuimplastiek. Komt vast uit een grote doos waar een duur artikel in heeft gezeten. Het ziet er zo mooi wit uit. Kom, laten we het langs de weg zetten, wie weet wat een ander er mee kan. Iets creatiefs?

Foto rechts beneden. hmmmm, het zadel is er reeds vanaf, maar wie heeft belang bij goede binnen en buitenbanden, een stuur, spatborden of een bagagedrager? Gratis een voorvork?

Foto beneden ten slotte. Kijk, deze gulle gever weet wat lekker is om achter in de tuin te hebben. Er had wel even een tafeltje bij gemogen lieve gever. En waarom ook niet even een kussentje in de rechter stoel?

Oh wacht, zie foto links beneden, een televisie erbij is ook leuk.
Moet wel even een verlengsnoer en een lange antennekabel bij.
Televisie kijken in de tuin.

Graag voor de (na)zomer, vuurkorven langs de weg, hout, tafels, tenten, caravans enzovoort.


BAKBEEST OP ENERGIEHEUVEL FROUKEMAHEERD KRIJGT GRAFFITI BEURT


Het energiehuisje midden in de Froukemaheerd is een maand geleden opgeknapt.
Tenminste, over dat 'opknappen' zijn de meningen verdeeld. Maar de heren graffiti-kunstenaars hebben er wel hun stinkende best op gedaan, zie nog eens dit bericht.

Het bakbeest midden op de energieheuvel is nu aan de beurt. 

Afgelopen zaterdagmiddag zag de Beijumblogger drie heren bezig bij het gevaarte.
Het was om een appelflauwte te krijgen, zo warm was het.
De projectleider, donker gekleed: "Het gaat met dit weer niet zo snel als we zouden willen, we moeten gewoon kalm aan doen."

Ja, dat is verstandig

In de loop van de week zal naar verwachting het midden van de Froukemaheerd het meest bonte plekje van heel Beijum zijn.
Zo te zien, foto rechts, worden ook hier de meest bont geschilderde stripfiguren aangebracht.

zondag 22 juli 2018

DAGBLAD SERIE 'WIJK AAN HET WOORD' OVER BEIJUM


'In Beijum, de wijk die onlangs 40 jaar bestond zijn de problemen door intimidatie en drugs hardnekkig.'  

Een interessant artikel  in de zaterdagkrant van Dagblad van het Noorden.

Nieuwe serie, 'Wijk aan het woord.''

Moet het niet heten 'Journalist aan het woord?' 


Nee, deze blogger pretendeert niet alles over zijn woonwijk te weten. Hij kan de plank ook zeker een keer mis slaan. En, altijd interessant om te lezen hoe een beroeps-collega tegen Beijum aankijkt.


Maar serieus, schrijver Frank von Hebel, zijn de problemen door intimidatie en drugs echt hardnekkig in Beijum? Zou mooi zijn als je deze boute beweringen weet te onderbouwen. Hoe kom je aan die wijsheid? Cijfers graag.

De Beijumblogger is geen cijfer-fetisjist, maar dat dit 'zomaar' uit de losse mouw wordt geschud geeft te denken. Als dat zo is.

Trouwens, klik de linker afbeelding groter en lees. De wijk bestaat het hele jaar 40 jaar, als het goed is volgen er nog meer festiviteiten.

Wat nou, 'de openbare ruimte is erg grauw, gedateerd en onoverzichtelijk?'

Waar slaat dat op? Fiets eens door de wijk, de openbare ruimte ziet er voor 99% geweldig uit, wat een groen, wat een zomer-fleur.

Nee, het geeft geen pas om je tegenover een  iemand die vanachter een computer elders in de stad vreemde dingen over Beijum verkondigd te verdedigen. Maar toch.

'Waardoor de winkelpleinen niet tot gezellig winkelen uitnodigen?'
Waar slaat dat nou weer op? Beijum kent maar één winkelplein, bij Winkelcentrum Beijum. Op Oost kennen we Plein Oost, maar daar staat maar één winkel. Dat is geen winkelplein. Noemen we in de stad een plein waarop maar een winkel staat soms een winkelplein?

'Meer woonruimte voor ouderen en jongeren in voormalige scholen?'   
Ja, dat gerucht heeft de blogger ook opgevangen. WIJ-Beijum, is de verwachting, verhuist over ongeveer een half jaar naar het Derdengebouw op het Innersdijk-terrein. Vijf jaar geleden woonden er ook mensen in het gebouw.   Maar WIJ ging er heen.    
In voormalige scholen De Dijk en daarna Expeditie, Wibenaheerdwonen ook reeds twee jaar mensen.

Toe maar, prop jongeren en senioren maar in leegstaande scholen die door zeer veel gemeenschapsgeld zijn (om)gebouwd.

Dagblad, ten tijde van fakenews is het handig zo secuur mogelijk te zijn, iets minder gemakzuchtig zou mooi zijn. 

Nee, geen slachtoffer-gehuil van schrijver dezes. Maar dat domme ongefundeerde geschrijf over Beijum soms...

Over de zomerschool. Daar zullen de leer-achterstands-kids uit Beijum blij mee zijn...lekker met tropische temperaturen naar school moeten, terwijl leeftijdsgenootjes op vakantie zijn. Leve de school-apartheid.

Maar hmmmm, als het er zo feestelijke en speels aan toegaat als vier jaar geleden, wordt het een ander verhaal....

ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN KORREWEGBRUG, AMKEMAHEERD...


Wijkring Noord, Amkemaheerd op de schop.

De Korrewegbrug twee weken afgesloten.


Het is zomervakantie, dé periode om her en der werkzaamheden uit te voeren.


Immers, wekenlang geen spits, werkverkeer, ouders en leerkrachten die naar school rijden vice versa.


Eerst de Korrewegbrug. Zo vaak kaduuk. De terminale brug is de komende dagen niet toegankelijk....onderhoud.

Zie afbeelding links. 
Al een maand geleden aangekondigd op Beijumnieuws.

Ons aller brug is al jaren ernstig ziek...filmpje


Dan de Amkemaheerd, zie foto´s boven, rechts en beneden.


De korte klap, van donderdag op vrijdag, maar een dagje, van 25-7 tot een dag later, 26-7.

Het wegdek opkalefateren.

Misschien ook wel nodig, zie bovenstaande afbeelding links. Amkemaheerd. Links gaat het de Wilkemaheerd in, rechts de Eilardaheerd.

Foto rechts, vanuit de in-en uitgang naar de Hiddemaheerd genomen. 


Tune er eens op in. Wat een codes op het wegdek. Zie foto beneden.

De overgang van de westelijke ringweg (links door de bocht) naar de noordelijke wijkring van Beijum (fotograaf).


Werk aan de winkel in en rond Beijum....
                       

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (85)


De oostkant van het Groene Hart van Beijum stond vorig jaar in de picture op Beijumnieuws ivm een toen lopende om voorjaarsserie.
De onvrede spatte van de schrijfsels van de Beijumblogger af, zie nog eens hier
Was dit de dure aanpak, het 'opknappen' van ons aller park, wel waard geweest?

We zijn ruim een jaar verder, en ondergetekende komt er nog even op terug.

Zie foto, vanmiddag gemaakt. Soms komen goede dingen iets langzamer.
De oostkant van het Groene Hart ziet er momenteel prima uit, het ligt er zogezegd goed bij.

Nu nog even een stevige verfrissende hoospartij....

zaterdag 21 juli 2018

MISTER HULPEXPRESS SIETZE IN DE LAPPENMAND


"Ik heb een hartaanval gehad en ben net gedotterd."

Dat was schrikken gistermiddag bij de pizza's in de AH van Beijum. Sietze den Iseger, algemeen directeur van Stichting Hulpexpress in een scootmobiel.

De Beijumblogger begon iets te stamelen in de trant van 'je moet nog wel even onder ons blijven, we kunnen je nog niet missen' maar daar brak een ondeugende glimlach door op het gezicht van de directeur. "Grapje, ik heb last van mijn meniscus in allebei de benen."

Ondergetekende twijfelde even tussen hem een doodschop verkopen of hem met scootmobiel en al tussen de pizza's te gooien.

Maar Sietze ontwapent. Zie hem daar zitten, foto, een volwassen hulpvaardige man en een klein ondeugend jongetje ineen.

De meniscus heeft als hoofdtaak de druk in het kniegewricht goed te verdelen. Als beide knieën last blijven geven, zullen we hem nog wel even in zijn karretje blijven aantreffen.

Is dit je eigen scootmobiel Sietze? "Nee, die huur ik voor veertig euro per maand."

En voort tufte hij weer. Boodschappenmandje tussen de voeten. "Je mag de scootmobiel wel een keer lenen, kun je een mooi filmpje maken terwijl je rijdt."

Wie weet, misschien  in het najaar een keer.

ZOMER LANGS DE EMINGAHEERD (5)


Verschiet het groen dat we links zien al een beetje van kleur?
Zomerser dan zomers, zoals het nu is, kan het niet.
Bedenk wel, en je moet er nog even niet aan denken, dat het over zes weken al weer september gaat worden en de herfst zich weer gaat aandienen.

Een maaltijdbezorger op de plof die de wijk inrijdt. Een rood autootje die richting kruispunt Beijum Zuid en de ring om Stad rijdt. En een verticale zonnestraal naar beneden gaand.

Summer in the city.

Hoe ziet het er hier over vier, vijf, zes weken uit?

vrijdag 20 juli 2018

NOG GEEN BLAUWALG IN ZWEMWATER STADSSTRAND GRONINGEN....


D´OLLE GRIEZE OP DE ACHTERGROND, EEN ZOETWATER ZEEMEERMIN OP DE VOORGROND.
ZWEMMERS EN STRANDLIEFHEBBERS VIJFTIG METER VERDER OP:
DE ZOMER JUBELT ER OVER IN GRONINGEN.

De blauwalg rukt op in het noorden, dat vreselijke gespuis dat het vakantie-zwem-strand-plezier voor veel mensen 'denkt' te moeten verpesten.

Allerhande plassen in het noorden kennen zo langzamerhand een negatief zwemadvies. Want blauwalg. Zoals de Kardingerplas.

Maar beste mensen uit het oostelijke gedeelte van de stad, uit Beijum, Ulgersmaborg, Lewenborg, etc., de Kardingeplas is dan wel niet zwembaar, geen Nederlands woord maar het dekt wel de lading, fiets even de Korreweg af, neem bij de rotonde de afslag driekwart naar de JC Kapteynlaan en sla na een halve kilometer rechtsaf de Oosterhamrikkade in, en u vindt aan het einde van genoemde straat, ook ongeveer een halve kilometer, het STADSSTRAND  van Groningen....

Klik de afbeeldingen links en rechts groter.RECREATIEPARK KARDINGE (69)


Er is eigenlijk niks vreemd of raar aan Recreatiepark Kardinge.

Tenminste.
Als je het Engelse woord rare neemt en dat vertaald kom je op zeldzaam.

Het woord weird is tegenwoordig populair onder de jeugd en het betekent vreemd.

Weird en rare. Zo zou je de foto die we zien kunnen omschrijven.

Wat een vreemd gebouw. En wat suist daar nou voor zeldzaam vervoermiddel voorbij?

MUURTJE LANGS OOSTELIJKE RINGWEG THV BEIJUM AANGELEGD


Automobilisten die vanaf kruispunt Beijum Zuid richting Kardinge rijden moeten hun aandacht natuurlijk goed bij de weg houden en uitkijken wat daar gebeurd.

Maar toch, stel het is er rustig, kijk dan even richting de wijk die u achter laat.
Het begint ter hoogte van de Fossemaheerd, en het loopt door richting kruispunt Kardinge.

Een muurtje boven op de schuine groene berm langs de ring. Zie foto.

De blogger zal trachten dit nieuwe muurtje voor de vakantie nog naderbij te bekijken/fotograferen.

Wordt het hetzelfde soort muurtje dat we maandenlang gehavend bij het viaduct hebben kunnen waarnemen?

De Beijumblogger zal e.e.a. in de gaten blijven houden.

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN


Beijumnieuws gaat langzamerhand richting het einde van het blogseizoen 2017/2018.

In de opmaat naar de zomerstop/vakantie van ondergetekende neemt de frequentie van gepubliceerde berichten reeds af.

In elk geval kunnen we aanstaande maandag nog een Column uit Lewenborg tegemoet zien.

Begin komende week wordt ook nog de laatste wijkkrant De Beijumer in de wijk verspreidt.

Er volgt later nog een definitieve seizoens-afsluiting cq prettige vakantie-bericht.

donderdag 19 juli 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (90)


Er gebeuren mooie dingen langs de Beijumerweg in De Hunze.

In elk geval meer dan louter simpele hondenpoep-problemen, zie nog eens het bericht van vorige week

Zoals vorige week week beloofd, dit keer een positivo-bericht over de situatie langs dit fietspad in De Hunze dat de naam van de belangrijke buurwijk (hum) Beijum draagt.

Nadat de hondenpoep-foto's die we in de vorige aflevering, zie bovenstaande link, waren gemaakt, ontwaarde de Hunze-blogger de borden en het stalletje dat/die we op de foto's zien.

Klik de foto's vooral groter. Appelmoes, jam, kweeperen....en nog veel meer kun je er voor een zacht prijsje kopen.

Jam met weinig suiker, courgettes. Honing.

De eigenaresse van dit alles kwam aangelopen toen ondergetekende aan het fotograferen was.

Tekst en uitleg over de aangeboden producten.

Fiets vooral via de Beijumerweg De Hunze binnen. Ergens tegenover de woonschepen. Op bovenstaande afbeelding ziet u het huisnummer.
Mooie, lekkere en gezonde aangeboden producten.

Blikje met gleufje waar het geld ingeworpen kan worden. Kwestie van vertrouwen...

LEERLINGEN HET PALET GLIJDEN SCHOOLJAAR UIT


Het leek vanaf de verte alsof er een sjoelbord aan het hek voor het schoolplein van basisschool Het Palet aan de Froukemaheer nummer 1 hing.
Maar dichterbij gekomen zag de blogger dat het een glijbaan voor moest stellen.

Basisscholen lijken steeds creatiever te worden in het bedenken van rituelen om het schooljaar af te sluiten.

Wat een vondst, alle leerlingen van genoemde school verlaten ivm deze laatste dag van schooljaar 2017/2018 niet het schoolplein via de reguliere in- en uitgang, maar via een glijbaan.

Foto is tegen twee uur gemaakt.
Wat een feestelijk moment, een schooljaar afsluiten en zes weken vakantie voor de boeg hebben.

Zullen de leerkrachten en de directrice net als alle leerlingen ook via de glijbaan de school en bijbehorende schoolplein hebben verlaten?

ZOMERVAKANTIE VOOR BASISSCHOOLLEERLINGENDe schooldeuren van alle scholen in Beijum gaan vanmiddag dicht voor een lange en hopelijk zonnige zomervakantie.

De Beijumblogger fietste in de haast, want druk, even langs Het Palet en de Dom Helder Camaraschool.

Foto links, het schoolplein van Het palet. Het zag er gezellig en feestelijk uit. Geen wonder, aftellen naar de vakantie.

Groep acht van de Heerdstee werd eerder op de dag van het schoolplein afgespoten, jammer dat daar geen beelden van zijn.

Door het Groene Hart van de wijk fietsend zag ondergetekende leerlingen van laatstgenoemde school een soort van bos-spel doen.

Maar dan het schoolplein van de Dom Helder Camaraschool. Mensen, het leek wel een grote openluchttheater.

 Zie afbeeldingen boven en links/rechts.

Ondergetekende stond er amper twee minuten, maar mensen kinderen, wat een feest daar. En wat een gaaf optreden van de kinderen!

Daar moest en zou even een minivideo van gemaakt worden, zie het resultaat beneden.

En nu maar hopen dat het een zomervakantie wordt. En geen herfstvakantie.
Een fije vakantie allemaal, kids van Beijum! Leerkrachten niet te vergeten...BOODSCHAPPEN LEERLINGEN HEERDSTEE VOOR LEERLINGEN IN 2030


Een week of zes geleden groeven leerlingen van basisschool de Heerdstee een capsule op die vijftien jaar onder het schoolplein verstopt heeft gelegen. Een capsule met toekomst gerichte boodschappen die leerlingen in 2002 hebben gemaakt. 

Zie nog eens dit bericht


De berichten uit 2002 kwamen enigszins gehavend naar boven omdat de capsule waar de boodschappen destijds in zijn geplaatst vocht naar binnen heeft gekregen zodat bepaalde boodschappen van vijftien jaar geleden moeilijk waren te ontcijferen.


Eeristeren werd wederom een capsule met toekomst gerichte boodschappen onder het schoolplein geplaatst. Dit keer vast en zeker beter afgesloten zodat alles binnenin beter bewaard blijft.


Zie afbeelding.


De schoolleiding schreef bij de foto: 


Vandaag hebben de kinderen van groep 8 de volgende tijdscapsule begraven. In de capsule opmerkingen over hoe zij de toekomst zien. In 2030 wordt de capsule opgegraven en gaan we kijken of de toekomstbeelden klopten.

Gistermiddag: een schoolplein-feestje...

Hoe zal het zijn om de capsule in 2030 op te graven? Beijum heeft dan al lang en breed het 50 jarige bestaan van de wijk gevierd.


In elk geval zijn we dat jaar van Trump verlost.

Hebben we al een derde wereldoorlog achter ons of genieten we van een duurzame wereld en vrede?

Blogt de Beijumblogger dan nog, schrijft hij dan over de opgraving of is hij reeds gaan hemelen?


Hoeveel basisscholen hebben we in 2030 nog in de wijk? Bestaat de Heerdstee dan nog?


Apart idee dat alle kinderen die in 2030 op de Heerdstee zitten nog gemaakt en geboren moeten worden.


De tijd zal een en ander verder leren.

STEF BLOK, IN BEIJUM WONEN + 100 NATIONALITEITEN PRIMA SAMEN


Iets roepen over rassen en etniciteit, deels populair, want de rechter vleugel van de partij moet bediend worden. 

De 'vleugel' die de mantra's 'Nederland staat aan de rand van de afgrond' en 'buitenlanders, met name moslims die het hier over gaan nemen' maar al te graag wil verspreiden.

Stef Blok. Minister van Buitenlandse Zaken. VVD-er. Die werd ingevlogen om zijn liegende voorganger Halbe Zijlstra ( "Ik was in Rusland bij Poetin") rustig te moeten vervangen.

Hij vloog uit de bocht.

Vandaag bood hij zijn zijn excuses aan...want wat een domme uitspraken

Punt is, hij meende zijn uitspraken. Maar onder druk van...Draaien en konkelen.

Beijum kent weinig VVD-stemmers. Geen wonder, er wonen relatief veel minder draagkrachtigen in de wijk. Ook pleit de opstelling van genoemde partij inzake de aardbevings--problematiek in Groningen niet voor de 'gewone man' maar voor 'het grote geld.' Wanjongers, jullie mogen wel gekort worden op jullie inkomen.

Afbeelding rechts. Satire met een bijtende waarheid in zich. Blok draait. Zoals Trump eerder deze week draaide.

In het najaar hebben we gemeentelijke verkiezingen in Groningen.

Geachte heer Blok, in multicultureel Beijum geloven we uw zogenaamde excuses niet. Die zijn immers voor de bühne. Want electoraal....Damage controle. En natuurlijk begrijpen we de spagaat tussen uw Partij de VVD en de kapers op de kust, genaamd PVV en FVD.

In de opmaat van de Groninger gemeenteraadsverkiezingen is een weerwoord van VVD-Groningen welkom. Ook andere politieke partijen in Stad mogen Beijumnieuws als podium gebruiken.

Bedenk politici uit Stad dat Beijum de grootste wijk van 050 is...

Wat hebben jullie voor voor de inwoners van de Stad?
Beijumnieuws@hotmail.com