maandag 27 juli 2015

NIEUWE MENSEN ONTMOETEN BIJ DE BRON TE BEIJUM?

(Ingezonden bericht. Gepubliceerd omdat de eerste bijeenkomst reeds aanstaande woensdag is)

zaterdag 25 juli 2015

GEVAARLIJKE SITUATIES DOOR ZOMERSTORM


Loop of fiets deze uren beter niet langs de Zuidwending, de kans bestaat dat u een dikke tak op het hoofd krijgt. Storm in juli.

De blogger is even in between twee vakantietrips terug in het Beijumse. Na twee weken achtereen ongeveer 38 graden hitte te hebben meegemaakt. Kijk momenteel uit want alle bomen in Beijum zwiepen gevaarlijk heen en weer, blijf beter binnen.

Over bomen langs de Zuidwending gesproken, de blogger kreeg afgelopen week (hij leest wel de mail) emotionele reacties van lezers omdat er plannen zijn een grote partij bomen langs ons Knoal te verwijderen. Ondergetekende wist dat maar het bericht hierover is er tussendoor geglipt.

Dientengevolge waren en zijn de boomkap-plannen amper of niet bekend in de wijk. Lezers voelen zich overvallen door een brief die hartje zomer bij ze op de mat viel waar de bomenkap in staat aangekondigd. Er kan nog bezwaar worden aangetekend, aldus de gemeentelijke brief.

Ondergetekende komt er na zijn vakantie(s) op terug. Voorzichtig aan allemaal.


woensdag 15 juli 2015

BEWONERS DOEFMAT MOETEN VOOR 30 AUGUSTUS VERTREKKEN

Een voor de bewoners van de Doefmat vervelend vakantie-tussendoor- blogbericht.
Vandaag kregen de bewoners en ondernemers, die via Carex ruimte huren in het voormalig schoolgebouw aan de Isebrandtsheerd, te horen dat per einde van de volgende maand hun huurovereenkomsten zullen worden ontbonden.
Zoals eerder al eens werd verkondigd, WIJ BEIJUM zal de plek van de huurders in gaan nemen.
Bewoners en ondernemers die in de Doefmat gehuisvest zijn voelen zich onaangenaam overvallen. Aldus mails en apps.
Na de vakantie meer.

vrijdag 10 juli 2015

PRETTIGE VAKANTIE ALLEMAAL!


Voor even uit geblogd.....

Het is weer zover dames en heren, de accu is leeg en de pijp is bijna uit. Beijum is en blijft de leukste en meest bijzondere wijk van de Stad Groningen. Maar nu even he-le-maal niet.
Het was een groot genoegen om het afgelopen seizoen over het wel en wee vanuit de groenste en grootste wijk van de de stad te mogen berichten. Met dank aan de vele Beijumers die bijdragen inzonden en coöperatief waren om andere Beijumers snel en adequaat te informeren over wat er speelde in hun wijk. Maar er moet weer even verfrist worden, losgelaten, opgeladen. Ontslakt.
De blogger wenst het hooggeëerd publiek fijne weken toe. Doe een beetje rustig aan, het is al zo vaak een emotioneel en kippig wijkje waar we met z'n allen in wonen. Natuurlijk is dat niet negatief bedoeld....noem het een betrokken wijk.

De komende tijd kunnen Beijumers onder meer genieten van een jubileumfeestje bij Cafetaria 't Kooitje. Op 18 juli. Het Zilvermeer zal. zonder blauwalg!, blijven trekken en... maak er zelf wat van.

De blogger belooft niks, maar in geval van brekend Beijum-nieuws zal hij trachtten in te breken op de eigen wijkblog, een allesverwoestende aardbeving in Beijum, een terroristische aanslag op Winkelcentrum Beijum of....?, maar daar gaan we maar niet vanuit. 

Bij leven en welzijn zal de blogger, na een verkwikkende vakantie, mét vele lezers en sympathisanten  uit de mooiste, groenste, gekste en meest bijzondere wijk van de Stad Groningen t.z.t. het negende seizoen (2015/2016) van Beijumnieuws opstarten.
Veel plezier allemaal. De blogger weet niet of de mensen van http://www.lijn6.com/ een zomerstop houden, het kan raadzaam zijn deze wijk-internetcourant de komende weken te volgen.

Foto's en tips blijven zoals altijd welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

(EEN VAKANTIEBONUS-) BEIJUMSKAP 221

Vanaf mijn balkon zie ik de zon ondergaan en elke avond zijn er weer prachtige luchten. Deze is van afgelopen zondag. Zie je het?

Foto + tekst: Atsje Straatsma

KARDINGERUN ZONDAGAVOND OP OOG-TV (Stadjerstv)
In de komende uitzending volop aandacht voor de Kardingerun.

1 - Kardingerun voor Bikkels - Johan Fehrmann
2 - Creatieve dames in de Bron te Beijum - Johan Fehrmann
3 - Kardingerun voor bikkels - Gerrit Draaisma

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (22)Het kan nog even voor de vakantie. Wat hebben goedgeefse Beijumers de laatste weken langs de straat gelegd?

Het lijkt wel een kunstwerk, zie foto boven. Wat een combinatie, een strijkplank, een stoel en een fietszadel. Wat prettig om dat zomaar aangeboden te krijgen. Foto links dan, zien we daar een dekbed? Of is het iets anders?

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert, zie foto rechts, iemand belang bij een wasmand?

En heel mooi als je een kamer hebt opgeknapt in je huis, maar waar moet je dan met de verf- en houtresten heen? Gewoon, zet het bij de weg, misschien heeft een ander en nog wat aan (graag in het vervolg er ook een paar kwasten, spijkers en een hamer bijleggen zodat de eventuele nieuwe eigenaar er direct mee uit de voeten kan.


donderdag 9 juli 2015

MOOI BEIJUM (24)


Het Groene Hart van Beijum ligt er altijd rustig bij. Maar in de zomervakantie nog wat extra rustig. Niet iedereen weet daarom hoe mooi de 'Long' van Beijum is.
Hoe krijg je er meer bezoekers naartoe?

ER WORDT NOG STEEDS AAN HET ECODUCT-FIETSPAD GEWERKTEr wordt nog dagelijks gewerkt aan het tot stand komen van het ecoduct, de voor mens en dier milieuvriendelijke overgang over de Beneluxweg, locatie Stadsweg nabij Lewenborg. 

Waarom het zo lang moet duren en wat de mannen dagelijks bij de houten stellage bij kruispunt Kardinge, zie foto boven, hier wordt het nieuwe ecoduct gebouw doen zijn, is de blogger een raadsel.

Ze hebben nog even de tijd, in het weekend van 14 augustus wordt de brug geplaatst. Tegelijkertijd zal met de sloop van het andere ecoduct, die bij het Meedenpad, worden begonnen.

De blogger fietste onlangs richting Lewenborg en de Stadsweg om eens over de ijzeren noodbrug te fietsen. Zie foto's links, rechts en beneden. Een stevige en veilige brug daar niet van, maar de nieuwe brug zal vast stabieler en steviger aanvoelen (het ijzeren gevaarte wappert enigszins). Vanaf de noodbrug had je een goed zicht om de brughoofden in aanbouw, zie foto links.

Bruggen bouwen heeft z'n tijd nodig.

CALVIJNSCHOOL WORDT DUURZAAM GEMAAKT

De schoolpleinen in Beijum zijn deze weken uitgestorven en de schooldeuren zitten potdicht.Zo niet bij de Calvijnschool aan de Froukemaheerd, daar het deze dage een drukte van jewelste met busjes en werklieden.
De laatste week voor de vakantie hing er een spandoek voor het schoolhek van de school met als opschrift: 'Deze school wordt duurzaam gemaakt.'
Wellicht volgt na de schoolvakantie een vervolg op dit bericht.

STREMMING NOORDDIJKERWEG IVM AANLEG DUIKER

Kun je hier wat mee? 
Noorddijkerweg afgesloten. Duiker aanleggen voor waterstructuurplan. 


Foto + tekst ingezonden door lezer Erik.

JF; een duiker is een 'wildtunnel.' En het waterstructuurplan heeft met de ecologische oevers te maken.

woensdag 8 juli 2015

DE GOLF IS IN GOEDE HANDEN BIJ AUTOBEDRIJF VISSER....


Op de bovenste foto ziet u rechts een zoon die ook na verloop de zaak van zijn vader over gaat nemen. Zie het voorgaande bericht over vader en zoon de Boer.

Het komt voor dat je even moet wachten voordat je in autobedrijf Visser aan de beurt bent, het is een komen en gaan van auto's en mensen. Tijd om even rond te neuzen, zoals onlangs, toen de Golf van de blogger een beurt kreeg. Even terzijde over dat 'een beurt krijgen', komt deze plat gebruikte uitdrukking uit de autowereld? "Nee, dat denk ik niet, hier spreken we van een onderhoudsbeurt."
Koos Visser keek de blogger onderzoekend aan toen die de associatieve vraag stelde. De blik verried: "Wat jij je al in je hoofd haalt?"

Op de bovenste afbeelding ziet u hem aan het werk, terwijl medewerker Bart en zoon Wesley ter assistentie klaar staan. Alle drie zijn ze gekleed in overals en regelmatig moeten ze de handen wassen. Je kunt nu eenmaal niet in een driedelig pak in een garage werken, olie, smeer en contact met motoren brengt vanzelfsprekend 'viezigheid' met zich mee.

Ten tijde van het maken van bovenstaande foto werden de winterbanden van de Golf vervangen en kreeg de auto zogezegd een kleine beurt. Oliefilter, nieuwe olie, koelvloeistof bijvullen, etc. De blogger vergeet steeds wat voor olie en wat voor koelvloeistof in de auto moet en daarom schrijft hij het bij deze even op. Olie 5W40. Streng: "En geen goedkope rommel bij de Action vandaan halen. Koop kwaliteitsolie. En geen rode koelvloeistof maar blauwe." De blogger snapt niet wat de kleur van de koelvloeistof uitmaakt, maar het schijnt nauw te komen (twee weken geleden gooide hij per ongeluk toch weer rood bij blauw).

Van autobedrijf Visser.., uw auto kan gehaald en gebracht worden...
De auto tufte er na de beurt weer tevreden over. Tot twee weken geleden, een terugreis van Amsterdam naar Beijum werd nagenoeg zonder remmen afgelegd. Levensgevaarlijk. Achteraf bleek dat een remschoen kapot was en dat dientengevolge de remolie wegliep.  Op een zondag was dat. Het was zeker ook te gevaarlijk om de auto door Beijum en naar de stad te rijden (de autozaak zit aan de Oosterhamrikkade).

Op de  aansluitende maandagochtend was er telefonisch contact met Koos Visser: "Ik kom de auto direct ophalen, ik ben toch in de buurt." Hij was wel erg dicht in de buurt, de blogger zat een 'Maandagochtend' te schrijven toen een busje met oplader erachter aan kwam rijden. In ochtendjas en klompen banjerde de blogger naar buiten en overhandigde Visser de sleutels. Die keek ondergetekende van top tot teen aan: "Wat jammer dat ik nou geen fototoestel bij me heb, dan hadden we een mooie foto voor een bericht gehad." Weer zo'n doordringende blik, deze keer zeiden z'n ogen a.h.w.: "Kun jij niet wat eerder opstaan?"

De blogger prijst zich tot de dag van vandaag gelukkig dat de garagehouder hem niet kon fotograferen. Andersom kon natuurlijk wel, zie foto linksboven.

Visser repareerde direct later op de dag direct twee remschoentjes: "Je kunt ook niet op een been lopen." Na nog een kleine reparatie aan de uitlaat erbij loopt de Golf weer als een tierelier.
Je weet het natuurlijk nooit zeker met een tien jaar oude auto, er kan zomaar een keer wat mee zijn. Koppelingsplaat, versnellingsbak, distributieriem, etc., het kan je allemaal overkomen. Afkloppen.

Het is wel zo'n geruststellend gevoel dat je in geval van pech een betrouwbare garage in de buurt hebt. Gerund door vader en zoon Visser uut Beijum. Zie onderstaande foto, dit keer was zoon hard aan het werk terwijl vader goed gehumeurd toekeek.


ZOON JASPER DE BOER KNIPT WEER IN BEIJUM

Hij was een jaar weg. Naar Almelo om te studeren en te werken. Maar hij is weer terug in het Groningse. Kroonprins Jasper de Boer werkt weer in de kapperszaak van zijn vader en hij zal naar verwachting de zaak gaan overnemen als vader gaat rentenieren.

Zoals Beijum al bijna 25 jaar (volgend jaar hebben ze er een jubileum) aan kapper Gerrie de Boer is gewend, zo kan de naar de kapper gaande wijkgenoten de komende kwart eeuw, misschien wel een halve eeuw, van Jaspers knipkunsten gaan genieten.

Is papa blij met de thuiskomst van de 'verloren zoon?' "Ja natuurlijk, ik ben blij dat hij weer terug is. Hij heeft het familie-gen wat betreft haar knippen in zich want hij heeft z'n kappersstudie vervroegd afgerond. Geen wonder, hij had hier in de zaak al zoveel praktijkervaring opgedaan."

Vader en zoon werken in een vrouwenteam. Dat heeft consequenties: "Er zijn twee dames met zwangerschapsverlof en een is net bevallen."
De komst van zoon Jasper is daarom extra welkom als stabiele factor in de zaak. Hooguit gaat hij in de toekomst een keer een weekje op vaderschapsverlof, het zou zo maar kunnen.

Op de foto zien we Jasper een vijftienjarige Beijumer jongen knippen. Het kan best zijn dat klant en kapper de komende dertig jaar aan elkaar verbonden blijven, wie zal het zeggen.

MIJN UITZICHT IN BEIJUM (54)


Het kan best prettig wonen zijn in de Wibenaheerd. Weten Beijumers wel dat er veel top basketballers van Gasterra in de meest besproken heerd van Beijum wonen?
Na de vakantie volgt een bericht over een aankomende  stad Groninger basketballer die woonachtig is in de Wibenaheerd.

dinsdag 7 juli 2015

DIK DOUN IN TOENE


"Je lijkt Zwarte Piet wel."

Beetje melig opgemerkt door de blogger, maar het floepte er zo uit toen de gastheer z'n zwart geblakerde hand liet zien.

Een keer per jaar gaat ondergetekende met een Molukse kennis uit Beijum barbecueën. Vanzelfsprekend trekt de kennis dan altijd het initiatief naar zich toe. Terecht, hij hanteert alles veel beter, het ontsteken van de barbecue, het ronddraaien van het vlees, etc. Als de relatie goed is kun je eens wat zeggen wat op het randje balanceert, of wat driedubbel melig of flauw is.

De Zwarte Pieten-opmerking raakte hem van geen meter. Niet zo vreemd, het is een té krachtig mens om in een verongelijkte slachtofferrol te gaan zitten. Geen raakvlakken met zieligheid en onnodige gekwetstheid. En de man voelde wel dat de opmerking niet denigrerend bedoeld was (nee, geen Pietendiscussie midden in de zomer, al wil de blogger wel even opmerken dat hij Zwarte Piet véél leuker vind dan die griezelige stijve hark van een Sinterklaas).

Wat was het een heerlijke maaltijd die op het bord verscheen, geen zwarte randjes, een goede salade en koel bier. Wat wil een mens nog meer in de zomer.

Het was sowieso een mooie en zonnige avond in een tuin ergens in Beijum West. Wit en donker gebroederlijk bij elkaar. Als God in Beijum.

DE WANDELPADEN LANGS DE ECOLOGISCHE OEVERS IN KARDINGEAls zoon van de Kanaalstreek voelt de blogger zich de laatste twee weken nog meer thuis op de plek waar hij woont. Aan de ene kant ligt de Zuidwending, het Beijumer Knoal. Maar sinds kort liggen er ook kanalen tegen Beijum aan, langs de Kardinge-rand. 

Wandelen langs het Knoal. Zuidwending of Kardinge, wat wil een Knoalster van geboorte zich nog meer wensen?

Zie foto's, een paar dagen geleden gemaakt (klik groter). De mensen van Noorderzijlvest hebben er wat moois van gemaakt.
 


BEIJUM, VOLG RING ZUID


Dit bord, foto's, staat op de A-28 tussen Haren en Groningen Zuid. Er wordt een reisadvies naar Beijum op aangegeven: ga niet over de noordelijke ring, daar zijn wegwerkzaamheden en is er kans op vertraging. 

Vorige week zag de blogger dezelfde opschrift op een elektro-bord dat tussen Hoogkerk en Groningen staat. Hij kwam op een avond uit Peize en zag daar een bus rijden met als opschrijft Lijn4, Groningen-Beijum.

Jongens toch, we, Beijum, wordt (en) bekender en bekender in de regio. Waarom staat er geen Lewenborg op de borden? Of de Hunze, Noorderhoogebrug of Zuidwolde? Nee, Beijum is the place to be. The most famous part of the city of Groningen, north east...

Het is een kwestie van tijd of er wordt vanuit Leeuwarden, Zwolle en Oldenburg een route naar Beijum aangegeven.

Het reisadvies vanaf de A-7 of A-28 verbaast een beetje, wie rijdt er nou via ring west en noord naar Beijum? Dat is toch omrijden? 's Ochtends kan het wel lonen als je de omgekeerde richting wil gaan, omdat het verkeer voor het Julianaplein soms kilometers vastzit, kan het voordelig zijn om via noord en west de stad uit te rijden. In elk geval richting Drachten, naar Assen is een twijfelgeval, de rotonde  bij de Martiniplaza en oprit naar de afslag Haren en Assen kan muurvast zitten met verkeer.

In elk geval wordt de route naar Beijum goed aangegeven, naar de grootste wijk van Groningen.

VIER OP EEN RIJ AAN HET SCHOFFELEN

Nee, ze hebben geen taakstraf. Al zou het wat zijn als boefjes en aso's als alternatieve straf bij de ingang van Beijum Zuid zouden moeten staan schoffelen. Compleet met hesjes waarop staat: 'Ik ben fout geweest en heb straf.'
Maar we wonen in het beschaadfe Nederland en in Groningen Beijum en daarom doen we niet aan naming and shaming en aan de tegemoetkoming van mensen met wraakgevoelens.

De vier heren die gistermiddag bij Zuid stonden te schoffelen werken gewoon bij Ieders, bij de gemeente Groningen. Gezellig, vier op een rij onkruid wieden.

maandag 6 juli 2015

JUDITH ROUMOU KOMT VRIJ!!

Naar aanleiding van het vrijdag gepubliceerde bericht over de hechtenis van collega-blogger Judith Roumou is er een intensief mailcontact tussen ondergetekende en de vrienden van Judith op gang gekomen.
Een paar minuten geleden kwam onderstaand bericht binnen. Zijn de corrupte politici op Sint Maarten tot inkeer gekomen?

NET NET gehoord:
Update July 6, 04 Pm, day 6 detention Judith Roumou

The Knipselkrant Curacao blogger team just learned the best news! JUDITH IS COMING HOME ANY MINUTE !! It was parliamentarian PETRUS LEROY de Weever, his cousin ex-minister CORNELIUS de Weever, his sister MILLICENT de Weever and Francesco Corallo/William Marlin/police journalist Bibi Hodge Shaw who filed the 4 complaints.

Like we noted earlier: The recent public beating of Roumou by parliamentarian Leroy de Weever, witnessed by Cornelius and Millicent, whilst destroying her digital equipment, most likely cost the politician more than a million dollars for not passing the screening to become Minister.

Public prosecutor Mr. Tineke Kamps apparently dropped all charges. Judith will be picked up by friends shortly. Hoping to hear her side of the story from the blogger soon on her Facebook wall!!  We keep you all updated here too.

Source: http://www.kkcuracao.info/?p=122240 (JF, inclusief het bericht dat op Beijumnieuws staat)
Masha masha danki voor alle support, je hoort nog van ons ;) !!

DE FIETS BIJ DE FRAMAHEERD IS WEG

Hij stond er tussen de drie en vier maanden. Misschien wel langer, in april begon ie de blogger op te vallen. Zie foto rechts in dit bericht. En in dit bericht uit mei is de fiets goed zichtbaar.
Gisteren zag de blogger de tweewieler nog staan en hij dacht: zal ie er straks na de vakantie nog staan?
Maar de vogel is gevlogen. Sinds gisteravond, afgelopen nacht of vanochtend, zie foto bij onderstaand Twitterbericht.

groot nieuws.... Hij is weg de  
Zal de fiets gestolen zijn? Heeft de politie hem meegenomen? Of zal de rechtmatige eigenaar het ding eindelijk hebben opgehaald? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

TOCH VEEL KLACHTEN OVER GELUIDSOVERLAST TIJDENS RAW BEAT

Omwonenden hebben massaal geklaagd over herrie van het dansfeest Rawbeats bij de Kardingerplas in Groningen.


Het festival was afgelopen zaterdag en duurde tot middernacht. Bij de gemeente Groningen kwamen 49 telefoontjes en mailtjes binnen met officiële klachten over geluidsoverlast. Ook werd er 14 keer naar de politie gebeld. 

Zachter
Zeker één keer moest de DJ op last van controleurs van de gemeente zijn installatie zachter zetten. Omdat in de week na een evenement er vaak ook nog wordt geklaagd verwacht de gemeente dat het aantal meldingen verder oploopt.
Het aantal klachten is volgens de gemeente hoog in vergelijking met bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Toen werd er nauwelijks geklaagd.
  1. Stelletje zeikerds Ga dan in een bejaardendorp wonen en niet in een studentenstad
     5 hours agoYess, hoort bij Studentenstad Groningen. Aldus Feest! Niet te hard juichen hoor...Raw Beats

CREA-DAMES ZIJN IN DE BRON BEZIG VOOR HET GOEDE DOEL"We breien ook voor de jaarlijkse spulletjesmarkt zodat we die daar kunnen verkopen voor het goede doel."

Bijna een jaar geleden won een groep creatieve dames uit Beijum de Fakkeltrofee, de prijs voor een initiatief in de wijk die de leefbaarheid bevordert. Op bovenstaande foto staan de dames die momenteel aan de creatieve groep zijn verbonden aan weerskanten van hun trofee opgesteld. Onlangs liep ondergetekende de Bron aan de Bentismaheerd binnen, de thuishaven van de creatieve dames. Een achttal dames zaten om een tafel te breien, te haken en gezellig te kletsen. De blogger begon te filmen en stelde de dames enkele vragen, zie video beneden. 

Een der dames riep de vraag op of de blogger misschien in aanmerking zou willen komen voor de Fakkeltrofee. Die antwoordde dat hij die dan zou weigeren omdat hij de Fakkeltrofee een achterhaald concept vindt. Zo lang als je aanmoedigingsprijzen voor de leefbaarheid in Beijum geeft, zo lang geef je ergens aan dat Beijum niet leefbaar is en een achterstandswijk is. Dat mag sociaal-economisch dan misschien wel zo zijn, maar leefbaarheid heeft aldus de blogger niet alleen met geld te maken.

Maar dat allemaal terzijde. Bekijk de video en zie een hartelijke en vriendelijke groep dames uit Beijum prettig creatief bezig zijn.

Update 7/7; de video komt komende zondag op OOG-TV. Christien de Ruiter mailde nog (nadat de blogger dit had rondgemaild):
Wat een leuk filmpje. Heb het vanmiddag ook aan de dames verteld. Ze gaan kijken.
Newsflash: Tijdens de verschillende gesprekken die bij de ideeënmarkt hebben plaats gevonden kwam er een grote vraag naar ontmoetingsplekken in de wijk.
Wij gaan nu met een aantal mensen proberen om een inloop ochtend " VOOR GEZELLIGHEID EN ONTMOETING" op te starten.  De bedoeling is om vanaf woensdag 22/7 tussen 9.30uur en 11.30uur te beginnen.  Het is nog niet officieel. Ben nu bezig met inventariseren en een flyer maken. Zodra alles in kannen en kruiken is laat ik het je weten.
 Groetjes
Christien


IS DE HIDDEMAHEERD EEN WOONERF? (Gevaarlijke situatie!)

Ondertekend door hoofd afdeling stadsontwerp 


Door Willem Pauwelussen

Even lachen, u gaat op de foto!

Je zou het niet zeggen maar de verkeerskruising in de Hiddemaheerd, zie foto, is gevaarlijker dan ie eruit ziet.

Even voor de oriëntatie: langs het hek kun je vóór de sloot rechtsaf, en aan de linkerkant gaat er, tussen de heg en de brug, een fiets/voetpad richting Boterdiep.

Ik heb al eens in een reactie op Johan’s site geklaagd dat met name die dikke rooie (vuilnis)wagens van de milieudienst hier met een rotgang langs scheuren en de brug oversteken.

Het leek even te helpen maar nu voel ik weer regelmatig de theekopjes op de eettafel dansen.
Achter het hek aan rechterzijde woont een gezin met kinderen, o.a. eentje van pakweg anderhalf die net zijn eerste stapjes heeft gezet.
Maar er kan ook zomaar opeens verkeer van rechts komen.

Dus ik heb een klacht naar de gemeente gestuurd, want ik zie daar niet graag bloed vloeien.
Gevraagd of de Hiddemaheerd misschien een woonerf kon worden?
Maar ik had beter moeten kijken want het is hier allang een woonerf.
Daar mag je toch niet harder dan 15 km per uur dacht ik?
Nou, dat rijden de fietsers niet eens!

ik was in ieder geval aangenaam verrast toen ik het bijgaande document op de deurmat vond nadat we uit Portugal terugkwamen.
Navraag heeft me geleerd dat de radarcontrole inmiddels heeft plaatsgevonden, en wel van 3 t/m 11 juni.
De betreffende ambtenaar is op vakantie tot 27 juli en zal mij na terugkomst de uitkomst mededelen.

Nou, als je zo accuraat de mensen van dienst bent heb je een lange vakantie ook wel verdiend hoor!

HUISHOUDELIJKE MEDEDELING

In verband met de schoolvakantie vervallen de series 'Maandagochtend', 'Oude Doos' en 'Beijumskap.'

In de loop van de week volgt een seizoensafsluiting en een vakantiebericht.

zondag 5 juli 2015

TEAM HUUR TE DUUR OP PAD IN BEIJUM

Gistermiddag trok een groep in wit t-shirts gestoken SP-ers door Beijum om met Beijumers in gesprek te gaan over huurverhogingen en onderhoud aan de woningen.

Daan Brandenbarg stuurde onderstaande tekst in (en bovenstaande afbeelding):

SP START CAMPAGNE HUUR TE DUUR IN BEIJUM
Op een zonovergoten zaterdagmiddag ging de SP deur aan deur in Beijum. SP'ers gingen in gesprek met huurders over huurverhogingen en het onderhoud van hun woningen. Deze zomer gaat de SP verder met het huurdersonderzoek in Beijum. Huurders kunnen zich ook melden via www.groningen.sp.nl
JF, Nogmaals, alle politieke partijen staat het vrij om berichten in te zenden mits het met Beijum te maken heeft.