donderdag 26 mei 2022

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (367)


Hier moet wel een vogelliefhebber wonen.

Dacht deze blogger afgelopen middag toen hij door De Hunze fietste.

Zie foto boven.

Zal er een Handige Harry wonen? De blogger bedoelt, je hebt eigenlijk wel een steiger nodig om al die nestkastjes aan de muur te kunnen bevestigen.

Het kan ook met een hoge wiebelende ladder zijn gebeurd. Voordeel van een hoekhuis hebben, nestkastjes aan een zijmuur aanbrengen.

Leggen we even de focus op linksboven, nog steeds bovenstaande foto.

Wat zal dat voor roods zijn? Is dat ergens goed voor of is het aangebracht voor de mooiigheid? Je kunt zo onder het rode door naar beneden kukelen, het zal wel geen balkon zijn.
Handig, linksboven is een vlaggenstokhouder aan de muur bevestigd. Normaal gesproken breng je een vlag aan hoger dan jezelf, in dit geval kan de bewoner van het huis de vlag met stok van boven naar beneden aanbrengen.

Wat daar nou weer voor ijzeren constructie van boven naar beneden loopt, tot bijna tussen de twee ramen? 

Foto links, midden in de wijk, een maaltijdbezorger sjeesde naar zijn bezorgadres toe. Er zijn geen winkels in De Hunze, maar los daarvan, het is Hemelvaartsdag. Lekker Chinees laten bezorgen, pizza's...whatever. Het gemak dient nog altijd de mens.

Foto rechts, een bewoner, of bewoners heeft/hebben hart voor het Noorden.

Laat het hart ook vooral kloppen voor het prachtige idyllische De Hunze.

Wat een spetterende wijk, wie wil daar nou niet wonen?

PRETTIGE HEMELVAARTSDAG


 Happy Ascension Day. 

Engels voor 'een prettige Hemelvaartsdag.'

Kalm aan even.

In de loop van de middag een bericht. Wellicht meerdere.

woensdag 25 mei 2022

COLUMNIST UIT LEWENBORG: VOLGENDE WEEK WEER EEN COLUMN

 "Geef me nog een week, dan is alles weer in een bepaald ritme."

Aldus columniste Engelina uit Lewenborg gisteravond. Privé sores.

Deze blogger zal met haar in overleg gaan, want al drie weken geen column. Dat is verder geen punt, maar volgende week echt? Of beter een herstart na de zomervakantie?

STELEN EN HET SOLLEN MET FIETSEN
 Het is lente, en net als dat we in dit jaargetijde weer volop verlaten winkelwagens in het straatbeeld van de wijk aantreffen, zo is het ook weer bal wat betreft het laten rondslingeren van al of niet gestolen fietsen.

Over fietsendiefstal gesproken, de tweewielers worden niet alleen op straat gejat, een diehard fietsendief deinst er niet voor terug om die vanuit een schuur of hok te pikken.

Zie afbeelding boven, het plakkaat trof deze blogger voor de drogisterij aan in Winkelcentrum Beijum.

Drie tientjes vindersloon voor diegene die dief en fiets weet te traceren. En ook eeuwige dankbaarheid, dat moet toch wel betekenen dat de eigenaar van de zwarte Sparta herenfiets met dubbele fietstassen, bruine zadel en zwart/grijze handvatten gehecht was aan zijn stalen ros.

Wie de fiets herkend (te koop is aangeboden?), mail even, de blogger vond het niet kies om het telefoonnummer van de gedupeerde online online te zetten.


Foto links, een fietswrak, had iemand een voorwiel nodig?

Rechts, het begin van het Heerdenpad, vanuit Stad bekeken.

Afbeelding beneden, en hij stond er gisteren nog. Een niet afgesloten roze damesfiets. Hoek Claremaheerd met Plein Oost.

'DE TERREUR VAN DEELSCOOTERS VOOR WINKELCENTRUM BEIJUM'

 


'Kun je een bericht maken over de terreur van de deelscooters voor Winkelcentrum Beijum en met name voor onze slagerij? Dit duurt al ca drie weken.'

Vanuit slagerij van der Wier kwam gisteren een terechte noodkreet binnen. Bovenstaande fotocollage werd meegestuurd. Wat een chaos wat betreft deelscooters!

Eerst even, het bericht van ca twee maanden geleden over een plotsklapse afsluiting van een loop-en fietsroute naar Winkelcentrum deed bij sommige Beijumers de wenkbrauwen fronzen.

Zie nog eens dit bericht
En de daarop volgende Maandagochtend

Fraai is dat (not!), Winkelcentrum Beijum bereikbaarder willen maken, een route over de parkeerplaats afsluiten en wandelaars en mensen in een scootmobiel dwingen over de straat te gaan waar auto's en bussen rijden. Zie afbeelding links en rechts. Onveilig én onbereikbaar...

Behalve vanuit de slagerij reageerde ook een lezer die zich in een scootmobiel voortbeweegt. 

Maar eerst vanuit de slagerij:

Momenteel lijkt onze slagerij wel een scooterverhuur met al die scooters voor de deur i.p.v. een slagerswinkel. Het verhuurbedrijf wil graag dat wij!? meedenken aan een oplossing!!, en dat wij steeds een melding maken van de scooters met foto's, zodat ze de laatste huurders een boete kunnen geven, maar dat is toch wel de omgedraaide wereld nietwaar? 

Zij creëren een probleem en wij mogen dan en informatie doorgeven waarop hun een boete geven maar, wij zijn nog steeds niet verlost van die scooters, een terrasje plaatsen is zo niet mogelijk, bij binnenkomst s ochtend moet er eerst weer een scooter verplaatst worden die de doorgang versperd alsook de de levering van leveranciers bemoeilijkt omdat ze in de weg staan. De nooduitgang cq uitgang wordt steevast geblokkeerd.  Kortom een grote ergernis.  

Je kunt niet meer fatsoenlijk naar de glas- en papier bak of brieven bus. Mensen met een loopbeperking kunnen er niet met rollator, rolstoel of scootmobiel bij. We hebben contact gehad met Felyx en die beloofde de scooters weg te halen, wellicht naar het Hof van Beijum achter het winkelcentrum, maar dat is nog niet gebeurd.

Foto's links en rechts zijn door de blogger zelf gemaakt.

Bovengenoemde lezer in een scootmobiel stuurde onderstaande foto op. Tja, nogmaals: 'leuk' om boven benoemde doorgang af te sluiten, nu mag je als scootmobieler of als gewone wandelaar hier langs....wat niet gaat lukken.

Lezer schreef bij de foto:

Kijk eens wat voor een zootje Felyx en Check veroorzaken. Soms staan ze op ook op het voetpad bij het zebrapad naar de dierenarts de  boel te blokkeren! Ze hebben er het hele afgelopen weekend gestaan. Ik heb de politie gebeld., maar dat heeft niet geholpen. 


JF, vanuit de slagerij werd onderstaande mini-video meegestuurd. 

Winkelcentrum Beijum moest bereikbaarder worden. Maar door de 'terreur' van wild geparkeerde deelscooters is het tegenovergestelde het geval. 

Het is volstrekt onacceptabel dat kwetsbare wandelaars en mensen in een scootmobiel hier de dupe van worden.

En het is meer dan terecht dat de mensen van slagerij van der Wier aan de bel trekken.

dinsdag 24 mei 2022

UIT DE OUDE DOOS (555)
Corona gooide twee jaar roet in het eten, maar na verwachting wordt komende maand of in juli weer eens een ouderwetse zomermarkt georganiseerd op het terrein van de Wiershoeck.


Gezond eten, alternatieve gezondheidzorg, een kruidentuin.

Dat is Stadsboerderij de Wiershoeck.

Foto's links en recht zijn ook ca tien jaar oud.

De zomermarkt in 2012

Zie ook nog eens hier

En foto's + video uit 2011


WEER EEN SAAI GRIJS KASTJE VEFRAAIEN...

"Dit kastje wordt in samenspraak met leerlingen van de Heerdstee verfraaid."

Daar zat ze weer op de grond bij een grijs en saai elektrakastje, dit keer in de Froukemaheerd, zie foto's.

Begin gistermiddag.

Drie jaar geleden werden allerhande saaie grijze elektra-kastjes in de wijk door kunstenaars verfraaid.

Zie nog eens dit bericht en deze

Van saai naar fraai heette het project.

Er kwam zowaar een drie kilometer lange kunstkastjes route

Kunstenares Willy Koolstra is al jaren actief in en rond de wijk, zie nog eens dit bericht uit 2010

Vier jaar geleden zat ze al met potten verf en kwasten op de grond om kastjes te verven

Willy kan ook schrijven, zie elke maand de wijkkrant. Ook schreef ze ooit een Rarekiek

En in 2012, ze kan ook dichten...Smikkelpikkel

Bijna tien jaar geleden maakte deze blogger een video over de kastjes in de wijk....met muziek van Focus....Hocus Pocus...Zie nog eens dit bericht

Dag Willy, zou je het verloederd 'huisje' verderop in de Froukemaheerd ook nog even kunnen aanpakken? 

Zie afbeelding links.
Wat een lelijkheid...met doorverwijzende links.


Zie toch nog eens hoe het 'huisje' er oorspronkelijk uitzag

WIJKKRANT 'DE BEIJUMER' IS WEER UIT


 Daar is ie weer, onze wijkkrant.

Wat gaan we nou eindelijk eens met dat al jaren braakliggende Innersdijk-terrein doen?

Een ondernemersbericht (pianoles), kruidentips, weer heul veul gemeentelijke propagandaberichten (opbouw ditjes en datjes)....

En wat zijn ze bij de Smeltkroes goed bezig.

Voor elk wat wils. 

Deze dagen in de bus of neem mee...o.a. uit Winkelcentrum Beijum.

maandag 23 mei 2022

BLEIJUMNIEUWS (18)

Bestaat er een mens die niet geliefd en/of gezegend wenst te zijn?

Deze blogger trof de flyer die we zien op de voordeur van De Bron.

Bentismaheerd, achter de Heerdstee.

Geliefd en gezegend zijn, iets om Bleijum van te worden.

Zie flyer, vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Nou is deze blogger niet zo van het geïnstitutionaliseerde geloof, in het verleden heeft hij teveel gehoord en gelezen over misbruik door 'de kerk', en zolang als een kerk een machtsbastion is waar vanuit angst en dreiging wordt verspreid (als je je niet zus en zo opstelt, zal het niet te best met je aflopen) in plaats van liefde, dan  blijft ondergetekende er het liefst verre van.

Maar die genoemde lelijke aspecten van 'de kerk' heeft hij nooit bij De Bron bespeurd. Aardige mensen, geen gedram, geen gemanipuleer, geen gedreig, wel een enorme dienstbaarheid en hulpvaardigheid, kortom een verbindende plek in de wijk.

Dát is De Bron. En dan verkondigen ze er ook nog eens, en het komt oprecht over, dat je geliefd en gezegend bent. Klik de flyer groter, er staat o.a. :Wil je deel worden van een community voor mensen van 20-30 jaar rond zingeving en spiritualiteit? De Bron, plek in de wijk is een plek voor betekenisvolle ontmoetingen om met elkaar te praten en te delen.

Daar zit niks sturend of bevoogdend in. Nou nog hopen dat je er ook nog relativerend mag lachen, dat de humor er altijd weer komt bovendrijven. Want kerken blinken vaak uit in de ernst des levens.
Maar daar zal vast ruimte voor zijn, schat ondergetekende zo in.

Voor degene die behoefte heeft om zich met De Bron te verbinden, grote kans dat je er Bleijum van gaat worden.

TATOEAGES IN BEIJUM (19)

"Mijn papa was mijn beste maatje. Hij is onlangs overleden en het gemis wordt alleen maar groter. Ik hoop dat hij nu zijn rust heeft gevonden. Ik heb elf jaar voor mijn vader gezorgd, ik was elk weekend bij hem. Tot op het laatst was ik bij hem. Na zijn overlijden heb ik alles geregeld, zijn uitvaart, alles."

Het gemis van een vader kan pijn doen. Vooral als de band erg hecht en liefdevol was. 

Beijumse stuurde de foto op, samen met bovenstaande tekst.

Er spreekt diepe liefde voor vader uit. En ook verdriet.

Wat kun je nog doen? Een ode aan papa op je arm laten tatoeëren. Ik was zijn engel, nu is hij de mijne. Papa.

Wat een liefhebbende dochter...

Ook je persoonlijk getinte tatoeage op Beijumnieuws? Beijumnieuws@hotmail.com

Zie ook deel 5 En 6...en 7....9...10....11... 12...17...18

Zie ook de eerste drie aflevering van deze serie en aflevering vier

Acht jaar geleden in Beijum.... (Bijna tien inmiddels)

MAANDAGOCHTEND (573)

 Vaker gesteld, er valt van alles te mopperen op de gemeente Groningen.

Maar niet tot zelden over het aanpakken van oneffenheden in de fysieke wijk Beijum.

Deze blogger baalt ook wel eens over het een of ander, behalve blogger is hij ook gewoon burgerman, maar het moet gezegd: hij signaleert de ene aanpak of renovatie na de ander in 'zijn' wijk.

Wellicht een voute opmerking volgens sommige lezers, maar zal het te maken hebben met de hopelijk wegebbende status van achterstandswijk inzake Beijum? Daar gaat immers geld naar toe, want opbouwen zullen we de/een 'probleemwijk.'

Nou verder even niet te moeilijk doen op deze nuchtere maandagochtend. Bakje koffie erin en afvragen wat er nou weer staat te gebeuren langs de Zuidwending, knoal deur Beijum, naast basisschool Het Palet.

Zie foto boven. Er staat van alles klaar voor een omzetting/ verwijsroute. Geen idee waarvoor. Gevalletje van 'na de foto komt het verhaal.' Wordt vervolgd.

Foto links, de Heerdenaanpak in de Grevingaheerd is nog steeds bezig. Speelveldje, fietspad, het krijgt een nieuwe look.  Beneden, even 22 seconden videobeelden van de ontwikkelingen in de Grevingaheerd.

Nee, je kunt niet zeggen dat de wijk Beijum door de gemeente Groningen verwaarloosd wordt. Voor allerhande opbouw/renovatieprojecten in de wijk wordt geluisterd naar de inbreng van bewoners.
Kom daar maar eens om inzake de Korrewegbrug, waar Rijkswaterstaat zich als een soort van dictator opstelt en adviezen van bewoners uit De Hunze en Beijum aan de arrogante laars lapt (hoogte, vorm van de nieuwe brug).

De laatste volle week van mei 2022 is begonnen. Maak er wat van, en blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

Update 12.20 uur, deze blogger was in de veronderstelling dat het fietspad langs de Zuidwending zou worden aangepakt. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.
Zie foto beneden, de naast het schoolplein van Het Palet staande zendmast heeft weer een update gekregen.
Zie afbeelding beneden, goed door het groen heenkijken.


Opvallend, deze blogger herinnert zich gesteggel en gedoe ooit in De Hunze i.v.m. de komst van een zendmast, tijd geleden.
Hier, naast een schoolplein waar kinderen  spelen, maakt niemand zich druk om de stralingsmast.


zondag 22 mei 2022

'PAS OP VOOR OMA'

Pas op voor oma.

Staat geschreven op het geel vlaggetje dat op een vlaggenmastje, vanuit een fietstas stekend, in de lucht kan wapperen.

Er steekt ook een wandelstok van oma uit de tas.

Zullen we echt voor oma op moeten passen?

In elk geval past ze goed op haar fiets.

Zie foto, Winkelcentrum Beijum, nabij de ingang van de AH.

Handig oma, zo heb je weinig kans dat je fiets wordt gestolen. En je kunt zo je gekochte boodschappen in de tas stoppen.

Jaja, pas maar op voor oma.
 

JE EIGEN LEEFOMGEVING ONDERHOUDEN


 "Zet mijn hoofd maar even niet op de foto, het gaat niet om mij en ik hoef niet bekend te worden."

Het zijn de stille opwaartse krachten in de wijk. Ze hoeven niet met hun 'zie mij goed bezig zijn' hoofd in het nieuws.

Deze blogger trof afgelopen week een actieve Beijumer voor zijn huis bezig. Langs de Emingaheerd, ter hoogte van de Sibrandaheerd.

Hij was voor zijn doen onnodig groen voor zijn  stoep aan het verwijderen.
Zie foto.

Maar wat heb je daar aan die paal hangen? "Dat is een kinderschoentje die ik hier heb aangetroffen."

Niks in Beijum is wereldnieuws. Maar op hyper-hyperlokaal niveau zijn en blijven er altijd mensen die hun directe leefomgeving trachten op te kalefateren.

En al die kleine beetjes....

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (252)


De wijk Beijum bloeit en groeit er over.

Tot vervelens toe, we zijn weer met stip de groenste wijk van Stad.

Er valt van alles te halen, en te fotograferen/beschrijven uit de wijk, maar deze blogger beperkt zich in deze aflevering eev'n tot zien eig'n toene.

En grote kans dat lezers zich herkennen in dit klein en onbeduidend 'leed.'

Vorig jaar legde deze blogger, ja, hij kan meer dan blogjes tikken, een stenen platje achter in de tuin.

Even goed afgraven, worteldoek erover, ophoogzand erop en stenen erop tikken.

Leuk, mooi, die worteldoek. Maar 'de natuur' heeft schijt aan worteldoek.

Zie foto boven. Afgelopen middag. Hier ligt worteldoek onder, zie boven omkrullend langs de wand, maar het hele zwikkie mocht er na amper een jaar weer uit.

Foto links, blogger had de stenen er weer uitgehaald, mevrouw Beijumnieuws  trok met kracht de ene na de andere wortel die door het doek (!) was gegroeid uit de grond.

Foto rechts, de verzamelde uitgetrokken wortels die niet door been worteldoek heen zouden mogen groeien.

De moraal van het verhaal, waarom zou je worteldoek voor een klus in je tuin kopen?

We houden van de natuur in en rond Beijum.

Maar het is ook een agressief en niets ontzeggend zootje.

zaterdag 21 mei 2022

BENZINEPOMP BEIJUM OP DE SCHOP


 Gisteravond wilde deze blogger even kijken wat de prijs van benzine in eigen wijk is. Want, zo weet elke automobilist, die rijst de pan uit.

Echt, langs de snelweg, ondergetekende reed gisteren naar Apeldoorn op en neer, ziet hij prijzen voor Euro 95 benzine. Twee euro vijfendertig per liter!

Tien dagen geleden konden we in Stad bij de Markro nog tanken voor iets minder dan twee euro de liter. Gisteravond goot deze blogger de tank van zijn auto vol voor alweer 2.12 euro per liter.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de kruidenier in deze blogger nooit in eigen wijk tankt. De afgelopen vijf jaar reed hij op lpg, iets wat je niet in Beijum kunt krijgen. En tja, een volle tank bij de Makro of in Beijum scheelt zo een tientje. 

Wel even, onze pomp is beduidend goedkoper dan tankstations langs de snelweg.

Maar goed, kijken hoe duur de benzine in Beijum is? Zie foto, kan niet. De oprit was nog wel op te rijden maar er staat een hek om de pompen heen. Kan niet anders zijn, hier wordt iets gerenoveerd. De winkel is wel bereikbaar.

Komende week eens informeren waar hier aan gewerkt wordt.

Update 16.50 uur, dat informeren is toch vanmiddag reeds gedaan. Een medewerkster: "Er kan zeker twee weken niet getankt worden, er ligt een tank onder de grond die aan vernieuwing toe is. De winkel blijft wel gewoon open."

Zie afbeelding rechts, de openingstijden van de winkel. Links, even niet tanken.

LENTE MIDDEN IN BEIJUM (10)


Het heeft geregend, zoals iedereen weet.

Meestal ergeren we ons aan regen, maar de buien van de afgelopen dagen waren meer dan welkom.

En als het niet door mensen verwelkomt werd dan in elk geval zeker wel door gras, bomen, struiken en planten.

De natuur smachtte dorstig naar water. Groeizaam weer heet het als het regent in het voorjaar.

Dit is al weer de een na laatste aflevering in deze boeiende lente-serie in de maand mei.
Over een maand is het zomer en dat zijn alle vier jaargetijden vanaf deze plek, midden in Beijum, aan bod gekomen.

Tijd om na twee of drie afleveringen een andere plek in Beijum op te zoeken om deze jaargetijdenserie te continueren. Tip of idee? Beijumnieuws@hotmail.com

Trouwens, foto's, wat ligt de houten brug er weer perfect bij. En foto boven, de contouren van de Bentismaheerd zijn weer helemaal onzichtbaar geworden door het vele groen wat er voor hangt.

Kan het nog groener? Zorgt de regenval ervoor dat het groen zich nog uitbundiger gaat manifesteren?

Volgende week weten we meer.

vrijdag 20 mei 2022

RECREATIEPARK KARDINGE (261)Let op, alleen 's avonds het hek op slot doen als je de laatste bezoeker van de dag bent.

Zie foto boven.

Alles best, hoe kom je het Sportpark nog uit als het toegangshek dicht is?

Met fiets en al over de sloot jumpen?

Foto links, waar is de houten brug gebleven?


Het zou naar een transformatie ruimte leiden.

Maar goed, het ding, de trap, is weer verdwenen.

Want?

Foto rechts, de ruimte rond het Hardloopcentrum in wording wordt opgeknapt.

Zie ook de onderste foto in dit bericht van vorig jaar mei
 

POLITIE-ONDERZOEK IN DE BOELEMAHEERD

"Er zijn tenminste acht politieagenten naar binnen gegaan."

Tegen half een ontwaarde deze blogger een ME- busje op de Emingaheerd.

Ze sloegen af naar de Boelemaheerd.
Even erachter aan fietsen.

Daar aangekomen stapten vier agenten met detaaldetector en spades het busje uit op weg naar een woonhuis.

Een omwonende: "Er zijn ook al vier agenten binnen."


Om 12.50 uur kwam nog een busje aangereden.

De omwonende: "Nu zijn er zeker tien mensen binnen." 

De blogger ging weg, had en heeft andere verplichtingen.
Tegen de omwonende: wil je even een update sturen? 

Omwonende: "Ik beloof niks, ik wil de verhoudingen in de buurt graag goed houden."

Zo kan het zijn dat we er nooit achter komen wat hier aan de hand is geweest. De politie hult zich in stilzwijgen.

(Deze blogger heeft bewust het betreffende huis buiten beeld gehouden, er zou iets in de privésfeer hebben kunnen voorvallen. Anderzijds, ca tien agenten die een huis binnengaan is nieuws.)

Wordt misschien vervolgd. De opmaak wordt vanavond aangepast.

Update 21.01 uur; het bericht laat zich niet her-opmaken. Omwonende laten niks los of weten niks. Zo kan het gebeuren dat op een vrijdagmiddag in Beijum ca tien politieagenten een huis/tuin onderzochten, maar dat (nog) niet bekend is waarvoor ze dit deden.

Update 21-5; 18.20 uur. Een buurtbewoner weet te vermelden dat het onderzoek hoogst waarschijnlijk te maken heeft gehad met een schietpartij in Selwerd onlangs. Met de metaaldetectoren zou gezocht zijn naar wapens in de tuin. Dit wordt ook in een der reacties geopperd.

SPIJKER EN SPELWEEK GAAT DIT JAAR WEER DOOR!

Als het spook genaamd corona geen roet in het eten gaat gooien, gaat na twee coronajaren bijna einde komende zomer de Spijker- en Spelweek bij het Trefpunt weer van start.

Zie flyer.

Punt is, de praktisch, net niet, gratis vakantie-event voor kinderen in de wijk kan alleen doorgaan als het gedragen wordt door genoeg vrijwilligers.

Waar kennen we dit van?

Wel, de laatste editie voor corona, 2019, werd ook al bedreigd door een tekort aan vrijwilligers 

Maar het ging door

De Spijker- en Spelweek heeft een geschiedenis...vijf jaar geleden loeide Beijum erover na heftige vernielingen

Wethouders uut Stad hielpen met de wederopbouw

Een jaar later, in 2018...weer vernielingen

Zeven jaar geleden, de gemeente Groningen vergat hout te leveren

Mag het even normaal dit jaar? Geen corona...geen vernielingen..

(Foto + video...2015)

donderdag 19 mei 2022

ER WAS WEER EEN AVOND4DAAGSE

 "Ze liepen door het winkelcentrum, waar was jij?"

Zo lang als deze blogger blogt, tegen de 15 jaar aan, schijnt hij door sommigen steevast te moeten komen opdraven waar iets bijzonders in of om de de wijk gebeurt.

Tja, dat gaat niet altijd, een reguliere baan, een gezinsleven. Dat heet een verwachtingspatroon.

Afgelopen dinsdag deed de Avond4Daagse Beijum aan.

Verheugend na twee jaar corona...we mogen weer.

Zie http://www.avond4daagsegroningen.nl/

Foto's zijn natuurlijk altijd (nog) welkom.

Zie nog eens 2017

Video...uit 2014. En 2013.

De laatste editie voor corona....De 4Daagse trok door Beijum...2019...

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (366)

 In de hele stad wordt tegelwippen gepromoot en gestimuleerd.

Zie hier...met de quasi leuke titel Groningen wipt mee.

Tegels weghalen, groen poten.

Maar in De Hunze zijn ze een beetje eigenwijs, en daarom hou ik zo van deze bruisende wijk. 

Zie foto boven. De Greiner boulevard

Waarom liggen die tegels daar op het groen, lieve Hunzenaartjes? Gaan we misschien gras wippen? Wel even in de pas lopen ja?

Deze blogger fietste na de hoosbui van vanmiddag terug van Stad naar Beijum.

Hij passeerde de loop-fietsbrug naast de Korrewegbrug die niet meer is.

Alvast het twitterbericht van de assertieve Hunzenaartjes en Starkenborghjes...zie beneden. Kom op zeg, we laten ons toch niet piepelen? Wij eisen inspraak.

Afbeeldingen links, de droge en dorstige natuur rond het Heerdenpad dronk het regenwater snel op. Wat rook het opeens lekker!

Foto rechts, even De Hunze doorfietsen. Een dame reed met losse handen op de fiets, even met beide handen het haar fatsoeneren. Mag dat na een regenbui?

De Hunze....wat een wereldwijk...wie wil daar nou niet wonen?

KLEDINGSTUKKEN EN SCHOENEN OP STRAAT
We gaan langzaamaan richting een hopelijk lange en zinderende zomer.

Het jaargetijde waarin mensen om begrijpelijke reden meestal schaars gekleed gaan.

Hup de kleren uit en eventueel zonder schoenen en bepaalde kledingstukken naar buiten.

Maar we moeten niet aan overdrijven.

Eerst foto boven. Jazeker, laat je kind lekker poedelen onder een der fonteintjes op Plein Oost.

Maar moeten daar sokken mee naar toe worden genomen? Er vanuit gaande dat de sokken en de fonteintjes met elkaar te maken hebben, dat weet deze blogger niet zeker.

En foto links, er zitten een paar dagen tussen de gemaakte foto's, maar wat zijn dat voor kledingstukken?

Foto rechts, zaterdagmiddag aan de andere kant van de wijk gemaakt. Bij Winkelcentrum Beijum. Hup de schoenen uit, op blote voeten lopen is gezond.

Kom maar rustig deze kant op, zomer van 2022. We gaan in Beijum nog veel meer uittrekken...