maandag 5 december 2022

BLEIJUMNIEUWS (40)


Het is niet de eerste keer dat het onderwerp muziek in Bleijumnieuws naar voren wordt gebracht.
Dat is natuurlijk niet zo vreemd, samen zingen en muziek maken geeft vreugde, maakt mensen in Beijum bleijum.

In de Koepel bij de Amkemaflat wordt al vele jaren muziek gemaakt en gezongen. Zie nog eens dit bericht uit 2018

Het heet geen Bij Bosshardt meer, ook geen Amkemakoepel. Bosshardt ging na de zomervakantie dicht maar nadien mocht er toch weer gezongen worden

De groep die er momenteel elke donderdagochtend muziek komt maken heet Zingen in Beijum, kortom ZIB.

Zie het vrolijke en muzikale gezelschap op bovenstaande foto staan. Rechts staat Christa Visser, ze is al vele jaren een constante muzikale factor in de Koepel.

ZIB kan wel een beetje versterking gebruiken. Christa schreef onderstaande oproep:

Wij zoeken voor onze zanggroep 'Zingen In Beijum' (ZIB) een huis tuin en keuken muzikant die deze groep mede wil begeleiden met gitaar en/of piano. De zanggroep bestaat uit ongeveer 15 personen. De begeleiding wordt nu verzorgd door een gitariste en accordeonist. Een en ander gebeurt op basis van vrijwiligheid. Als u belangstelling hiervoor heeft neem dan contact op voor het maken van een afspraak....
Wij hopen u binnenkort te kunnen verwelkomen!
Muzikale groet, Team ZIB

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

De zanggroep Zingen in Beijum is meer dan je stem gebruiken, verheffen en bekende liederen vertolken (met name van de jaren zestig en zeventig) in een sociale cirkel. Zowel Nederlandstalig als Engelstalig.

Ik ben er sinds enkele maanden lid van. We zingen op elke donderdagochtend vanaf circa 10:30 uur tot ± 12:00 uur in de Amkemakoepel (in de buurt van Aldi). De koffie is gratis. In de pauzes is er tijd voor persoonlijke ontmoeting en gesprek.

Zingen in Beijum is een groep met een grote onderlinge verbondenheid. Voor mij is het een warme gemeenschap. We ondersteunen elkaar. Zingen in Beijum is op microschaal een "bezield verband". Voor mij is dit een nieuwe ervaring, welke tot dankbaarheid stemt.


Zingen in Beijum-leider Christa Visser is een vrouw met een enorme uitstraling. Dit werkt inspirerend. Zeker in combinatie met muziekinstrumenten en leidende zangstemmen achter de microfoons.


KERSTINLOOP IN DE AMKEMAKOEPEL

Op dinsdag 20 december aanstaande is er vanaf 10:00 uur tot 12:30 uur een Kerstinloop in de Amkemakoepel, georganiseerd door het Leger des Heils/Bij Bosshardt Beijum. Zingen in Beijum zal daar gaan optreden. Vanaf aanstaande donderdag gaan we actief Kerstliederen instuderen. Over deze Kerstinloop zal binnenkort wel een persbericht gaan verschijnen.