woensdag 21 december 2022

LICHTJESTOCHT TINE MARCUSSCHOOL


Het is officieel de donkerste dag van het jaar, 21 december.

De wijk baadt echter in een zee van ontzettend veel kerstlichtjes, en, hoe mooi, de Tine Marcusschool heeft voor nu, einde middag begin avond, een lichtjestocht uitgezet.

Een kerstlichtjestocht wel te verstaan.

Het moet een mooi spannende happening zijn voor de slechthorende kinderen die vanuit de hele regio naar deze bijzondere school gaan.

Visueel is het toverwoord, veel via de ogen waarnemen. Zoals tijdens de versierde kerst in de school in het jaar 2015.


Het kan gevoelig liggen om deze toch wat kwetsbare kinderen op de foto te zetten, geen idee ook of ouders dat op prijs zouden stellen, daarom ging deze blogger vlak voordat de kinderen gingen lopen even foto´s maken.

Eerst foto links, een plekje in opbouw, tussen de Boerderijum en het Trefpunt.

Foto rechts, een paar honderen lichtjes waren uitgezet, langs het voetbalveld in de Jaltadaheerd (heerd waar de school gehuisvest is) en in de wijde omtrek. De foto rechts laat zien hou de lampjes einde voetbalveld naar boven lopen, t.h.v. de Beijumkorf.

Foto's boven en beneden, een half uur later, de duisternis was reeds ingevallen. Jammer dat de bovenste afbeelding wat wazig is geworden, Kindeke Jezus in een kribbe met Jozef, Maria en herders eromheen ( zelfde plek als afbeelding links).

Foto beneden, het hoogste natuurlijke punt in de wijk, ook weer t.h.v. de Beijumkorf.

Daar stonden twee heiligen de kinderen op te wachten.

Het zag en het ziet er allemaal prachtig uit. De kinderen zullen genieten...

Geen opmerkingen: