donderdag 22 december 2022

KERST EN OUDEJAARSVIERING IN DE BRON


Kerst is niet voor iedereen een feestelijke tijd.

Door Koos Meisner

Maar we kijken uit naar 'licht in donkere tijden'. Dat we het leven lichter mogen beleven, dat is waar we in de Kerstnacht meer over horen. En op Kerstmorgen gaat dat nog even door. Het Kerstkoor zingt zich al warm. In de Kerstnacht ontvangen we het licht. Op Kerstochtend is er een verrassing voor de kinderen. En Kerst is samen eten, dat betekent meer dan enkel een ‘vreetfeest’. De eerste christenen aten met elkaar waarbij ze deelden wat ze hadden. Samen eten, tijd, aandacht voor ieder en delen het is wezenlijk voor de kerk.

‘Voor ieder van ons een plaats aan de tafel, voor ieder van ons schoon water en brood, een veilige plek, een plaats om te schuilen, een plaats in Gods licht als tafelgenoot.’

Zaterdag 24 december om 22.00 uur: ‘komt allen tezamen’ in de Kerstnachtviering.

Voorganger is Annemarie van der Vegt, pastor van de daklozen opvang de Open Hof in Groningen.

Daklozen, wie begrijpen beter dan zij waarom een Bijbelschrijver Jezus geboren laat worden in een stal omdat ‘er geen plaats was in de herberg’….

En waarom herders, de ‘randfiguren’ van toen, hem als eerste zien. Het kerstkoor van De Bron zingt erover. En na afloop ontmoeten we elkaar met een verwarmend drankje.

Zondag 25 december, 10:00 uur: Kerstmorgenviering voor alle leeftijden. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman van de Nieuwe Kerk. Het kerstkoor van De Bron zingt opnieuw uitbundig. Voor de hele kleintjes is oppas aanwezig. Na afloop is er feestelijke koffie of thee.

Zaterdag 31 december, 17:00 uur: Oudejaarsavondviering voorbereid door gemeenteleden.

Op zondag 1 januari is er geen kerkdienst in De Bron.

Vieringen in De Bron zijn ook online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

JF, zie ook nog eens deze aankondiging, 28 december...

Geen opmerkingen: